Mozilla barsler med mobil-styresystem: Boot 2 Gecko lige om hjørnet

Mozillas nye styresystem Boot 2 Gecko gør op med platformspecifikke apps og sigter i stedet efter webapplikationer til mobilen.

Mozilla, der ellers er mest kendt for Firefox-browseren, planlægger at fremvise en prototype af deres mobile styresystem Boot 2 Gecko (B2G). Det skriver The Future of Things.

I modsætning til konkurrenterne Android, iOS og Windows Phone skal apps til B2G udvikles som webapplikationer i HTML5, og derfor lever apps til B2G på nettet og ikke på telefonen. Lige som det er tilfældet for Googles operativsystem Chrome OS.

Læs også: Mozilla vil lave nyt styresystem: Barsler med Chrome OS-konkurrent

I modsætning til traditionelle webapplikationer vil Mozilla sørge for, at B2G-apps kan få adgang til særlige hardware-features i smartphones, såsom at sende sms-beskeder, positionere brugere med telefonens GPS eller tage billeder med kameraet.

Mozillas fordel over andre nye mobile operativsystemer er, at de allerede har mange udviklere i fuld gang med at lave webapplikationer til deres platform, som også bliver brugt i Firefox. Der skal i teorien ikke ændres meget på webapplikationerne, før de kan køre på B2G.

Der vil være mange flere detaljer om B2G på Mobile World Congress i Barcelona i slutningen af februar. Her vil Mozilla fremvise en fungerende prototype.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Carsten Olsen

Det vil sige at den kan bruge web apps, fra Chrome web store. Det er den vej vi skal gå. Håber at de når noget længere med det end Google er nået med Chrome OS.

Med Chrome OS syntes jeg det går for langsomt med de almindelige skrivebords ting som som "tag billede af skærmen" lyd indstilling, dansk tastatur, integration af lyd/billede i g+, java (til slem-id), Skype osv. Man kan heller ikke (for tiden) se youtubefilm eller bruge street view på CrOS. (Den siger man skal installere den nyeste udgave af flash, når man så trykke på "fås her" linken, siger den din maskine blive automatisk opdateret til nyeste flash-version ?

Så det kunne være godt med lidt konkurrence. Men jeg tror jeg holder mig til mint, indtil alting er brugbart på native-web-apps.

Men ingen tvivl om at web-apps er fremtiden.

  • 0
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere