Googles overmand? Bing giver smugkig på ny ChatGPT-søgemaskine

7. februar kl. 08:386
Bing
Illustration: Agnes Rønberg.
En hybrid mellem ChatGPT og søgemaskinen Bing blev angiveligt lækket fredag.
Artiklen er ældre end 30 dage

Siden midten af januar, hvor Microsoft angiveligt investerede yderligere 10 milliarder dollars i OpenAI, har rygterne svirret om at AI-chatbotten ChatGPT skulle kobles op på Microsofts søgemaskine Bing - en drejning, der spås til at kunne skubbe magtbalancen mellem Bing og Google gevaldigt.

Nu rapporterer flere at have fået et smugkig på den nye løsning, som angiveligt dukkede op på Bings hjemmeside i et kort tidsvindue fredag morgen.

Designer og studerende Owen Yin har slået flere screenshots og en video op på Medium, der viser »det nye Bing« med et forstørret søgefelt, der opfordrer til at spørge den om alt.

»Jeg tabte kæben, da jeg indså, hvad jeg kiggede på,« fortæller han The Verge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Billederne viser et nyt Bing med mulighed for at vælge mellem det klassiske søgefelt og en samtalerobot-funktion, som kan føre en samtale ligesom ChatGPT.

Remote video URL

Dog er der afgørende forskelle. Bings chatbot er ifølge Yin trænet på aktuelt materiale i modsætning til ChatGPT, der - ifølge OpenAI - er begrænset til data fra 2021 og før.

Og så indeholder svarene kildehenvisninger, noget som ChatGPT er blevet kritiseret for at mangle.

Hverken Microsoft eller OpenAI har bekræftet den nye funktion, og det er uklart hvorvidt lækket var intentionelt eller ej.

Artiklen fortsætter efter annoncen

To andre Twitter-brugere meddeler at have prøvet den nye chatfunktion, der tilsyneladende også svarer på andre sprog end engelsk.

Remote video URL
Remote video URL

Et helt nyt værktøj

Chatbotten foretager tilsyneladende søgninger på brugerens vegne, og samler resultaterne i sin egen analyse i et letforståeligt sprog.

Selv brugte Owen Yin chatbotten til at finde gode film at se, skriver han på Medium. Her kom den med en række svar, som den sluttede af med at spørge tilbage: »Hvad med dig? Hvilken film glæder du dig mest til at se?«

Ifølge ‘Det nye Bing’ selv kan det bruges til at »stille komplekse spørgsmål,« »få bedre svar« og »få kreativ inspiration,« som den opfordrer til på startsiden.

Man kan skrive op til 1000 tegn i søgefeltet, hvilket ifølge Owen Yin giver mulighed for at give temmelig præcise instruktioner, kontekst og eksempler.

Chatfunktionen kommer også med en disclaimer:

»Bing er powered af AI, så overraskelser og fejl kan opstå. Sørg for at tjekke fakta (…)« står der med småt under søgefeltet.

Faktatjekket kan klares ved at klikke på de henvisninger, der følger med chatbottens svar.

Ifølge en anden Twitter-bruger, Nazmul Hossain, bygger Bing-chatbotten på modellen ChatGPT-3.5 og vil senere blive opdateret med ChatGPT-4.0. Det fortalte chatbotten selv til brugeren, efter han bad den om at fortælle om sig selv. 

Det rygtes også, at Microsoft har til hensigt at indkorporere ChatGPT i Outlook, PowerPoint og Word. Det skriver the Verge.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
8. februar kl. 13:08

Spændende.

»Bing er powered af AI, så overraskelser og fejl kan opstå. Sørg for at tjekke fakta (…)« står der med småt under søgefeltet.

Nogen ville nok se på det og tænke "ej hvor dårligt, det er ikke engang helt færdigudviklet, og de fraskriver sig ethvert ansvar".

Men man kan også se det som at Microsoft netop lægger op til at være AI-skeptisk og AI-kritisk. Du kan spørge en AI om alverdens ting. Men tænke skal du selv!

AI skal bruges sådan, at man får en hjælpende hånd indledningsvist, og så selv skal ud og være kildekritisk og danne sig sin egen mening.

Jeg håber, MS gør mere ud af det. Lidt lige som man også har googlet sig frem til flere kilder end den ene, der præcis sagde det, man ville høre. Det skal ikke gøre mere end at give et praj i den rigtige retning, ikke give copy-paste-egnede svar.

2
8. februar kl. 07:51

Man kan vel ikke tale om et læk, efter som bing.com allerede indeholder integrationen til AI.

Og selv om man kan "spørge" så virker det ikke som om det har nogen væsentlig indflydelse på søgeresultaterne, som stadig er "bing" agtige, dvs. tilnærmelsesvis uberegnelige. Skriver man samme spørgsmål direkte i Google, får man bedre og mere valide svar. Jeg tror ikke Bing bliver en konkurrent til Google - heller ikke ved at putte noget AI ind i søgelinje fortolkeren. Der skal mere til, f.eks. en ordentlig selvlærende søgealgoritme og nogle 100 millioner flere brugere til at træne den.

6
18. februar kl. 02:52

Skriver man samme spørgsmål direkte i Google, får man bedre og mere valide svar.

Jeg er ret sikker på at de svar Google giver tilbage, har været igennem en AI.

Forskellen ligger nok mest i præsentationen.

1
7. februar kl. 19:54

Det rygtes også, at Microsoft har til hensigt at indkorporere ChatGPT i Outlook, PowerPoint og Word

Øv, hvorfor ikke i Excel, Teams og Sharepoint.

3
8. februar kl. 07:51

Ja, der ville det virkelig gøre en forskel. Den kunne deltage i ens møder mens man lavede noget andet og generere masser af dokumenter på Sharepoint. I'm in!