Mød Polaris, der reducerer load-tiden på en side med 34 procent

Forskere fra MIT og Harvard University har skabt et nyt program, som loader en side 34 procent hurtigere, uanfægtet hvilken browser du bruger.

Mens internettet bliver hurtigere og hurtigere, bliver hjemmesider også i stigende grad mere komplekse, som gør load-tiden længere, end vi har tålmodighed til.

Det problem har forskere fra MIT (Massachusetts Institute of Technology) og Harvard University forsøgt at gøre op med. De har skabt programmet Polaris, som efter test på over 200 hjemmesider i gennemsnit barberer 34 procent af load-tiden af.

Læs også: Store filer dræber SSD-ydelsen

Polaris hjælper nemlig en hjemmeside med at loade på en mere effektiv måde.

»I takt med at hjemmesider stiger i kompleksitet, kræver de ofte adskillige trin, som skaber forsinkelser, der virkelig hober sig op. Vores tilgang minimerer antallet af ture rundt på siden, så vi kan fremskynde en sides load-tid væsentligt,« siger Ravi Netravali, der er en af forskerne bag programmet, i en pressemeddelelse ifølge Gizmodo.

Fokuserer på interaktioner

Hvor mange ofte skyder skylden på dårlig forbindelse eller store filer, når en side er langsom til at loade, handler det ifølge skaberne af Polaris ofte om noget helt andet.

Læs også: Send data over wifi med 11 megabit - for en titusindedel af normalt strømforbrug

Når man indtaster en URL eller klikker på et link, går der en større process i gang, hvor browseren skal loade alt fra HTML-filer, JavaScript, billeder og hvad der ellers kan være implementeret på en side. Hvert element bliver evalueret og derefter uploadet til siden.

Men den evaluering kan resultere i, at browseren skal hente en andet, afhængigt element, som den ikke ved, hvad er, før den tager fat og evaluerer selve elementet. Hvis browseren på forhånd vidste, hvad det afhængige element var, ville den kunne svare tid på at evaluere det.

Det er her Polaris kommer ind i billedet. Løsningen baserer sig på et kortlægningsprincip, hvor alle objekter bliver kortlagt i forhold til hinanden. På den måde kan Polaris udregne en graf og finde den hurtigste rute til at få loadet alle elementer på en side hurtigst muligt.

Læs også: Det er 25 år siden, verdens første hjemmeside gik online

Ligesom en rejsende sælger

Forskerne bag sammenligner det selv med en rejsende sælgers arbejde:

»Når du besøger en by, opdager du nogle gang flere byer, du er nødt til at besøge, inden du kan tage hjem. Hvis nu noget gav dig en komplet list over byerne på forhånd, så kunne du planlægge den hurtigst mulige rute. Uden listen ville du være nødt til at opdage nye byer, du skulle til, mens du var på vejen, hvilket ville resultere i unødvendig zig-zag mellem byer langt fra hinanden,« lyder det fra Polaris ifølge Gizmodo.

Læs også: Firefox får ny komprimering udviklet af Google - før Chrome

»For en webbrowser er det at loade alle sidens elementer ligesom at besøge alle byerne. Polaris giver dig effektivt en liste over alle byerne, allerede inden din rejse begynder,« lyder konklusionen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jesper Hitch

skyldes i bund og grund det jeg vil kalde for svine-programmering og al den statistik der flettes ind over siderne .. Og ikke mindst tracking, reklame-auktioner og så lige loading af selvsamme.

Er opvokset i den embedded verden (med få resourcer), så det er fornøjelse at lave web der er gennemtænkt og svine hurtigt :-)

  • 1
  • 0
Christian Nobel

Forskere fra MIT og Harvard University har skabt et nyt program, som loader en side 34 procent hurtigere, uanfægtet hvilken browser du bruger.

Det hedder uagtet.

Og ellers, så er jeg meget enig med Jesper, hvis ikke siderne lignede en overlæsset Jeepney, så ville loadtiderne nok også være derefter.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere