Mozilla lukker ned for smartphone-eventyr til maj

Når Firefox OS kommer med deres 2.6-opdatering til maj, markerer det samtidig enden for Mozillas mobileventyr.

Allerede i december indikerede Mozilla-ledelsen, at virksomheden fremover ville bruge mindre fokus på mobilbrowser-markedet, og nu er der så kommet en dato på.

Til maj vil Firefox OS ikke længere blive opdateret, og 2.6-udgaven bliver dermed den sidste. Det skriver Mozilla selv i et blogindlæg.

»Firefox OS har påvist fleksibiliteten af internettet ved at skalere fra low-end smartphones hele vejen op til HD-TV. Men vi var ikke i stand til at tilbyde den bedst mulige brugeroplevelse, og derfor vil vi stoppe med at tilbyde Firefox OS-smartphones,« fortalte vicepræsident for ‘Connected Devices’-afdelingen i Mozilla, Ari Jaaksi, i december.

Fokus på Internet of Things

Firefox OS dør måske i smartphone-regi, men helt uddød vil platformen ikke være.

Lukningen af aktiviteterne på smartphone-området skal nemlig angiveligt frigive folk til at fokusere på, hvordan Mozilla - og Firefox OS - kan passe ind i hele Internet of Things-bølgen.

»Lad os huske på, hvorfor vi gør det her: vi går ind i dette spændende, fragmenterede rum for at sikre, at brugerne har et valg gennem interoperable, åbne løsninger, og for os at handle som deres fortalere for databeskyttelse og sikkerhed,« som Mozilla formulerer det i blogindlægget.

Firefox OS som et mobilt alternativ til Android og iOS havde på forhånd hårde odds, og især platformens HTML5-grundlag gjorde app-oplevelsen begrænset, skriver Engadget.

For at undgå den direkte konkurrence, var den oprindelige tanke, at Firefox OS primært skulle være platform på ultra-billige telefoner i udviklingslande. Men med de lave priser på Android-produkter, har Firefox OS måttet sande, at det har tjent et kort, omend nobelt, liv.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Partnernyheder

Welcome to a seminar on tools that help you become GDPR compliant!

Getting GDPR compliant by May 2018 implies a lot of activities covering the legal aspects, internal business processes, data management, and security technology.
28. feb 2017

Maja Rosendahl Larsen ansat hos Affecto

24. jan 2017

Introduction to Jedox – Affecto Seminar, Copenhagen

12. jan 2017