Mozilla: Firefox er større end Internet Explorer i 2013

3 kommentarer.  Hop til debatten
Firefox har stille og roligt arbejdet sig op på at have 25 procent af browsermarkedet, og i 2013 vil opkomlingen have overhalet Internet Explorer, spår Mozilla selv.
14. maj 2009 kl. 10:58
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

2013 bliver året, hvor Mozillas Firefox-browser vipper Microsofts Internet Explorer af pinden som den mest brugte browser på markedet.

Det spår i hvert fald community-leder i Mozilla, Asa Dotzler, i et blogindlæg, hvor han har analyseret brugerdata fra året for Firefox' undfangelse, 2004. Det skriver vnunet.com

Asa Dotzlers data viser et en støt nedgang for Internet Explorers markedsandel fra mere end 90 procent i 2004 til under 70 procent i dag. I mellemtiden er Firefox nået op på 25 procent.

Asa Dotzler peger på, at det tilsyneladende ikke har nogen indflydelse på browserens markedsandel, når nye versioner af browserne frigives med nye og opdaterede egenskaber.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Det interessante er, at browser-releases ikke har nogen større betydning for tendenserne på makroplanet,« skriver Asa Dotzler.

»Jeg siger ikke, at browser-releases ikke har nogen betydning. Graferne kunne sikkert se meget anderledes ud, hvis Microsoft og Firefox ikke havde haft de releases, de har i løbet af perioden,« uddyber Asa Dotzler.

»Men det er stadig interessant at se, hvor lineære tendensen er, og at større releases fra Microsoft og Mozilla ikke engang giver samme udsving som de nominelle sæsonændringer.«

Se Aza Dotzlers blogindlæg under fanebladet Eksterne Links.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
14. maj 2009 kl. 14:28

vmunet.com er et squatter-site, og blogindlægget indeholder ingen spådomme fra Asa.

Jeg synes det er lettere meningsløst at konkludere, at udviklingen i brug af browsere ikke influeres af nogen begivenheder. Fire år er godt nok lang tid på browser-markedet.

Efter samme regnestykke skulle Linux have vippet Microsoft af pinden i år 2909 (http://www.version2.dk/artikel/10825-lille-succes-for-tux-linux-har-nu-en-procent-af-desktopmarkedet).