Mozilla lancerer Marketplace: Konverterer wep-apps til desktoppen

Nu er Mozilla klar med en konkurrent Googles Chrome Web Store, der skal gøre webapplikationer til platformuafhængige desktop-applikationer.

Mozilla har lanceret sin helt egen app-butik under navnet Mozilla Marketplace. Der er i øjeblikket omkring 200 webapplikationer i den nye butik. Det skriver liliputing.com

Mozilla Marketplace skal ses som en konkurrent til Googles Chrome Web Store. Men i modsætning til Chrome Web Store laver Mozilla Marketplace applikationerne om til selvstændige dekstop-applikationer, og i Windows vil applikationen blive vist som et selvstændigt program.

I øjeblikket har man kun adgang til Mozilla Marketplace, hvis man bruger Firefox 16 Nightly på Windows, Mac eller Linux. Blandt den lille skare af tilgængelige applikationer er der et par velkendte navne som Evernote, Springpad, Jolicloud og Lord of Ultima.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Daniel Udsen

har vi egentligt ikke kunnet det i snart et årti med xulrunner(der var tidligere en addon kaldet prism der automatiserede den process)?

Og der var/er svjv ikke nødvendigvis tale om at data faktisk ligges fuldt offline, selvom XULrunner vist nok understøtter fulde desktop apps uden krav om serverforbindelse.

  • 0
  • 0
#2 Jesper Kristensen

Det er rigtigt at Mozilla har haft projekter før som Prism til at køre webapplikationer i deres eget vindue uden browser chrome og med genveje i operativsystemet. Men Mozilla har aldrig haft en tilhørende Marketplace, hvor man kan finde applikationerne, rate dem og betale for dem.

Marketplace lanceres i første omgang til desktoppen, men det er ikke desktoppen den egentligt er lavet til. Den er lavet til Mozillas kommende mobiloperativsystem.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere