Monopoltilsyn på krigsstien overfor Google og Microsoft

Amerikanske myndigheder vil føre en mere aggressiv linje overfor it-giganter som Microsoft og Google. Også i EU sidder lussingerne løst over for kæmperne.

Der kommer nye boller på suppen i forholdet mellem de amerikanske konkurrencemyndigheder og it-giganter som Google og Microsoft.

Mandag meddelte USA's justitsministerium, at der nu skal føres en mere aggressiv linje end før, da Bush den yngre var præsident.

Det skal sætte en stopper for, at enkelte firmaer udnytter deres markedsdominans til at slå konkurrencen ihjel.

Christine Varney, som leder justitsministeriets konkurrencekontor, lover, at ministeriet »aggressivt vil forfølge« virksomheder, som misbruger deres monopollignende stilling. Det skriver Business.dk.

Der betyder en tilbagevenden til situationen under Clinton-administrationen, hvor forholdet mellem myndigheder og gigant-virksomhederne var mere spændt.

Det betyder også en politik, som ligger tættere på den, som EU's konkurrencemyndigheder fører.

I 2004 måtte Microsoft indkassere en bøde på 3,7 milliarder kroner fra EU-Kommisionen, og i morgen står Intel for tur.

Det forventes, at chip-giganten vil få en bøde for blandt andet at have givet visse producenter tilskud til produktionen, hvis de undlod at anvende processorer fra konkurrenten AMD, lyder det fra kilder i Kommissionen. Desuden skulle Intel aktivt have opfordret store computerproducenter til at forsinke eller helt annullere design af ny hardware, der byggede på AMD-chips.

Microsoft har endnu en sag under opsejling i EU. Det drejer sig om, hvorvidt indbygningen af Internet Explorer i Windows spærrer for konkurrenterne. Ifølge Business.dk tyder det på, at EU vil påbyde Microsoft at åbne systemet i den henseende og stikke en bøde vil samme lejlighed.

En af konsekvenserne af antimonopol-sagerne er, at Microsoft har gjort det muligt at fjerne Internet Explorer fra det kommende styresystem Windows 7. Microsoft har tidligere fortalt EU-Kommissionen, at det ikke kunne lade sig gøre.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere