Mørklægning af Polsag-skandale fører til klagesag i Folketinget

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
Tre Folketings-spørgsmål om Polsag er efter en lang forsinkelse nu blevet besvaret med et ikke-svar. Dansk Folkepartis it-ordfører, der stillede spørgsmålene, vil klage over mørklægningen.

Politiets nye sagsbehandlingssystem Polsag er efter en hård fødsel og mange forsinkelser igen kommet i problemer.

Udrulningen af systemet, der skulle have været fortsat i Midtjylland i juni 2011, er sat i stå, efter at første pilottest på Bornholm afslørede for mange tekniske fejl i systemet.

Men hele efteråret har der været tavshed fra Rigspolitiets side om forløbet, og derfor valgte Dennis Flydtkjær, it-ordfører for Dansk Folkeparti, den 4. november at stille tre spørgsmål om Polsag gennem Folketingets retsudvalg.

Læs også: Fem måneders radiotavshed om Politiets skandale-it

Først nu har han fået svarene - lang tid efter den tilladte svarfrist - men uden at få svar på ret meget.

Hans tre spørgsmål om, hvornår Polsag bliver rullet ud i Midtjylland, om mulige konsekvenser for leverandøren CSC og om status på projektet generelt, bliver alle besvaret med en melding om yderligere undersøgelser:

»Som det fremgår af Akt 66 af 16/12 2010, er der iværksat en ekstern undersøgelse af bl.a. POLSAGs økonomi og risici. Som det videre fremgår af orienteringen til Finansudvalget af 7. oktober 2011 (Alm. del – bilag 11), er der i forbindelse med den eksterne undersøgelse iværksat yderligere analyser af POLSAG i efteråret 2011. Justitsministeriet forventer på baggrund heraf at kunne fremsende nyt aktstykke til Finansudvalget inden for meget kort tid,« skriver Justitsministeriet som svar.

Forløbet imponerer mildest talt ikke Dennis Flydtkjær.

»De har sådan set ikke svaret på spørgsmålene, hvilket har gjort mig godt sur. Det kan ikke passe, at det har taget to måneder at komme med så intetsigende svar,« skriver han i en e-mail til Version2.

Han vil derfor nu klage til Folketingets præsidium over at skulle vente i to måneder og så ikke få svar, og så har han sendt nye spørgsmål af sted, som mest af alt er en gentagelse af de spørgsmål, han ikke fik svar på.

Polsag skulle have været fuldt implementeret i 2009 og have kostet 153 millioner kroner. Siden er tidsplan og budget skredet, så regningen snarere bliver på 400 millioner kroner, mens den seneste plan om en udrulning på halvandet år fra december 2010 til sommeren 2012 også er endt med at løbe ud i sandet.

Læs også: Politiets Polsag-system endevendes af eksterne konsulenter

Læs også: Nye Polsag-problemer sender betjentenes undervisere hjem

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Anders Hessellund Jensen

Det er nok ikke det svar man ønsker at høre, men når Rigspolitiet ikke VED det, så kan de jo heller ikke svare på det.

Rigspolitiet aner jo ikke om Polsag nogensinde bliver udrullet til resten af landet, herunder midtjylland, eller om det bliver skrottet.

De aner heller ikke hvilke konsekvenser det vil få for leverandøren. Det er der ingen der ved. Det afhænger formentlig af fremtidige forhandlinger og/eller retssager, samt om projektet bliver skrottet eller ej.

De burde dog kunne svare på hvad status for projektet er, men her svarer de altså også "ved ikke, men vi har iværksat undersøgelser for at finde ud af det". Det er måske ikke særlig kompetent ikke at kende status på sådan et projekt, men det er også en rimeligt sikker antagelse at projektstyringen i forbindelse med Polsag har været mangelfuld.

Det er selvfølgelig dybt pinligt for Rigspolitiet at de ikke kan svare på så simple spørgsmål om et projekt til 400 millioner kroner, og det er dybt pinligt at det tager så lang tid at finde ud af at man ikke kan svare på dem.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere