Mødeskærm fra Google på vej til Danmark: Udfordrer konkurrenter på godt og ondt
Jamboard er en 55-tommers interaktiv 4K-skærm til brug i møderum. Det er et digitalt whiteboard-produkt, som Google introducerede i USA sidste forår.
Næste måned bliver skærmen tilgængelig i en række nye lande - også i Skandinavien.
Samtidig introduceres en AI-støttet funktion kaldet AutoDraw, som skal gøre det enklere at tegne illustrationer, skrible tekst og lægge billeder ind.
Skærmen er lavet med det formål at kunne samarbejde i realtid på tværs af forskellige lokationer og enheder. Den understøtter Google Cast, og flere skærme kan let kobles sammen. Man kan også knytte en mobil eller tablet til skærmen med en Jamboard-app til Android og iOS.
Overraskende sjov
Jamboard er møntet på personer, som allerede bruger Googles samarbejdsværktøj G Suite og videokonferenceløsningen Hangouts.
Samtidig fremstår produktet som meget enklere at bruge end nogen af konkurrenterne inden for samme niche - både på godt og ondt, mente The Verge, som fik lov at teste Jamboard ved USA-lanceringen i maj sidste år.
Skærmen er ‘overraskende sjov’ og nyttig, selv om funktionaliteten er begrænset. Produktet gør det især godt med hensyn til at genkende håndskrift, mente teknologisitet.
Mere skeptiske var de over for enhedens videokonference-egenskaber.
Det skyldes, at man skal vælge mellem skribleskærmen og det indbyggede webkamera. Der findes tilsyneladende ikke et visnings-mode, som viser, hvad der sker på skærmen, samtidig med at man ser det, man arbejder med på skærmen.
Omkring 37.000 kroner
Jamboard har en vejledende pris i USA på 4.999 dollars (inklusive vægmonteringsenhed). I Europa bliver prisen 4.999 euro, plus en årlig softwarelicens på 549 euro, oplyser Google.
Det skulle betyde en dansk pris på cirka 37.000 kroner - men derudover er der altså som nævnt en årlig licensafgift. Det bliver også muligt at tilkøbe et stativ til enheden til en pris på 1.299 euro.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.