Motorola Xoom kommer til Danmark

Midt i juni sætter Motorola sin populære Xoom-tavle til salg i Danmark. Prisen bliver 5.800 kroner for 3G-udgaven.

Savner du en tavle-computer, men har ikke lyst til at gå Apple-vejen? Så er Motorolas populære konkurrent til Apples iPad nu på vej til Danmark.

Motorolas Android-tavlecomputer Xoom blev lanceret med brask og bram i februar i USA, med kombinationen af hurtig hardware og Android 3.0 Honeycomb, som Google lod Motorola bruge som den første producent.

Prisen i Danmark er sat til 5.800 kroner for en version med 3G-forbindelse, mens det endnu ikke er afgjort, om Xoom med kun Wifi-forbindelse vil blive lanceret i Danmark. Til sammenligning koster Apples iPad2 5.299 kroner i samme bestykning.

Når Xoom kommer til salg i midten af juni, bliver det i øvrigt tilsyneladende kun hos butikkerne Com2, L'easy og Tele Greenland SHG.

Motorola Xoom har en skærm på 10,1 tommer, med opløsningen 1280 x 800 pixels, og er drevet af den dobbeltkernede Nvidia Tegra 2 ARM-processor. Der er 1 gigabyte RAM og 32 gigabyte hukommelse i maskinen, der også rummer to kameraer og HDMI-udgang.

Apples iPad-modeller er stadig helt dominerende på tavle-markedet, mens Samsung Galaxy Tab blev den første model med Android, som generelt blev betragtet som et brugbart alternativ til iPad'en og solgt i større tal. Den første Samsung Tab havde dog kun en skærm på syv tommer og var derfor ikke direkte sammenlignelig med iPad.

Dermed blev Motorola Xoom, som kom på markedet i USA i februar, den første konkurrent til iPad med omtrent samme størrelse skærm og et styresystem, som er udviklet til en tavlecomputer. Samsungs modsvar, Galaxy Tab 10.1, bliver lanceret i USA i denne uge.

En række andre kapable iPad-konkurrenter har også ramt markedet eller er på vej, blandt andet Acers Iconia A500 og Asus Eee Pad Transformer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (24)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Nikolaj Brinch Jørgensen

Det er da fint at få noget konkurrence til iPad (1) på markedet her i DK. Men jeg forstår simpelthen ikke den skal være så dyr?! Specielt ikke for en 1. generations tab.

Prisen på 5.800,- ligner mere prisen på en 64 GB udgave af iPad 2. Desuden har iPad 2 i 3G udgaven GPS, er mindre og vejer betydeligt mindre, så jeg ser iPad 2 som et væsenligt bedre køb, ligesom der vel er mange gange flere Apps til den, end til Xoom. Desuden er 32 GB meget lidt på en tablet, når man skal have ungernes film, musikbiblioteket osv. med på ferien.

 • 0
 • 0
#2 Glenn Dahlstrøm

nu er der mulighed for sdkort til XOOM, samt der er gratis opgradering til 4G og der er HDMI udgang, alle funktioner som ipad2 mangler,så prisen svarer til en ipad 2 64GB da den kan opgraderes efter behov. der er måske væsentlig flere app til ipad men har du behov for 200000+ apps på din ipad?? de fleste af de apps folk bruger seriøst findes til begge platforme.

 • 0
 • 0
#3 Thomas Christensen

Jeg sidder her med min Acer Iconia A500 Android-tablet, som jeg har haft i over en måned. Den kostede under 4000 (uden 3G - jeg bruger min telefon som wifi-hotspot) og er en fremragende maskine. Sammen med Asus Eee Transformer ser det ud til at være de populære Android-tablets foran den noget dyrere (og - i følge mange - dårligere) Xoom. Samsungs første tab kører Android 2, mens de nye kører Android 3, som er lavet til tablets. Samsungs næste generation er på vej, men der er vist ingen faste datoer endnu.

 • 0
 • 0
#4 Deleted User

Hej Thomas,

Tak for uddybning. Acer Iconia A500 er røget under min radar, må jeg indrømme - den ser spændende ud (så må vi håbe, at Acer også gider sælge den i Danmark).

Min vurdering af, hvor populær Motorola Xoom var i USA baserer sig måske også for meget på den hype, der var omkring den op til lancering (med Apple-bashende Superbowl-reklamer etc.). Jeg kunne ikke finde salgstal, for Motorola offentliggør dem ikke - men det kunne jo også tyde på, at det ikke gik som forventet.

Jeg tilføjer Acers bud til artiklen.

vh.

Jesper Version2

 • 0
 • 0
#12 Thomas Christensen

Hej Peter

Min tablet er allerede blevet et uundværligt arbejdsredskab for mig. Jeg har i flere år været papirløs - og det har betyder, at jeg har haft en bærbar med til møder. Den funktion har Iconia'n helt overtaget - og det fungerer meget bedre.

Desuden er den genial til noter, email, surfing etc. under transport og i sofaen m.v.

For mig var de knap 4000 godt givet ud. Og en billig bærbar er på ingen måde et relevant alternativ.

 • 0
 • 0
#13 Glenn Dahlstrøm

ingen apple produkter har HDMI udgang eller usb udgang uden at du lige skal ha en speciel adaptor fra apple og et sd kort i god kval koster 300kr ikke den store udskrivning i det regnestykke, det er i øvrigt hvad en media adaptor koster til din ipad2 http://store.apple.com/dk/product/MC953ZM/A?fnode=MTc0MjU4NjE&mco=MTcyMT...

du kan også importere dine billeder direkte fra kamera, det kræver også lige en adapter fra apple hvis man vil det på en ipad, den koster også lige 219kr, og så har du 2 forskellige adaptore at holde styr på, så ipad2 løber også hurtigt op hvis du vil ha samme mulighed som med en XOOM

 • 0
 • 0
#14 Peter H. Rankin Hansen

@Thomas Det glæder mig, at du er tilfreds med din tablet.

Men man kan faktisk få en ret lækker bærbar for 5800.

Personligt, ville jeg have mere glæde af en ny bærbar og jeg har ikke noget imod, at den flyder lidt mere i tasken.

Jeg tror heller ikke, at jeg villle være særlig produktiv med en tablet, sammenlignet med en bærbar.

Men det med sofaen er stærkt tillokkende - der kan en bærbar ikke hamle op ;o)

Jeg tror jeg venter til de kommer ned i femten hundrede kroners klassen.

 • 0
 • 0
#15 Mads Holme

Hey thomas

Ud fra hvad jeg har læst, er både acer og asus en god tablet til pengene, og bedre end xoom i brug. Jeg vælger dog transformer pga den har jeg set flere gode anmeldelser af end den anden. Og så ser det ud til den har et bedre "hacker" miljæ på xda. Men ud fra meldningerne der inde, så er de begge gode tablets. Med hver deres fordel, du får blandt andet usb adgang med acer.. hvis det er noget man skal bruge :)

 • 0
 • 0
#16 Deleted User

"De kan rende og hoppe, jeg gider ikke købe den motorcykel. Til den pris kan jeg få mig en helt udmærket bil! Den kan betydeligt mere, og så gør det ikke noget at den fylder lidt mere på vejen!"

Kan du se hvad der er galt her? Ja, du kan købe en bærbar for samme penge som en tablet. Ligesom du kan købe en bil for samme penge som en Harley Davidson motorcykel. Men det er to forskellige ting, der bruges til to forskellige ting. Det er forkert at anse en tavle-PC som en "discount-bærbar" -- der har vi netbooks -- så at være bitter over at en tavle koster det samme som en bærbar er jo sådan lidt ligegyldigt :)

 • 0
 • 0
#17 Deleted User

konkurrence er altid godt, og 32GB .. tjaa.. er på grænsen, men nogenlunde ok da man kan udvide det modsat iPad.. men det er som du selv er inde på heller ikke gratis.

når det er sagt, kan jeg ikke se andet positivt ved Xoom. Tung og klodset, og tilmed dyrere end iPad2. Selvom jeg er pro Android, så ville jeg stadig vælge iPad2 frem for Xoom, hvis jeg skulle købe nu.

p.t. virker bedste bud som den nye Samsung Galaxy 10.1", afhængig af hvad prisen bliver.

Uanset hvad man mener om Apple, så ER det dem der sætter niveauet for tablets p.t., og det er totalt urealistisk at sælge en Android pad til en højere pris, end hvad du kan få en tilsvarende iPad for.

 • 0
 • 0
#18 Mads Holme

prøv at tjek asus transformer eller acer´s tablet ud. De er super gode alternativer og kan fint konkurere med en ipad2 (transformer kan ihvertifalde) Der er posted 2 videoer længere oppe.

 • 0
 • 0
#19 Nikolaj Brinch Jørgensen

@Glenn

Altså har iPad 2, iPad & iPhone HDMI. Hvordan stikket er udformet er underordnet. Så du desuden alle de andre tislutningsmuligheder jeg beskrev (analog lyd, VGA, Composite Video, USB osv.). Det giver sig selv at vil man have en robust maskine der er lille og samtidigt pæn, er der ikke plads til alle disse stik hvorfor de er konsoliderede i en 30-pin connector. Denne connector har ikke ændret sig siden den blev lavet, så alt det gejl man måtte have fra sin gamle iPod, iPod video virker også med iPad 2. Derfor er disse stik ikke køb og smid væk, som når en producent går fra mini-USB til micro-USB f.eks.

Et 32 GB SD kort fra SanDisk m. 30 Mb/s kost iøvrigt 725,- og skal du have 45 Mb/s er du på omkring 1.000. Læg det til prisen på din Xoom, og du kan så se den er oppe i omkring 7.000,-

Desuden er det usikkert hvorledes den maskine i fremtien vil blive supporteret (HTC har da taget røven godt og grundigt på en del kunder med manglende opdateringer), hvor Apple har vist at de supportere endda meget gamle devices med opdateringer, og at deres hardwareløsninger er kompatible (føromtalte 30-pin connector). Derudover er Apple dedikeret til deres produkter, hvor man kan tvivle lidt på Motorola, i hvert fald om de får succes, eller om de ender med at skrotte projektet, og så står man der med en efterhånden ubrugelig tablet.

Det er et sats med en væsentlig risiko at købe en Xoom, derfor er den alt for dyr!

 • 0
 • 0
#20 Christian Selch

Jeg sidder med min XOOM 32GB WiFi i hånden, købt hos Proshop. Yderligere forhandler Wupti den også, så den er i Danmark. Jeg skal dog ikke kunne udlukke at der er tale om import.

@Debatten:

Personligt er jeg rigtig glad for min. Jeg slap 4800kr for min hos Proshop og jeg har ikke fortrudt det et sekund! Synes det er utrolig praktisk at jeg kan tilslutte den mit fjernsyn, overføre ting til SD-kort i stedet for død og kridte skulle igennem min PC.

@NIKOLAJ BRINCH JØRGENSEN: Vedr. opdatering - du kan være sikker på at XOOM bliveropdateret i hvert fald det kommende år da det lige PT. er den officelle Google enhed. Efterfølgende, hvis de dropper den, skulle det undre mig om der ikke kommer en Custom ROM på lige fod med til Android telefon. Som eksempel kører min brors telefon, der er født med android 1.5/1.6 lige pt. 2.3!

 • 0
 • 0
#21 Glenn Dahlstrøm

det er da ikke underordnet hvordan stikket ser ud. faktum er at for at få de funktioner du beskriver så skal du ud og investere ihvertfald 500kr ekstra til din ipad2, for funktionalitet der er med på XOOM så det gør også at din ipad lige pludselig ikke er så billig som du gør den til. og det med at for at få så tynd som muligt en tabler så kan man ikke inkludere disse ting, det er korret med XOOM men samsung tab 10.1 er både lettere og tyndere end ipad2 og den har disse funktioner, så det kan godt lade sig gøre, men apple vil bare gerne lige klemme lidt ekstra ud af deres forbrugere for noget som burde være standard, men mon ikke de inkludere ting som dlna,4g størrer og bedre skærm i ipad3 så du lige kan smide 6000kr igen for noget som xoom har, ikke så billigt lige pludselig

XOOM vil med garanti blive opdateret da den køre ren android og ikke har noget fabrikant skin installeret. desudden får du friheden til selv at vælge apps uden censur, det er en vigtig ting for mange, måske ikke dig.

 • 0
 • 0
#22 Per Erik Rønne

@Glenn Dahlstrøm,

Nu har jeg så til min iPad 2 (64 GB, WiFi) en enhed der i den ene ende er sat til iPad'ens dock, og i den anden ende dels til strømforsyning (usb) dels et hdmi-kabel (sat til fjernsynets hdmi-indgang). Så man kan sagtens køre det hele op til et fjernsyn og samtidig for opladet enheden.

Jeg kunne også have anskaffet mig en tilsvarende enhed, også fra Apple, der giver adgang til SD-kort.

Motorola har så valgt at sætte tilsvarende porte direkte i deres tavle. Det gør til gengæld tavlen såvel tungere som dyrere, og det er trods alt ikke alle der har brug for faciliteterne. Selv er jeg tilfreds med at sætte min iPad ned i dens dock (forbundet til hdmi-enheden), når der er en film eller podcast jeg gerne vil se på den store fjernsynsskærm.

PS. Jeg har ingen som helst erfaring med XOOM, men anser den som den første seriøse konkurrent til iPad, noget Apple trænger til. Jeg har dog på nettet set at den regelmæssigt trænger til en genstart, næppe en fejl ved XOOM, men et Android 3.0 der ikke er helt gennemtestet.

 • 0
 • 0
#23 Nikolaj Brinch Jørgensen

@Christian

du kan være sikker på at XOOM bliveropdateret i hvert fald det kommende år da det lige PT. er den officelle Google enhed.

Nej det kan jeg absolut ikke være sikker på.

@Glenn

det er da ikke underordnet hvordan stikket ser ud.

Apple har valgt en anden strategi end Mototorla m.fl. Du tolker den som et grisk forsøg på at tage penge fra forbrugere. Andre kan tolke den som en strategi der handler om at holde omkostninger nede (dette bakkes op af at iPad er meget billigere end Xoom), vægt, plads til mere batteri, RAM osv. og en mulighed for forbrugeren til selv at vælge om det er et behov der skal dækkes og så betale for det når behovet er afklaret. Nogle foretrækker så at betale up front for en masse stik.

Skulle Apple have gjort det anderledes ville det nok have været et fremtidsstik a la Thunderbolt eller Mini-Display port, og så skulle du igen købe det stik der passer til netop dit behov. Jeg har personligt ikke haft behov for sådanne stik.

Min bærbare har også en bunke stik jeg aldrig skal bruge, men jeg har betalt for dem og de kredsløb der er i maskinen, samtidigt med at de bruger af mit batteri.

Desuden kan der vel dårligt være tvivl om at pad'en er mere robust og mindre skøbelig, jo færre huller der er i kabinettet.

desudden får du friheden til selv at vælge apps uden censur, det er en vigtig ting for mange, måske ikke dig.

Meh!

 • 0
 • 0
#24 Christian Selch

@Nikolaj Brinch Jørgensen

[quote]du kan være sikker på at XOOM bliveropdateret i hvert fald det kommende år da det lige PT. er den officelle Google enhed.

Nej det kan jeg absolut ikke være sikker på. [/quote]

Det kan man, hvis Motorola agter at overholde hvad Google meldte ud tidligere på året (Eller slutningen af sidste år - er ikke 100% sikker på). Der står det skrevet at enhederne bliver opdateret i 1½ år (18 måneder) fra udgivelsen, så jeg vil mene man er godt sikret.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere