Mød Danske Banks finger på hackerpulsen på Version2 Live

På konferencen Version2 Live: Mobile Computing kan du komme tæt på Ebbe Skak Larsen, der er Chief Security Architect i Danske Bank og deltage i hans workshop om sikkerhedsaspektet i iPhone-applikationen iDanske.

Når Version2 går live torsdag d. 11. november og sætter skarpt på Mobile Computing, går vi bag om kulisserne med tilblivelsen af iPhone-applikationen iDanske. Som deltager i konferencen har du mulighed for at høre Ebbe Skak Larsen, der er Chief Security Architect i Danske Bank, gå i detaljer med den sikkerhedsmæssige opbygning af applikationen.

»Ud over at give et kort indblik i arkiteturen af App'en vil jeg komme ind på sikkerheden især med udgangspunkt i de spørgsmål og interessetilkendegivelser, der kommer fra deltagerne i workshoppen. Derudover vil jeg også komme ind på, hvad iDanske App'en og dens timing har betydet for Danske Bank,« siger Ebbe Skak Larsen.

Hvad er din rolle i Danske Bank:

Som Chief Security Architect har jeg det bredt ansvar for applikationssikkerhed i banken (det, man typisk kender fra netbank, erhvervsbank, mobilbank, osv., også iDanske).

Jeg designer bankens egne selvbetjeningssikkerhedsløsninger, bl.a. vores nyeste som p.t. anvendes i Sampo Bank Finland, Republikken Irland og som backup-løsning til NemID i Danmark.

Samme design blev genbrugt som basis til digital signering og relaterede opgaver i den bankrettede del af NemID, hvilket giver en god kontinuitet i sikkerhedsniveauet på tværs af Danske Banks selvbetjeningssystemer.

Derudover sætter jeg linjerne for vores tekniske repræsentation i de forskellige sektor-sikkerhedssamarbejder (f.eks. NemID, Norsk BankID, Svensk BankID) og deltager aktivt fra tid til anden.

Jeg holder fingeren på hackerpulsen, f.eks. Hvad har vi set 'live' indtil nu? Hvad sker der imorgen og med hvilken sandsynlighed/risiko har det indflydelse på bankens eller sektorens systemer? Hvornår og med hvilke tiltag kan man mitigere?, og benytter den viden til at give risikovurderinger og forberede tiltag for vore selvbetjeningssystemer.

*Hvilken rolle har du i forbindelse med iDanske: *

Sikkerhedsløsningen til iDanske var sådan set allerede tænkt med i NemID som logisk mulighed fra start. Min rolle var derfor konkret at se på sammensætningen af de forskellige elementer og godtgøre, at NemID kunne anvendes på den måde og levere det nødvendige sikkerhedsniveau i kombination med de andre tiltag i løsningen. Derudover også at godtgøre og fremtidssikre opsætningen af tildels eksternt leveret infrastruktur i vores netværk.

Og derefter var det ApplSIn-folk, der implementerede iDanskes specifikke anvendelse af NemID-håndtagene.

*Hvad forventer du selv at få ud af konferencen? *

Primært er det vigtigt for mig at møde Version2's læsere og bloggere. Deres mening og holdning til emnet er vigtige, dels som meningsdannere i "blog"-segmentet og dels i vores anstrengelser for at lytte til vore kunder og møde folk, hvor de er.

Dernæst er hele emnet omkring anvendelse af mobil og især smartphones interessant, og ikke umiddelbart mit primære område - så jeg kan givet lære noget, og det er jo altid spændende.

Læs mere og tilmeld dig Version2 Live: Mobile Computing på www.version.dk/live

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere