Moderator sagsøger Facebook – hævder at have fået posttraumatisk stress af arbejdet

1 kommentar.  Hop til debatten
Moderator sagsøger Facebook – hævder at have fået posttraumatisk stress af arbejdet
Illustration: rvlsoft /BigStock.
Facebook sagsøges af en tidligere moderator. Hun hævder i søgsmålet at have fået posttraumatisk stress af at moderere foruroligende billedmateriale, samt at Facebook intet har gjort for at hjælpe hende.
27. september 2018 kl. 10:22
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

»Fra sit kontor i Facebook har frk. Scola været vidne til tusindvis af ekstreme og grafiske voldelige handlinger,« lyder anklagen i søgsmålet.

Selena Scola, som var 'content moderator', anklager Facebook for at have fået posttraumatisk stress af de mange voldelige billeder og videoer, som hun har måttet overvære i sit arbejde.

Det skriver Ars Technica

Det er ikke første gang, at Facebook er blevet anklaget for at udsætte deres moderatorer for skadeligt indhold i skadelige mængder. Sidste år udtalte en moderator til The Guardian, at de var udsat for børneporno og vold uden at få meningsfuld hjælp fra deres arbejdsgiver.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi tager støtte af vores indholdsmoderatorer utroligt seriøst. I deres træning, i de ydelser, de modtager, og ved at tilbyde, at alle personer, som overvåger Facebook-indhold, tilbydes psykologhjælp og sundhedsressourcer,« skriver Facebook i en e-mail.

Facebooks underklasse

Selena Scola arbejdede ikke officielt for Facebook, da hun var ansat af underleverandøren Pho Unlimited, der solgte moderator-tjenester til Facebook. Derfor har Facebook ikke leveret psykologhjælp eller andre foranstaltninger, som skulle hjælpe og beskytte de moderatorer, som overvåger brugernes indhold.

Ifølge Facebook var det Pho Unlimited, som havde ansvaret for at stille resourcer og psykologisk støtte til rådighed - herunder psykologhjælp på arbejdspladsen, som skulle være til rådighed for deres ansatte, hvor de arbejdede.

I søgsmålet argumenterer Selena Scola for, at Facebook burde have fulgt en række retningslinjer udarbejdet af Technology Coalition, en organisation, som Facebook selv har støttet op om.

Retningslinjerne omfatter: at begrænse tiden, som de ansatte skal være udsat for foruroligende billeder, tilbud om psykologhjælp samt at tillade ansatte at skifte til andre funktioner, efter de har set foruroligende billeder.

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger