Mozilla lukker ned for smartphone-eventyr til maj

Når Firefox OS kommer med deres 2.6-opdatering til maj, markerer det samtidig enden for Mozillas mobileventyr.

Allerede i december indikerede Mozilla-ledelsen, at virksomheden fremover ville bruge mindre fokus på mobilbrowser-markedet, og nu er der så kommet en dato på.

Til maj vil Firefox OS ikke længere blive opdateret, og 2.6-udgaven bliver dermed den sidste. Det skriver Mozilla selv i et blogindlæg.

»Firefox OS har påvist fleksibiliteten af internettet ved at skalere fra low-end smartphones hele vejen op til HD-TV. Men vi var ikke i stand til at tilbyde den bedst mulige brugeroplevelse, og derfor vil vi stoppe med at tilbyde Firefox OS-smartphones,« fortalte vicepræsident for ‘Connected Devices’-afdelingen i Mozilla, Ari Jaaksi, i december.

Fokus på Internet of Things

Firefox OS dør måske i smartphone-regi, men helt uddød vil platformen ikke være.

Lukningen af aktiviteterne på smartphone-området skal nemlig angiveligt frigive folk til at fokusere på, hvordan Mozilla - og Firefox OS - kan passe ind i hele Internet of Things-bølgen.

»Lad os huske på, hvorfor vi gør det her: vi går ind i dette spændende, fragmenterede rum for at sikre, at brugerne har et valg gennem interoperable, åbne løsninger, og for os at handle som deres fortalere for databeskyttelse og sikkerhed,« som Mozilla formulerer det i blogindlægget.

Firefox OS som et mobilt alternativ til Android og iOS havde på forhånd hårde odds, og især platformens HTML5-grundlag gjorde app-oplevelsen begrænset, skriver Engadget.

For at undgå den direkte konkurrence, var den oprindelige tanke, at Firefox OS primært skulle være platform på ultra-billige telefoner i udviklingslande. Men med de lave priser på Android-produkter, har Firefox OS måttet sande, at det har tjent et kort, omend nobelt, liv.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017