Motorcykelklub stjal Jeeps for knap 30 mio. med nøglehack

En amerikansk motorcykelklub har hacket sig til 150 Jeeps.

Medlemmer af Tijuana motorcykelklubben har i USA stjålet 150 Jeep Wrangler på højteknologisk vis. Tyverierne startede tilbage i 2014, men først for nyligt har de amerikanske myndigheder løftet en del af sløret for, hvordan det faktisk er foregået. Det oplyser The Verge.

Tyveriet er foregået ved, at motorcykel-folkene har afluret stelnummeret (eng. Vehicle identification number) på de køretøjer, de har ønsket at stjæle. Nummeret har de efterfølgende slået op i en database, som producenten står bag.

Præcist hvordan tyvene har fået adgang til databasen er uvist, oplyser The Verge og henviser i den forbindelse til mediet San Diego Union-Tribune. Ifølge sidstnævnte medie så lader en forhandler i Cabo San Lucas til at have været involveret i forhold til databaseadgangen.

Netop denne adgang har gjort tyverierne mulige. Via stelnummeret kunne tyvene i databasen finde oplysninger om, hvordan den fysiske nøgle til køretøjet ser ud, ligesom de kunne få adgang til den kode, som giver adgang til at programmere chippen i nøglen, så den passer med bilens computer.

Med en kopi af den fysiske nøgle har tyvene kunnet få adgang til køretøjet. Når nøglen så er blevet placeret i tændingen, har tyvene programmeret nøglen via koden fra databasen, så nøglen i sidste ende kunne tænde bilen.

I alt har medlemmerne af motorcykelklubben på den måde stjålet Jeeps til en værdi af 4,5 mio. dollars, hvilket svarer til næsten 30 mio. danske kroner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Dennis Christiansen

Der står ikke at de ikke har startet bilerne. Der står at de har tændt dem, hvilket er en forudsætning for efterfølgende at kunne starte dem! Derudover er denne diskussion i høj grad flueknepperi for flueknepperiets skyld.

  • 10
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere