Mozillas CEO træder tilbage efter kritik af homo-ægteskaber

Brendan Eich nåede ikke at stå i spidsen for Mozilla i to uger. Hans holdning til homoseksuelles rettigheder udløste massive protester, der tvang ham til at forlade posten.

Brendan Eich har forladt stillingen som CEO hos Mozilla, mindre end to uger efter sin ansættelse. Eich, der også er medstifter af virksomheden, har været under stærk kritik, siden det for nylig kom frem, at han i 2008 donerede penge til en kampagne for et lovforslag, der skulle forbyde homoseksuelle at blive gift.

Det går dårligt i spænd med Mozillas værdier, og halvdelen af Mozillas bestyrelse trådte tilbage i protest, da Bredan Eich blev CEO. Virksomhedens ansatte protesterede, app-udviklere erklærede, at de ville droppe Firefox OS, og på datingsiden OKCupid blev besøgende advaret mod at bruge Firefox-browseren.

Og nu oplyser Mozilla på virksomhedens blog, at den kritiserede CEO er trådt tilbage frivilligt, ligesom han har forladt bestyrelsen.

»Brendan Eich har valgt at fratræde sin stilling for Mozillas og vores communitys skyld«, skriver bestyrelsesforman Mitchell Baker og understreger, at virksomheden har lært af de seneste dages begivenheder.

»Vi kommer tilbage fra dette her med en fornyet forståelse og ydmyghed. Vores store, globale og alsidige community er det, der gør Mozilla specielt og hjælper os med at udføre vores mission,« skriver Mitchell Baker.

Mozilla har endnu ikke ansat en ny CEO, men bestyrelsesformanden oplyser,at der forventes at være nyt i næste uge.

Læs også: Datingside i homo-strid med Firefox

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jacobs Gladedage

Jeg synes absolut det er helt hen i vejret når folk er imod ægteskaber for mennesker af samme køn. Når det så er sagt synes jeg måske det er lidt for meget at folk er blevet så gale over det her.

Det er da klart han ikke skulle have doneret de 1000$ for 6 år siden når han sidder på en åbenplatform som Mozilla, men det kan da være han er blevet klogere siden? Obama mente jo også ægteskabet var for en mand og en kvinde for 5 år siden, og han har da ændret holdning.

I øvrigt er det da lidt ironisk, at debatten har raset så hårdt på facebook. Jeg mener, Mark Zuckerberg støtter jo Chris Christie med langt mere end 1000$ og Chris Christie er også blødende homofob. Så hvis du vil boykotte Firefox bør du nok også boykotte Facebook.

  • 14
  • 1
Thomas Tanghus

Den må ligge hos Mozillas bestyrelse, eller hvem der nu har hyret Eich. Det er da åbenlyst stupidt at ansætte en ude-af-skabet homofob som CEO for en organisation, der har åbenhed som en en grundsten i deres eksistens.

Referencen til Facebook i en anden kommentar er irrelevant. De er der for at tjene penge og er personificeret i Zuckerberg. Jeg slettede forøvrigt min FB konto sidste år, dog ikke på grund af zucks LGBT holdninger. Der var rigeligt andre grunde til at gøre det.

  • 0
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize