Motorola slår igen: Sagsøger Microsoft for patentbrud

Først sagsøgte Microsoft mobilproducenten Motorola to gange for overtrædelse af patenter. Nu går Motorola selv til angreb på Microsoft med et bredspektret salve.

Det bedste forsvar er et angreb, lyder et gammelt mundheld, og det gælder åbenbart i høj grad, når kampen kæmpes på patenter i det amerikanske retssystem.

Efter at have modtaget to søgsmål fra Microsoft om brud på patenter, har Motorola i hvert fald nu valgt selv at trække våben og sagsøge Microsoft tilbage. Det skriver it-journalisten Mary Jo Foley.

Første søgsmål fra Microsoft kom i oktober, hvor Motorola blev beskyldt for at bruge beskyttet Microsoft-teknologi i Motorolas Android-telefoner.

Den 9. november kom der så endnu et, denne gang en mere kringlet anklage om at Motorola misbrugte patenter inden for video-komprimering og opkrævede ublu priser af Microsoft, som brugte denne teknologi til Xbox-platformen og i smartphones.

Onsdag den 10. november kom så svaret fra Motorola, nemlig et søgsmål fra datterselskabet Motorola Mobility mod Microsoft. Her lyder anklagen, at Microsoft bryder 16 Motorola-patenter, spredt ud over alt fra Windows-styresystemet, video-komprimering, e-mail-teknologi, chatprogrammet Messenger og objektorienteret software-arkitektur.

Microsoft har ingen kommentar til de specifikke anklager, men fortæller, at firmaet forventede sådan et træk, som er normalt i en slåskamp om patenter.

De store amerikanske it-firmaer optager hver mange tusinde patenter om året, blandt andet for at de kan bruges defensivt senere hen, eller fungere som handelsvare.

Hos Sun konkurrerede man således uofficielt i at få godkendt det mest fjollede patent, har Java-opfinder James Gosling fortalt, efter at have tabt en patentsag til IBM. Man var generelt imod softwarepatenter, men blev nødt til at spille spillet, lød hans forklaring.

Den store bunke patenter fungerede så som en skattekiste, der kunne bruges i tilfælde af patentkrig.

Men efter Oracle har opkøbt Sun, er patenter blevet taget i brug mere aggressivt. Således har Oracle sagsøgt Google for at overtræde Java-patenter med Android. Et af patenter, som Oracle nu bruger mod Google, står James Gosling bag.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Flemming Frandsen

Resten af branchen lader til at være tilfredse med at konkurrere ved at lave nyttige produkter, medens MS, Apple og Oracle lader til at have travlt med at sagsøge alle de kan komme i nærheden af.

Med lidt held så udvikler konflikten sig til det ragnarok som en gang for alle gør det tydeligt hvorfor man ikke skal tillade softwarepatenter.

  • 0
  • 0
#4 Poul-Henning Kamp Blogger

Flemming, det er faktisk rigtig interessant hvad dette gør ved softwarepatenter.

Der er sandsynligvis ingen af disse store der vil prøve at overbevise retten om at software-patenter som sådan er ugyldige, men den konklusion er muligvis på vej nedaf igennem systemet ovenfra.

Se: http://ing.dk/artikel/110448-software-patenter-i-problemer-i-usa

Poul-Henning

  • 0
  • 0
#8 Mogens Ludvigsen

Undskyld mig, vores erfaring www.eneret.dk er at softwarepatenter behandles af patentmyndigheden på lige for med alle andre opfindelse;

softwarepatenter skal være:

nye ifht. kendt teknik

have opfindelseshøjde, dvs. ikke være nærliggende

kunne virke i praksis, når en fagmand eftergør dem

kunne udnyttes industrielt

Hvis ikke kan I bare nedlægge en indsigelse mod dem og begrunde, hvorfor en af flere af ovenstående krab ikke er tilfældet.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere