Mobil-løsning forsinker nyt Oddset-system

Udviklerne blev overraskede over mobile udfordringer i udviklingen af det nye Oddset.

Løsningen bag det klassiske betting-spil Oddset fra 1994 bliver ikke skiftet ud om en uges tid, som det ellers var planen. Det nye, forbedrede Oddset er blevet forsinket, fordi udviklerne bag simpelthen blev overraskede over mobile udfordringer, og derfor er lanceringen nu udskudt til efteråret.

Læs også: Nyt it-system til Oddset udskudt i månedsvis

»Leverandøren er blevet overrasket over udviklingen, særligt på mobil, der har været sværere end de havde regnet med. Det kan vi godt forstå - vi synes også det er vanskeligt, men det er også en stor, professionel leverandør,« siger Søren Weeke, it-direktør i Danske Spil, til Version2.

Derfor bliver den sidste leverance så forsinket, at Danske Spil ikke er sikre på, at de kan nå at teste den nye løsning tilstrækkeligt, understreger Søren Weeke.

»Det er ikke fordi, vi er glade for forsinkelsen. Vi ville rigtig gerne have haft at leverandøren var færdig til tiden, men vi vil hellere i luften med noget, der virker. Spil på nettet er en tillidssag, så det skal være i orden.«

Han fortæller, at den nye løsning vil give et produkt, der er meget bedre for kunderne.

Løsningen blev sendt i udbud for halvandet år siden og i januar gik leverandøren, OpenBet, så i gang med udviklingen. OpenBet samarbejder blandt andet med spilgiganter som Ladbrokes, William Hill, Paddy Power, Skybet og Coral.

En af de udfordringer, Danske Spil blandt andet står over for på mobilsiden er understøttelsen af NemID. I 2012 trådte en ny spillelov i kraft som pålagde spiludbydere at verificere spilllerne ved hjælp af NemID. Løsningen er dog ikke udviklet til mobile enheder endnu, men er varslet til at blive lanceret i 2014.

Læs også: NemID-krav har skræmt danske spillefugle fra pc'en over på mobilen

Det betyder, at den mobilløsning, Danske Spil nu får udviklet, altså skal understøtte en løsning om blot et år, som spiludbyderen endnu ikke kender udformningen af.

»Vi ved ikke, hvilken løsning, der bliver leveret til NemID på mobilen. Vi har forsøgt at tænke mulige implementeringsmuligheder ind i vores løsning. Vi er meget bevidste om, at det ikke er os, der trækker tempoet og vi er klar, når det kommer,« fortæller Søren Weeke til Version2.

Hvordan har du det med at udvikle en ny løsning nu og så vide, at loginløsningen allerede om et år skal erstattes?

»Det vil betyde en meromkostning, men det er ikke voldsomt. Det stykke arbejde skulle laves uanset om platformen var opdateret. Jeg er mere bekymret for spillerne i forhold til oplevelsen, når de skal bruge NemID på mobilen. Mobiloplevelsen er anderledes end på computer, og det skal virke optimalt.«

Lige nu er Oddset kunstigt begrænset til kun at kunne udbyde 999 spil ad gangen. Det skyldes, at spillene ligger i en tabel i stedet for en database, forklarer Søren Weeke. Da systemet blev udtænkt, tænkte man ikke over grænsen, da man dengang typisk kun spillede på resultatet af en fodboldkamp, men nu er det blevet populært at spille på mange ting, der har noget med én enkelt kamp at gøre.

»Grænserne er forstyrrende i dag, og vores oddssættere skal tænke meget over, hvilke odds de vælger at lade være tilgængelige. Det betyder, at det, man kan spille på, ikke er så interessant, som det kunne være, og derfor glæder vi os til, at vi kan få de ekstra spil på i den nye løsning.«

Søren Weeke fortæller, at det med særlige spil på kampe - fx hvem, der bliver man of the match i en fodboldkamp - er relativt nyt. Men konkurrenterne udbyder det allerede nu, og det har også konsekvenser for Danske Spil, der sidder på 70 procent af betting-markedet i Danmark.

Samtidig er det nødvendigt for det nuværende Oddset-modul at være lukket om natten, og det betyder, at man ikke kan spille live på eksempelvis amerikanske kampe, der ligger om natten, dansk tid, på grund af tidsforskellen.

»Det er helt oplagt, at der er noget på markedet, vi ikke udbyder. Det betyder, at der er spillere, der gerne ville have brugt vores produkter, men som ikke kan, og det er vi kede af, samtidig med vi mister omsætning. Det svinger i perioder hvor mange, der rent faktisk spiller om natten, men når det er Super Bowl (amerikansk fodbold, red.) finale, er der mange, der vil spille,« understreger Søren Weeke.

Han vil ikke komme med en fast dato for, hvornår Danske Spil forventer, at den nye løsning er klar, men fortæller, at det bliver engang i efteråret. Ud over mange flere spil og livespil om natten, vil brugerne også kunne se frem til en moderniseret brugergrænseflade og et generelt mere interessant produkt, lyder det fra Søren Weeke.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere