Mozillas CEO træder tilbage efter kritik af homo-ægteskaber

4. april 2014 kl. 10:196
Brendan Eich nåede ikke at stå i spidsen for Mozilla i to uger. Hans holdning til homoseksuelles rettigheder udløste massive protester, der tvang ham til at forlade posten.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Brendan Eich har forladt stillingen som CEO hos Mozilla, mindre end to uger efter sin ansættelse. Eich, der også er medstifter af virksomheden, har været under stærk kritik, siden det for nylig kom frem, at han i 2008 donerede penge til en kampagne for et lovforslag, der skulle forbyde homoseksuelle at blive gift.

Det går dårligt i spænd med Mozillas værdier, og halvdelen af Mozillas bestyrelse trådte tilbage i protest, da Bredan Eich blev CEO. Virksomhedens ansatte protesterede, app-udviklere erklærede, at de ville droppe Firefox OS, og på datingsiden OKCupid blev besøgende advaret mod at bruge Firefox-browseren.

Og nu oplyser Mozilla på virksomhedens blog, at den kritiserede CEO er trådt tilbage frivilligt, ligesom han har forladt bestyrelsen.

»Brendan Eich har valgt at fratræde sin stilling for Mozillas og vores communitys skyld«, skriver bestyrelsesforman Mitchell Baker og understreger, at virksomheden har lært af de seneste dages begivenheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi kommer tilbage fra dette her med en fornyet forståelse og ydmyghed. Vores store, globale og alsidige community er det, der gør Mozilla specielt og hjælper os med at udføre vores mission,« skriver Mitchell Baker.

Mozilla har endnu ikke ansat en ny CEO, men bestyrelsesformanden oplyser,at der forventes at være nyt i næste uge.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
5. april 2014 kl. 10:31

Den må ligge hos Mozillas bestyrelse, eller hvem der nu har hyret Eich. Det er da åbenlyst stupidt at ansætte en ude-af-skabet homofob som CEO for en organisation, der har åbenhed som en en grundsten i deres eksistens.

Referencen til Facebook i en anden kommentar er irrelevant. De er der for at tjene penge og er personificeret i Zuckerberg. Jeg slettede forøvrigt min FB konto sidste år, dog ikke på grund af zucks LGBT holdninger. Der var rigeligt andre grunde til at gøre det.

5
4. april 2014 kl. 11:43

Jeg synes det er dobbeltmoralsk, når mozilla siger de går ind for lighed og så støtter MS og bill gates.

::only in the usa

2
4. april 2014 kl. 11:12

Jeg synes absolut det er helt hen i vejret når folk er imod ægteskaber for mennesker af samme køn. Når det så er sagt synes jeg måske det er lidt for meget at folk er blevet så gale over det her.

Det er da klart han ikke skulle have doneret de 1000$ for 6 år siden når han sidder på en åbenplatform som Mozilla, men det kan da være han er blevet klogere siden? Obama mente jo også ægteskabet var for en mand og en kvinde for 5 år siden, og han har da ændret holdning.

I øvrigt er det da lidt ironisk, at debatten har raset så hårdt på facebook. Jeg mener, Mark Zuckerberg støtter jo Chris Christie med langt mere end 1000$ og Chris Christie er også blødende homofob. Så hvis du vil boykotte Firefox bør du nok også boykotte Facebook.

3
4. april 2014 kl. 11:35

Der er rimeligt stor forskel på at være heteroseksuel og så aktivt at støtte anti-homoseksuel lovgivning.

1
4. april 2014 kl. 11:04

Tak for det.