Momsfrist og forskudsopgørelse samme dag: Skat.dk lagt ned af brugerstorm

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
OPDATERET: Hele Danmarks skatteportal er i øjeblikket nede. Det sker samme dag, som næste års forskudsopgørelser er blevet gjort tilgængelige, samt dagen hvor der er deadline for momsbetalingen for 3. kvartal.

Hos Skat var de ikke selv helt klar over, at deres egen hjemmeside var nede, da Version2 på baggrund af et tip rettede henvendelse til deres pressetjeneste.

Ikke desto mindre kan vi her på redaktionen ikke tilgå hjemmesiden, og som svar på en forespørgsel kan @Skattefar på Twitter bekræfte, at myndigheden i øjeblikket oplever et voldsomt pres på både telefoner og nettet.

Nedbruddet sker samme dag, som forskudsopgørelserne for 2014 er blevet gjort tilgængelig af Skat og virksomheder har deadline for indbetalingen af momsen for tredje kvartal.

Siden klokken 9:30 mandag morgen har Skat været ramt af driftsmæssige problemer, der primært er gået ud over Forskud 2014 for borgere, mens TastSelv Erhverv i øjeblikket slet ikke er tilgængelig. Det oplyser Skat i en mail sendt til Version2.

Det betyder, at det i øjeblikket ikke er muligt at indberette moms, men ifølge @Skattefar på Twitter er det stadig muligt at betale i dag og indberette så snart systemet virker igen.

Version2 afventer yderligere oplysninger fra Skat om årsagen til nedbruddet og vil fortsat opdatere artiklen.

Opdateret 14:51: Med uddybende svar fra Skat

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (18)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Morten Hattesen

Naturligvis burde skat.dk systemer skalere, så de kan håndtere den forventede belastning ved en stor offentliggørelse af forskudsopgørelser, men det er amatøragtigt at planlægge offentliggørelsen på en dag, hvor der er en kritisk deadline for indberetning af moms for en halv million virksomheder.

EpicFail
 • 1
 • 0
#8 Henrik Pedersen

Jeg er så pissesur.

Jeg står og skal indberette moms, og jeg ville faktisk havde gjort det i går aftes før trykket kom, men jeg har ikke noget link ude i venstre side til "moms" og kan derfor ikke gøre min pligt pga. deres system.

Jeg har siddet 30 minutter i telefonkø i et forsøg på at nå igennem, men der skete intet. jeg prøver igen senere, men desværre er jeg i skole.

Kort sagt er jeg PISSE SUR og bliver virkelig irriteret hvis de sender mig 800 kroner i gebyr for ikke at indberette moms.........

 • 0
 • 2
#11 Søren Peter Nielsen

@Henrik

Jeg havde samme problem.

hvis det er første gang du skal indrapportere Moms skal du først ind og give dig selv rettigheder til det. Så skal du vente ca. 30 min før du kan være nongelunde sikker på at menuvalget dukker op.

Og pas på med rettighederne - hvis du vælger flere rettigheder til din rolle senere så huskes de oprindelige rettigheder ikke uden at du "genvælger" dem ….

 • 1
 • 0
#13 s_ mejlhede

Og hvad er det der har forhindret dig i at indberette i god tid Henrik Pedersen?

I god tid er lige til tiden, du betaler vel heller ikke din regninger når du modtager dem, men på sidste betalings dag. Da du der ved spare rentedage for dig selv. Nogen firmaer er også lidt presset på likvider, og betalinger for vare kommer jo ikke samme dag som de sendes, der for har SKAT også givet en længere betalings frist, så virksomheder har mulighed for at få penge i kassen, ingen moms skal betales. Ved regnskaber skal der også modtages betalinger og faktura, samt de skal bogføres, nogen små virksomheder sender dette til reviser som også skal bruge lidt tid, så hvad mener du med din "dum smarte bemærkning", om at man er for sent på den, hvis man forsøger at aflevere/betaler moms inden for fastsatte periode. Så Jette Hartmann har ud fået betalt din skat for 2014, du kan jo se hvor meget du skal betale nu.

 • 3
 • 3
#15 Anders Christensen

I god tid er lige til tiden, du betaler vel heller ikke din regninger når du modtager dem, men på sidste betalings dag

Man har kunnet indberette moms for 3. kvartal i god tid, ganske ligesom de tidligere kvartaler. Når man har indberettet kan man jo samtidig sætte den skyldige moms til betaling i netbanken, med 11. november som betalingsdag.

Så er man ude over at skulle bøvle med hvorvidt skat.dk virker når det er vigtigt uden at give SKAT pengene alt for tidligt..

 • 5
 • 0
#17 Anders Christensen

Om du skal betale moms eller have penge retur er systemmæssigt ligegyldigt? Hvis det er indberettet korrekt får du vel også pengene udbetalt på et eller andet tidspunkt SKAT finder passende.

Du har vel haft adgang til at indberette tallene siden ca. 1. oktober, eller hvornår det nu var de åbnede for indberetning.

 • 1
 • 0
#18 Allan Astrup Jensen

Dette nedbrud viser igen at vi ikke kan nøjes med et digitalt system tvunget igennem af myndighederne. Der bør altid være et ikke-digitalt alternativ. Die Hard 4 viste også med tydelighed, hvad der kan ske af skader fra hackere, hvis alt styres digitalt, og den digitale komponent ikke kan slås fra.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere