Den er altid lige ved hånden, og du kan logge ind uden at bruge engangskoder fra papkortet.
Der er flere fordele ved at bruge en mobilapplikation til netbanken, og det har kunderne i Danske Bank i den grad opdaget. Hver dag logger mindst 50.000 ind via Danske Mobilbank.
»For et år siden havde vi ikke netbank på mobilen, så vi er gået fra 0 til 50.000 om dagen på ét år,« siger Peter Schleidt, it-direktør i Danske Bank, til Version2.
Tilsammen er det 14 procent af alle login i bankens netbank, som nu sker via mobilapplikationen, og tallet vokser hastigt.
»Vi havde ikke forventet, at det ville gå så stærkt. Antallet af login via mobilbank stiger med 15 procent om måneden. Hvis væksten fortsætter på den måde, så vil mobilbanken om et år være større end den traditionelle netbank. Men det er nok rent hypotetisk,« siger Peter Schleidt.
Lige nu stiger antallet af smartphones i danskernes hænder nemlig voldsomt, med omkring 1,6 millioner styk i omløb, men den udvikling vil flade ud på et tidspunkt, når markedet bliver mættet.
Projektet med Mobilbank har også været lærerigt for banken, fordi der var en helt anden kontakt med kunderne undervejs i udviklingen end tidligere.
»Vi har lært, hvor vigtigt det er, at noget ser godt ud og er nemt at bruge. Det var også rigtigt vigtigt for vores kunder, at det blev nemmere at logge på. Vi har fået kunderne med i udviklingen og hørt deres mening, meget mere end tidligere,« siger it-direktøren.
Det skete blandt andet med en kampagne på Facebook, hvor brugerne kunne komme med ideer til mobilbanken og stemme andres ideer op ad listen. Et farvel til NemID-papkortet blev en klar nummer ét, og det fik Danske Bank derfor fikset ret hurtigt.
Udviklingen af applikationen er i øvrigt slet ikke slut. Der er sat godt med mandetimer af til at forbedre den løbende.
»Der er kommet en ny version hver tredje måned, og det bliver vi ved med fremover,« siger Peter Schleidt.
Mens mobilbanken har taget en mærkbar bid af andelen af login på netbanken, samt fået antallet af logins til at stige generelt, fordi det er blevet nemmere, følger andelen af transaktioner i mobilbanken ikke med i samme tempo.
I dag er det cirka fem procent af alle transaktioner – altså for eksempel en kontooverførsel – der sker via mobilbanken.
»Vi har nu omkring 200.000 betalinger om måneden via Mobilbank, og antallet af transaktioner stiger også med 15 procent om måneden. Men kunderne bruger mest Mobilbank til hurtigt at kigge, hvad der står på kontoen,« siger it-direktøren.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.