Mozilla integrerer VPN-tjeneste i Firefox

11. september 2019 kl. 09:452
Mozilla integrerer VPN-tjeneste i Firefox
Illustration: Mozilla.
Mozilla pilot-udruller en indtil videre gratis VPN-tjeneste som add-on i browseren. I første omgang er det dog kun desktop-brugere i USA, der kan bruge tjenesten. På længere sigt skal Firefox VPN integreres i den første 'premium'-udgave af Firefox.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Firefox Private Network bliver navnet på den VPN-tjeneste, som Mozilla arbejder på at integrere i sin Firefox-browser som en add-on. Det skriver Mozilla i en blog.

VPN-tjenesten er gratis i beta-versionen, som er en del af det nu genoplivede Test Pilot Program. Det er dog indtil videre kun amerikanske desktop-brugere, der kan vælge tjenesten til i Firefox-browseren.

Firefox VPN skal ifølge Mozilla fungere som enhver anden VPN-tjeneste, som krypterer brugerens browsertrafik gennem en række proxyservere og på denne måde anonymiserer lokation og IP-adresse. Mozilla har valgt at køre sine proxyservere hos Cloudfare.

»En af de vigtigste ting, vi har lært, er, at der er stigende efterspørgsel på privacy-features. Firefox Private Network er en udvidelse, der giver en sikker, krypteret sti til internettet, som beskytter din forbindelse og dine personlige informationer, alle steder du bruger din Firefox-browser,« skriver Mozilla i en blog.

På vej med betalingsudgave

I første omgang er det gratis for de amerikanske brugere at benytte sig af den nye tilføjelse, men det bliver formentlig en stakket frist. For VPN-tjenesten kan være et af Mozilla stærke kort, når de i løbet af den kommende tid lancerer en premium-udgave af Firefox.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tilbage i juni fortalte Chris Beard, adm. direktør i Mozilla om planerne for en betalingsudgave af browseren til det tyske medie T3N og udtalte, at den vil indeholde en VPN-tjeneste og sikker cloud storage.

Dengang lød planerne på en lancering af Firefox Premium i oktober, men her få uger før månedsskiftet har Mozilla ikke meldt ud, om det stadig er planen. Mozilla har understreget, at firmaet ikke vil opkræve penge for eksisterende tjenester, som det i dag er gratis at benytte sig af, men at Premium-udgaven vil indeholde nye funktioner.

»En højtydende, gratis og private by default-Firefox-browser vil fortsat være en central del af vores servicetilbud. Men vi må også erkende, at der er forbrugere, som gerne vil tilgå premium-tilbud, og vi kan godt hjælpe de brugere uden at gå på kompromis med udviklingen og rækkevidden af de eksisterende produkter og tjenester, som Firefox-brugerne kender og elsker,« skrev Dave Camp, senior vice president for Firefox hos Mozilla, tilbage i juni.

Firefox er ikke den eneste browser med en indbygget VPN-tjeneste. I Opera-browseren har brugere en lignende gratis VPN-tjeneste, som gør brugerne i stand til at skifte til forskellige geografiske lokationer for at sløre deres trafik.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
19. september 2019 kl. 15:58

Fint nok hvis Mozilla vil tilbyde en VPN-tjeneste, men det hører altså ikke hjemme i en browser – ligesom TOR, mail-, ftp-, torrent- og alle mulige andre klienter heller ikke gør det.

Jeg har for så vidt ikke noget imod at de bruger Firefox som en kanal til at promovere deres VPN, det er dem vel undt at tjene lidt penge... men skæg for sig og snot for sig.

2
11. september 2019 kl. 17:08

Måske en integration af tutanota som også er nu er gratis for private, og som har samme ambitioner som Firefox omkring privacy ?

Med indbygget fast blokering af 3 part cokie, og fjernelse af andet snagen. Så er google begyndt at ryste i bukseren. Da google, vil skære den gren over som de selv sider på, hvis de levere samme funktioner til Chrome.

https://tutanota.com