Mono 2.0 kommere tættere på .Net

Novell har udsendt en ny udgave af .Net til Linux. Mono 2.0 er ikke en fuldstændig kopi af Microsofts platform, men kommer så tæt på, som muligt, lyder meldingen. Blandt nyhederne er LINQ til Mono.
7. oktober 2008 kl. 09:45
errorÆldre end 30 dage

Novells Mono-projekt har netop udsendt version 2.0 af platformen, som er en open source-udgave af Microsofts .Net-miljø.

Miguel de Icaza, som leder projektet, medgiver overfor Software Development Times, at udgivelsen ikke er en fuldstændig kopi af .Net, men at det er så tæt på som Mono-holdet kunne gøre det.

Til gengæld har Mono ikke bare kopieret, men også fundet på nye funktioner, som Novell vil have optaget i standarden bag .Net, som varetages af den europæiske organisation Ecma.

Mono 2.0 er nogenlunde kompatibel med .Net 2.0, men indeholder også en Mono-udgave af LINQ som ellers stammer fra .Net 3.5. LINQ gør det muligt at foretage SQL-lignende forespørgsler i koden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Monos arbejde besværliggøres af, at Microsoft ikke har bidraget med elementer som LINQ til Ecma, forklarer Miguel de Icaza til Software Development Times.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.