Mødeskærm fra Google på vej til Danmark: Udfordrer konkurrenter på godt og ondt

Jamboard er Googles interaktive mødeskærm. Den fås i rød, blå eller grå. Illustration: Google
Ny skærm til møderum er 'overraskende sjov'.

Jamboard er en 55-tommers interaktiv 4K-skærm til brug i møderum. Det er et digitalt whiteboard-produkt, som Google introducerede i USA sidste forår.

Næste måned bliver skærmen tilgængelig i en række nye lande - også i Skandinavien.

Samtidig introduceres en AI-støttet funktion kaldet AutoDraw, som skal gøre det enklere at tegne illustrationer, skrible tekst og lægge billeder ind.

Skærmen er lavet med det formål at kunne samarbejde i realtid på tværs af forskellige lokationer og enheder. Den understøtter Google Cast, og flere skærme kan let kobles sammen. Man kan også knytte en mobil eller tablet til skærmen med en Jamboard-app til Android og iOS.

Overraskende sjov

Jamboard er møntet på personer, som allerede bruger Googles samarbejdsværktøj G Suite og videokonferenceløsningen Hangouts.

Samtidig fremstår produktet som meget enklere at bruge end nogen af konkurrenterne inden for samme niche - både på godt og ondt, mente The Verge, som fik lov at teste Jamboard ved USA-lanceringen i maj sidste år.

Skærmen er ‘overraskende sjov’ og nyttig, selv om funktionaliteten er begrænset. Produktet gør det især godt med hensyn til at genkende håndskrift, mente teknologisitet.

Mere skeptiske var de over for enhedens videokonference-egenskaber.

Det skyldes, at man skal vælge mellem skribleskærmen og det indbyggede webkamera. Der findes tilsyneladende ikke et visnings-mode, som viser, hvad der sker på skærmen, samtidig med at man ser det, man arbejder med på skærmen.

Omkring 37.000 kroner

Jamboard har en vejledende pris i USA på 4.999 dollars (inklusive vægmonteringsenhed). I Europa bliver prisen 4.999 euro, plus en årlig softwarelicens på 549 euro, oplyser Google.

Det skulle betyde en dansk pris på cirka 37.000 kroner - men derudover er der altså som nævnt en årlig licensafgift. Det bliver også muligt at tilkøbe et stativ til enheden til en pris på 1.299 euro.

Denne artikel blev først publiceret på digi.no.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bjarne Nielsen

Men hvor mange kunder vil være glade for, at ting der bliver sagt i et fortroligt møde kan ende på en server i USA?

Hvor mange vil være glade for at ting, som bliver sagt i fortrolighed, kan ende op på en server et andet sted i verden?

Smartboard, smart-TV, whatever.

Og hånden på hjertet, så er en forretning kun en virtuel konstruktion med det ene formål at berige ejerne - jeg kan godt leve med at en kunstig berigelseskonstruktion får sit "privatliv" krænket; smart-TVs går ud over rigtige mennesker på en måde, hvor de skal leve med det resten af deres liv.

Men vi lever i en underlig bagvendt verden, hvor forretningshemmeligheder og forskeres ret til egne ideer trumfer almindelige menneskers ret til indsigt i, hvad der sker med dem og deres privatliv.

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder