Mozilla vil tilbyde browsere med firmalogo

I et forsøg på at få Firefox ind hos flere virksomheder, vil Mozilla nu tilbyde en byg-selv-browser, som kan indrettes og designes efter firmaets smag.

Firefox er blevet populær blandt private, men Internet Explorer sidder stadig næsten enerådigt, når virksomhederne vælger standardbrowser.

Det vil Mozilla nu lave om på med en ny service, som har fået navnet 'Build your own browser'. Via et webinterface skal virksomheder nemt kunne tilpasse Firefox til lige deres behov.

For eksempel ved at ændre browserens fremtoning med et 'skin', der bruger firmaets logo og farver, eller ved at plotte en række standard-bogmærker ind. Det skriver blandt andet The Register.

Funktionen kommer på gaden sammen med Firefox 3.5, som har været ramt af forsinkelser, men nu ikke er langt fra en lancering. Inden for få uger ventes således en Release Candidate af den nye version.

Sammen med den nemme tilpasning til firmaets visuelle identitet, kommer selvbygger-browseren med et værktøj, der gør det nemt at installere på mange maskiner samtidigt.

Om taktikken lykkes, vil kun tiden vise, men en massiv forhindring for Mozilla er, at mange større virksomheder er bundet op til Internet Explorer på grund af integration med ældre eller hjemmelavede applikationer.

Af samme grund ønsker mange virksomheder ikke at skifte fra den bedagede og usikre Internet Explorer 6, selvom Microsoft er nået til version 8 i serien.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Hans-Michael Varbæk

Fordi de er overdrevet besatte af alt hvad der hedder Microsoft. Sådan er nogle individer desværre. Selvom IE ikke engang lever op til halvdelen af standarderne gør, og slet ikke håndterer ram, cpu eller AJAX for den sags skyld særligt godt i forhold til FireFox 3.

Når jeg bruger et bestemt AJAX baseret værktøj i IE, fryser hele browseren mens den i FireFox, virker 100% som den skal.

Men angående FireFox 3.5, det lyder fandme spændende! Faktisk så lød det okay til at starte med, men at man kan lave farverne og logoet om er faktisk ikke nogen dårlig idé. På nogle arbejdspladser har jeg dog set de bruger FrontMotion FireFox (med blåt logo??) som jeg ikke lige har regnet ud hvad skal gøre godt for, andet end at det måske er let at "udrulle" fra serveren.

PS: Det er dog godt nogen har lavet IE-tab da nogle udviklere desværre kun tænker på sig selv og Microsoft så siden ikke er kompatibel med resten af verdenen :-)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere