Mogens Nørgaard fyret fra Miracle

17. juni 2013 kl. 15:2815
Den åbenmundede direktør for Miracle A/S er blevet fritstillet. Begrundelsen lyder, at han ikke deltog nok i arbejdet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

For 13 år stiftede Mogens Nørgaard konsulentfirmaet Miracle A/S, sammen med sin med-direktør Lasse Christensen, og siden da har de to stået i spidsen for det voksende firma.

Men mandag formiddag sluttede Miracle-tiden for Mogens Nørgaard.

»Bestyrelsen og Lasse bankede på døren kl. 10.30 her til formiddag og fortalte, at jeg er fyret. De mente ikke, at jeg deltog nok i arbejdet,« fortæller den farverige eks-direktør til Version2.

Begrundelsen bliver uddybet i en pressemeddelelse fra Miracle.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Mogens Nørgaard har de senere år fulgt sine egne veje og i mindre grad deltaget i den daglige ledelse og udvikling af Miracle. Derfor har vi nu valgt at tage den formentlig sværeste beslutning i Miracles historie - at stoppe samarbejdet med Mogens Nørgaard, der på mange måder har været Miracles frontfigur«, udtaler bestyrelsesformand Jan Skelbæk.

»Der er ingen tvivl om, at Mogens har haft en væsentlig andel i virksomhedens etablering, opbygning og succes. Det skylder vi ham al ære og tak for. Men i de senere år har vi ikke været tilfredse med hans indsats. Mogens har i stadig mindre grad stået til rådighed og vist nærvær for virksomheden,« udtaler administrerende direktør Lasse Christensen i pressemeddelelsen.

Mogen Nørgaard er nu fritstillet, mens Lasse Christensen fortsætter som firmaets direktør. Og hvis bestyrelsen mener, det er den bedste løsning, er det jo sådan det bliver, fortæller han.

»Det duer jo ikke, hvis bestyrelsen og Lasse er irriterede på mig,« siger Mogens Nørgaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men afskeden er fyldt med vemod, efter så mange år som frontfigur for Miracle.

»Det er godt nok mærkeligt. Det er en meget tom fornemmelse at blive smidt ud af det sted, man selv har lavet,« siger Mogens Nørgaard.

Han har endnu ikke nået at overveje, hvad der så skal ske i hans arbejdsliv.

»Jeg tænkte på, om jeg skulle blive snigmorder. Men jeg vurderede, at der ikke var nok penge i det,« siger han med sin vante, sorte humor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mogens Nørgaard er gennem årene blevet kendt i it-branchen for sine meninger og en evne til at komme i medierne med dem. Han har blogget på både Version2 og Computerworld og lavet videoer i massevis. Ofte med provokerende budskaber, der talte branchen midt imod.

Miracle A/S beskæftiger i dag 170 ansatte og har 150 freelancere tilknyttet. Netop tiltrækning af den rigtige arbejdskraft på et højt teknisk niveau og den særlige stemning, der er i Miracle, er i høj grad Mogens Nørgaards fortjeneste, lyder det i pressemeddelelsen.

##Direktør Mogens Nørgaard stopper i Miracle

Bestyrelsen har valgt at stoppe samarbejdet med direktør Mogens Nørgaard, medstifteren af Miracle A/S.

Mogens Nørgaard forlader Miracle A/S. Samarbejdet stopper, fordi bestyrelsen og direktionen er af den opfattelse, at Mogens Nørgaard har fjernet sig så meget fra Miracle, at vejene bør skilles.

”Mogens Nørgaard har de senere år fulgt sine egne veje og i mindre grad deltaget i den daglige ledelse og udvikling af Miracle. Derfor har vi nu valgt at tage den formentlig sværeste beslutning i Miracles historie - at stoppe samarbejdet med Mogens Nørgaard, der på mange måder har været Miracles frontfigur”, siger bestyrelsesformand Jan Skelbæk.

Både bestyrelse og direktion anerkender den positive betydning, Mogens Nørgaard har haft i etableringen af Miracle og virksomhedens succes.

”Der er ingen tvivl om, at Mogens har haft en væsentlig andel i virksomhedens etablering, opbygning og succes. Det skylder vi ham al ære og tak for. Men i de senere år har vi ikke været tilfredse med hans indsats. Mogens har i stadig mindre grad stået til rådighed og vist nærvær for virksomheden, siger administrerende direktør Lasse Christensen.

Mogens Nørgaard stiftede Miracle i 2000 sammen med Lasse Christensen. Virksomheden har i dag 170 fastansatte medarbejdere og 150 freelancere tilknyttet. Mogens Nørgaard har haft en afgørende indflydelse på tiltrækning af medarbejdere med et højt kompetenceniveau, den særlige Miracle-ånd og en fantastisk forretningsudvikling, der har ført til en meget succesrig virksomhed.

Administrerende direktør og medstifter Lasse Christensen siger:

”Det siger sig selv, at vi gerne havde undgået dette. Men Miracle er en stor virksomhed med et stort ansvar for kunder og medarbejdere, og vi ikke en enkeltmandsvirksomhed. Når vi er åbne om opsigelsen og dens baggrund, er det fordi, vi er en åben virksomhed, og det fortsætter vi med at være. Selvom det er et trist budskab, mener vi, det er den bedste måde at komme videre på."

Mogens Nørgaard er fritstillet pr. dags dato. Stillingen forventes ikke genbesat. Mogens Nørgaard, der har 16 procent af aktierne i Miracle, beholder sine aktier i virksomheden. Administrerende direktør Lasse Christensen fortsætter nu uden sin medstifter.

15 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
17
18. juni 2013 kl. 12:26

Synd for alle at man skiller sig af med direktøren en "smækken med døren" udmelding. Netop det, at Mogens også lavede andet end at deltage i det daglige arbejde, har gjort "man" stadigvæk ved hvem Miracle er og stod for. Spændende at se hvordan det går Miracle fremover. Mogens, held og lykke frem over. Spændende at se hvad du beslutter dig at bruge fremtiden på. mvh ;o)e

15
18. juni 2013 kl. 10:58

Jeg forstår ikke hvorfor man ikke kunne finde en pænere måde at sige farvel til mogens på, man kunne bede ham om at trække sig tilbage, det her ser lidt voldsomt ud og det er ret negativt at sige at han ikke deltog nok og hænge ham ud på den måde er ikke fair. Personligt har jeg altid godt kunne lide Mogens humor og direkte facon når han har angrebet forskellige emner.

14
18. juni 2013 kl. 10:09

#mnorgaard

Fest for de fyrede - det var et af de arrangementer jeg deltog i - tak for det Mogens, det skaffede mig arbejde, hvilket ikke er nemt når håret er gråt, og man efter næsten 24 i samme fedtbiks blev udfaset.

@Henrik Madsen

Det er da muligt du mener Mogens er en klovn, et synspunkt du har ret til at have.

Med hensyn til at køre kampvognen i stilling, tænker jeg at det nok var et udtryk for at en vis kvinde i en forstokket forening kørte en forhandling helt af sporet, stillede folk ud på gaden, og tabte det hele på gulvet.


Mogens har været med til at gøre branchen sjovere i lille Danmark på godt og ondt. Hvem skulle ellers have bidt de store i haserne. Jeg håber at den sjove linie kan fortsætte på en eller anden måde.

13
17. juni 2013 kl. 22:33

Så får han også mere tid til at pløje ind i folk han er uenige med, i sin bil.

Mogens er en klovn som miracle er heldige at være sluppet af med..

10
17. juni 2013 kl. 19:48

Så har Steve jobs og Mogens Nørgaard da noget til fælles :P

11
17. juni 2013 kl. 21:27

Jeg kan ikke rigtig se hvad de har til fælles.

Så hvidt jeg kan se er den ene død og den anden blød.

Som det ser ud lige nu, så gik Mogen's lidt for meget op i at folk havde et godt liv. Hvilket jo er en total modsætning til den total hjerteløse Steve Jobs.

12
17. juni 2013 kl. 21:45

Måske at de begge er blevet fyret fra eget firma.

6
17. juni 2013 kl. 19:01

Fra Version2 job sektion: Miracles projektafdeling søger nye udviklere og arkitekter.

"Da jeg læste jeres web site genkendte jeg mig selv...". "Jeg er glad for jeres værdier...". "Har erfaring med jeres systemer og branchen"

3
17. juni 2013 kl. 17:57

Mogens har i den grad sat farve på virksomheden, nu bliver Miracle sikkert til et almindeligt kedeligt konsulenthus.

Den positive side af sagen er så at det giver mulighed for at prøve noget nyt, og måske endda bidrage til et projekt som ikke involverer produkter fra en af verdens mest forhadte virksomheder ;-)

Go get 'em tiger!

2
17. juni 2013 kl. 16:52

Jeg tænkte på, om jeg skulle blive snigmorder. Men jeg vurderede, at der ikke var nok penge i det

Den mest cool håndtering af en fyring, ever.

4
17. juni 2013 kl. 18:18

Jeg tænkte på, om jeg skulle blive snigmorder. Men jeg vurderede, at der ikke var nok penge i det
Den mest cool håndtering af en fyring, ever.

Måske har jeg en anden form for humor eller baggrund eller what ever; men kan ikke rigtigt se det sjove eller coole i håndteringen/sætningen.

Det er ikke fordi jeg synes det er forkert at være provokerende eller anderledes, tværtimod. Det jeg tænkte var at Mogens indirekte laver en hentydning til at han selv er blevet snigmyrdet og det med pengene er en provokation imod god moral. Hvilket jeg overhovedet ikke kan anerkende. Det er slet ikke nytænkende, derimod nok sådan de fleste med spidse albuer tænker. Det handler bare om at rage til sig uden hensyn til andre.

Men det tvivler jeg nu på at Mogens egentlig mener. Så hvis du eller andre kan forklare det coole ved det ville det være interessant.

5
17. juni 2013 kl. 18:36

De fleste jokes er ik specielt sjove når de udpensles, men jeg tror helt ærlig du lægger lidt for meget i det Lars :-)

8
17. juni 2013 kl. 19:02

De fleste jokes er ik specielt sjove når de udpensles, men jeg tror helt ærlig du lægger lidt for meget i det Lars :-)

Så du mener at udsagnet ikke skal tages alvorligt? Det gør jeg så heller ikke. Det er mere det at folk synes det er en cool måde at håndtere fyringen på; men så er det jo nok noget med at Mogens ikke viser svaghed i situationen, men kommer med en kryptisk sort bemærkning. Det er også fint nok.

Jeg forstod det bare ikke umiddelbart.

1
17. juni 2013 kl. 16:06

Blandt de mange sideprojekter, der har skabt opmærksomhed omkring Miracle, som Mogens Nørgaard har søsat har været arrangementerne Fest for De Fyrede. NU må det vel være tid til at holde Fest For Den Fyrede. Mon ikke vi er mange der gerne vil byde på en uforpligtende øl?