Mozilla lancerer Marketplace: Konverterer wep-apps til desktoppen

15. juni 2012 kl. 09:272
Nu er Mozilla klar med en konkurrent Googles Chrome Web Store, der skal gøre webapplikationer til platformuafhængige desktop-applikationer.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Mozilla har lanceret sin helt egen app-butik under navnet Mozilla Marketplace. Der er i øjeblikket omkring 200 webapplikationer i den nye butik. Det skriver liliputing.com

Mozilla Marketplace skal ses som en konkurrent til Googles Chrome Web Store. Men i modsætning til Chrome Web Store laver Mozilla Marketplace applikationerne om til selvstændige dekstop-applikationer, og i Windows vil applikationen blive vist som et selvstændigt program.

I øjeblikket har man kun adgang til Mozilla Marketplace, hvis man bruger Firefox 16 Nightly på Windows, Mac eller Linux. Blandt den lille skare af tilgængelige applikationer er der et par velkendte navne som Evernote, Springpad, Jolicloud og Lord of Ultima.

Remote video URL

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
15. juni 2012 kl. 11:57

har vi egentligt ikke kunnet det i snart et årti med xulrunner(der var tidligere en addon kaldet prism der automatiserede den process)?

Og der var/er svjv ikke nødvendigvis tale om at data faktisk ligges fuldt offline, selvom XULrunner vist nok understøtter fulde desktop apps uden krav om serverforbindelse.

2
16. juni 2012 kl. 11:52

Det er rigtigt at Mozilla har haft projekter før som Prism til at køre webapplikationer i deres eget vindue uden browser chrome og med genveje i operativsystemet. Men Mozilla har aldrig haft en tilhørende Marketplace, hvor man kan finde applikationerne, rate dem og betale for dem.

Marketplace lanceres i første omgang til desktoppen, men det er ikke desktoppen den egentligt er lavet til. Den er lavet til Mozillas kommende mobiloperativsystem.