Morgenpendlere sendte Rejseplanen i knæ efter stormen

Fredag morgen var stormen 'Bodil' endnu ikke løjet af, og mange danskere forsøgte derfor at spørge Rejseplanen til råds om, hvordan de kom på arbejde.

Trods forberedelser på at undgå overbelastning af webserverne, måtte Rejseplanen fredag morgen ty til nødplanen, da danskerne vågnede op til resterne af stormen 'Bodil'.

»Fredag morgen var den gal igen. Klokken 6:30 begyndte danskerne at tænke på, hvordan de kom på arbejde, og klokken 7 måtte vi gå på den tekstbaserede version. Vi gik tilbage på vores normale side ved 9-tiden, og forventer at køre videre på den resten af dagen på trods af, at vi sikkert får mange brugere igen i eftermiddag og i aften, når de skal hjem fra julefrokost,« skriver driftschef Jørgen Sinding fra Rejseplanen i en e-mail til Version2.

Læs også: Rejseplanen før stormen: "Denne gang er vi klar til ekstra mobiltrafik"

Rejseplanen oplevede også en massiv stigning i trafikken i forbindelse med stormen i oktober, hvor mange strandede ved busstoppesteder og på stationer, da den kollektive trafik blev indstillet på grund af blæsten.

Læs også: Brugerstorm rev kritiske hjemmesider offline

Derfor havde Rejseplanen denne gang forberedt sig ved at tage ekstra serverkapacitet fra nogle ledige server i brug, ligesom internetforbindelsen var blevet opgraderet.

Samtidig havde Rejseplanen lagt en slagplan for at fjerne elementer fra hjemmesiden for at lette presset, hvis der skulle opstå problemer.

»Torsdag ved middagstid kunne vi se belastningen stige, så vi lavede nogle justeringer for at undgå nedbrud. Det lykkedes, og vi klarede torsdagen,« skriver Jørgen Sinding.

Noget af det, der kom bag på Rejseplanen ved stormen i oktober, var brugen af mobilapplikationer til at søge på Rejseplanen. Applikationerne benytter GPS til at søge på en adresse, og det er mere krævende for webserverne end et opslag på hjemmesiden fra station til station.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Tobias Borg Petersen

Man øger serverkapaciteten, men undgår/glemmer at tilføje Expire headers på billede-, CSS- og JavaScript-filerne..

Man opgraderer internetforbindelsen, men aktiverer ikke HTTP Compression..

Samtidigt er billederne (især PNG’erne) ikke optimeret tilstrækkeligt.. (link: http://login.webperformancexray.com/ShowIssue.aspx?scan=13580&issue=188&...)

Jeg forstår det ikke.. :-)

  • 5
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere