Motorola sparker gang i Android-lejren med ny iPhone-dræber

Nu er Motorola også med på Android-vognen og ankommer med maner. Den nye Droid-telefon får hurtigere processor end konkurrenterne og bruger som den første Android 2.0.

Nu bliver Android-telefoner en værdig konkurrent til Apples iPhone. Det er den overordnede reaktion på en ny smartphone fra Motorola, der er på vej med tre forskellige Android-mobiler.

Topmodellen Droid er netop blevet lukket ud til enkelte anmeldere, og her er modtagelsen yderst positiv. Blandt andet er der sket et vigtigt skridt fremad med opgraderingen af Android til version 2.0, som Motorola er det første firma, der får lov at bruge, skriver Techcrunch. Det forlyder også, at Google har været tæt involveret i udviklingen af Droid-telefonen.

Understøttelsen af email via Exchange er blevet klart forbedret i den nye udgave af styresystemet, og en række andre fikse funktioner har også fundet vej, så Android nu er blevet et mere lækkert og helstøbt mobil-styresystem.

Også hardwaren får mange pæne ord med på vejen. Testsiden Boygeniusreport.com har haft telefonen på prøve, og her er begejstringen stor over resultatet. For eksempel er telefonen omtrent lige så tynd som en iPhone 3GS, selvom der også er gemt et rigtigt qwerty-tastatur under den store, trykfølsomme skærm med en opløsning på 854 gange 480 pixel.

Samtidigt er hastigheden blevet klart forbedret, for Droid drives af en 600 megahertz ARM-processor fra Texas Instrument, OMAP 3430, der er noget hurtigere end den Qualcomm ARM11-processor alle andre Android-telefoner indtil nu har brugt.

I en reklamekampagne kører Motorola og teleselskabet Verizon, der kommer til at sælge telefonen, hårdt på iPhone, ved at fremhæve alt det, man ikke kan med konkurrenten fra Apple. For eksempel at køre flere applikationer samtidigt, eller at skifte batteriet ud selv.

Motorola Droid lanceres den 28. oktober i USA, og det er endnu uvist, hvad prisen bliver eller hvad planerne er for lancering i andre lande.

Tidligere har Motorola præsenteret modellen Dext, hvor Motorolas egen Android-brugergrænseflade Motoblur blev fremhævet. Med Droid dropper Motorola dog Motoblur til fordel for Android 2.0.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (6)

Martin Bøgelund

Hvor mange IPhone-dræbere skal der egentligt til, for at aflive en IPhone?

Enig. "Battle of the titans"-overskrifter, som dén i denne artikel, er useriøse.

Så drop det v2 - vi er nogle læsere der mener vi fortjener bedre.

Anders Rosendal

Jeg synes det er fint at gøre opmærksom på at den mest solgte super-phone ikke er den bedste.
Om man kan lide overskrifter some "iphone dræber" er vel smag og behag.

Peter Stricker

Det er vel også netop det, der er pointen i de to foregående indlæg. De kritiserer ikke artiklen, men ordvalget i overskriften.

Jens Fallesen

Om man kan lide overskrifter some "iphone dræber" er vel smag og behag.

Den historie kunne jeg godt tænke mig at høre mere om – det undrer mig, at påstande om, at iPhone er direkte livsfarlig, ikke har fået mere opmærksomed i medierne.

Glimrende eksempel på, hvorfor det gør en forskel, om der sættes et ukorrekt mellemrum eller ej. :-)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017

Welcome to Free course to learn about the combined power of Alteryx and Qlik!

Affecto invites to a free course, where we want to share our knowledge of this self-service analysis platform together with the power of Qlik.
20. apr 2017

Robotics Process Automation (RPA) changes the way organizations think about and perform work at a reduced cost, higher efficiency and greater productivity

Join us for this exiting seminar, which Affecto hosts with our business partner SmartRPA May 3rd, 2017 at 13.00 in Copenhagen.
30. mar 2017