Mozillas direktør langer ud efter standardbrowser i Windows 10

Microsofts nye browser Edge er standardbrowser i Windows 10, også selvom man har haft en anden browser, før man opgraderede. Det valg får hård kritik fra Firefox-skaberen.

Microsofts nye styresystem Windows 10 blev lanceret den 29. juli og allerede efter et døgn, var det installeret på 14 mio. enheder.

Men det er ikke alle, der er lige tilfredse med opgraderingen. Styresystemet får en opsang af Firefox-skaberen Mozillas direktør, der i et åbent brev kritiserer Microsoft for at favorisere sin egen nye Edge-browser.

»Opdateringen ser ud til at forkaste de valg, som kunderne allerede har truffet omkring den internetoplevelse, som de vil have. I stedet er det erstattet af den internetoplevelse, som Microsoft vil have dem til at have,« skriver Mozillas adm. direktør, Chris Beard.

Kort sagt vil en opdatering til Windows 10 betyde, at den browser, man har valgt som standard i den tidligere version af Windows, ikke bliver husket efter opdateringen. I stedet er det Microsofts nye Edge-browser, der automatisk bliver valgt som standard.

Det er selvfølgelig muligt, at ændre standardbrowseren manuelt, og mens det næppe er et problem for de teknisk mindede, så frygter Mozillas direktør utvivlsomt at miste nogle af Firefox-brugerne efter opdateringen, fordi de ikke får ændret standardbrowseren.

»Det tager nu mere end dobbelt så mange klik, at scrolle igennem noget indhold og en teknisk forståelse for, at folk kan håndhæve de valg, som de har truffet i tidligere versioner af Windows. Det er forvirrende, svært at navigere rundt i og let at fare vild,« skriver Chris Beard og fortsætter:

»Med lanceringen af Windows 10 er vi dybt skuffede over at se Microsoft gå så stort et skridt tilbage.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Brian Hansen

Edge bliver ikke valgt AUTOMATISK som standard, men man bliver rigtigt nok spurgt om man vil bruge den nye browser (blandt flere andre nye apps), i stedet for hvad man nu bruger.
Kritikken er rent opspind.

  • 4
  • 3
Søren Jørgensen

Min hustru og jeg har flere computere. Vi skiftes gennem hele dagen til at benytte den store stationære som er hurtig.Når vi skal finde alle de døde. Vi er ældre mennesker og bruger hverken smart fones eller eller staveplader. Før windows 10 kørte det hele. Da windows 10 er en stærkt personificeret tilgang er det slut med den lette adgang. Microsoft accepterer ikke at min firefox eller min hustrus chrome er browsere. De vil have en standardbrowser. Som edge. Uanset hvordan vi gør accepterer de ikke andet. Før kunne jeg bare klikke ind på firefox og så var der adgang til min mail. Det samme gjaldt for min hustru når hun gik på Chrome. Nu skal vi åbenbart være 2 brugere som skal helt ud før vi kan gå på igen. Og edge er da en parodi. Man kan ligefrem mærke den sorte sky. Dette er en sag for EU og Mozillas direktør har helt ret. Den seneste opdatering er kommet efter fortrydelsesfristen til windows 10 er udløbet. Microsucks.

  • 0
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere