Motorola sparker gang i Android-lejren med ny iPhone-dræber

Nu er Motorola også med på Android-vognen og ankommer med maner. Den nye Droid-telefon får hurtigere processor end konkurrenterne og bruger som den første Android 2.0.

Nu bliver Android-telefoner en værdig konkurrent til Apples iPhone. Det er den overordnede reaktion på en ny smartphone fra Motorola, der er på vej med tre forskellige Android-mobiler.

Topmodellen Droid er netop blevet lukket ud til enkelte anmeldere, og her er modtagelsen yderst positiv. Blandt andet er der sket et vigtigt skridt fremad med opgraderingen af Android til version 2.0, som Motorola er det første firma, der får lov at bruge, skriver Techcrunch. Det forlyder også, at Google har været tæt involveret i udviklingen af Droid-telefonen.

Understøttelsen af email via Exchange er blevet klart forbedret i den nye udgave af styresystemet, og en række andre fikse funktioner har også fundet vej, så Android nu er blevet et mere lækkert og helstøbt mobil-styresystem.

Også hardwaren får mange pæne ord med på vejen. Testsiden Boygeniusreport.com har haft telefonen på prøve, og her er begejstringen stor over resultatet. For eksempel er telefonen omtrent lige så tynd som en iPhone 3GS, selvom der også er gemt et rigtigt qwerty-tastatur under den store, trykfølsomme skærm med en opløsning på 854 gange 480 pixel.

Samtidigt er hastigheden blevet klart forbedret, for Droid drives af en 600 megahertz ARM-processor fra Texas Instrument, OMAP 3430, der er noget hurtigere end den Qualcomm ARM11-processor alle andre Android-telefoner indtil nu har brugt.

I en reklamekampagne kører Motorola og teleselskabet Verizon, der kommer til at sælge telefonen, hårdt på iPhone, ved at fremhæve alt det, man ikke kan med konkurrenten fra Apple. For eksempel at køre flere applikationer samtidigt, eller at skifte batteriet ud selv.

Motorola Droid lanceres den 28. oktober i USA, og det er endnu uvist, hvad prisen bliver eller hvad planerne er for lancering i andre lande.

Tidligere har Motorola præsenteret modellen Dext, hvor Motorolas egen Android-brugergrænseflade Motoblur blev fremhævet. Med Droid dropper Motorola dog Motoblur til fordel for Android 2.0.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (6)
Jens Fallesen

Om man kan lide overskrifter some "iphone dræber" er vel smag og behag.

Den historie kunne jeg godt tænke mig at høre mere om – det undrer mig, at påstande om, at iPhone er direkte livsfarlig, ikke har fået mere opmærksomed i medierne.

Glimrende eksempel på, hvorfor det gør en forskel, om der sættes et ukorrekt mellemrum eller ej. :-)

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017

Affecto has the solution and the tools you need

According to GDPR, you are required to be in control of all of your personally identifiable and sensitive data. There are only a few software tools on the market to support this requirement today.
13. sep 2017