Mozilla udvikler browser til virtual reality

4. april 2018 kl. 11:12
Mozilla udvikler browser til virtual reality
Illustration: Mozilla.
Firefox Reality vil blive en ny type browser, der er særligt designet til virtual reality-headsets og augmented reality.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Når du søger på internettet i fremtiden, bliver det måske i 3D med et virtual reality-headset på.

Det er, hvad Mozilla forventer, og derfor har de annonceret, at de vil udvikle en browser, der er særligt designet til at bruge med VR-briller,

»Vi er stolte af at annoncere Firefox Reality, en ny webbrowser designet fra bunden til stand-alone virtual og augmented reality-headsets. Vi har taget vores eksisterende webteknologi og forbedret den med Servo, vores eksperimentelle web engine. Fra Firefox får vi årtier af webkompabilitet såvel som performancefordele fra Firefox Quantum. Fra Servo-holdet får vi evnen til at eksperimentere med helt nye designs og teknologier til at se og interagere med virtual reality og augmented reality,« skriver Mozilla i et blogindlæg.

Firefox Reality bliver open source ligesom resten af Mozillas produkter, og i de kommende uger vil Mozilla frigive opdateringer af designprocessen, hvor Servo bliver integreret, og hvor Mozilla forventer at lave eksperimentelle udvidelser til WebGL graphics API'er.

Stadig det vilde vesten

Mozilla anerkender, at mixed reality, altså både virtual og augmented reality, endnu er på begynderstadiet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Mixed reality er det vilde vesten. Hvordan skriver du? Hvordan udtrykker du følelser? Hvordan ser du de milliarder af eksisterende 2D-sider såvel som nyt 3D-indhold? Hvordan kommunikerer du, og hvem kortlægger og kontrollerer, hvad du ser?« spørger Mozilla åbent.

Firefox var den første browser til at implementere WebVR, en åben standard til at dele og se virtual reality-indhold igennem en web URL.

Kort demo af Firefox Reality med HTC Vive Focus

Remote video URL

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger