Mødeskærm fra Google på vej til Danmark: Udfordrer konkurrenter på godt og ondt

19. februar 2018 kl. 12:317
Mødeskærm fra Google på vej til Danmark: Udfordrer konkurrenter på godt og ondt
Illustration: Google.
Ny skærm til møderum er 'overraskende sjov'.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Jamboard er en 55-tommers interaktiv 4K-skærm til brug i møderum. Det er et digitalt whiteboard-produkt, som Google introducerede i USA sidste forår.

Næste måned bliver skærmen tilgængelig i en række nye lande - også i Skandinavien.

Samtidig introduceres en AI-støttet funktion kaldet AutoDraw, som skal gøre det enklere at tegne illustrationer, skrible tekst og lægge billeder ind.

Skærmen er lavet med det formål at kunne samarbejde i realtid på tværs af forskellige lokationer og enheder. Den understøtter Google Cast, og flere skærme kan let kobles sammen. Man kan også knytte en mobil eller tablet til skærmen med en Jamboard-app til Android og iOS.

Overraskende sjov

Jamboard er møntet på personer, som allerede bruger Googles samarbejdsværktøj G Suite og videokonferenceløsningen Hangouts.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samtidig fremstår produktet som meget enklere at bruge end nogen af konkurrenterne inden for samme niche - både på godt og ondt, mente The Verge, som fik lov at teste Jamboard ved USA-lanceringen i maj sidste år.

Skærmen er ‘overraskende sjov’ og nyttig, selv om funktionaliteten er begrænset. Produktet gør det især godt med hensyn til at genkende håndskrift, mente teknologisitet.

Mere skeptiske var de over for enhedens videokonference-egenskaber.

Det skyldes, at man skal vælge mellem skribleskærmen og det indbyggede webkamera. Der findes tilsyneladende ikke et visnings-mode, som viser, hvad der sker på skærmen, samtidig med at man ser det, man arbejder med på skærmen.

Omkring 37.000 kroner

Jamboard har en vejledende pris i USA på 4.999 dollars (inklusive vægmonteringsenhed). I Europa bliver prisen 4.999 euro, plus en årlig softwarelicens på 549 euro, oplyser Google.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skulle betyde en dansk pris på cirka 37.000 kroner - men derudover er der altså som nævnt en årlig licensafgift. Det bliver også muligt at tilkøbe et stativ til enheden til en pris på 1.299 euro.

Denne artikel blev først publiceret på digi.no.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
20. februar 2018 kl. 10:11

Hvad gør at man skal betale 549€ om året til software? Hvad gør at stativet koster 1.299€. Der må være meget mere i det som et stativ, eller er det da en sindssyg høj pris.

4
20. februar 2018 kl. 08:54

Men hvor mange kunder vil være glade for, at ting der bliver sagt i et fortroligt møde kan ende på en server i USA?

Hvor mange vil være glade for at ting, som bliver sagt i fortrolighed, kan ende op på en server et andet sted i verden?

Smartboard, smart-TV, whatever.

Og hånden på hjertet, så er en forretning kun en virtuel konstruktion med det ene formål at berige ejerne - jeg kan godt leve med at en kunstig berigelseskonstruktion får sit "privatliv" krænket; smart-TVs går ud over rigtige mennesker på en måde, hvor de skal leve med det resten af deres liv.

Men vi lever i en underlig bagvendt verden, hvor forretningshemmeligheder og forskeres ret til egne ideer trumfer almindelige menneskers ret til indsigt i, hvad der sker med dem og deres privatliv.

2
20. februar 2018 kl. 01:02

Mon ikke data er krypteret ? Mange kunder vil insistere på fortrolighed.

1
19. februar 2018 kl. 15:48

Det kunne være sjovt at se hvor mange data Google gemmer fra det? Optager de alle møderne, eller bruger de dem "kun" til at træne deres stemmegenkendelse?