Mobilsucces hos Danske Bank: Hver 7. netbank-login sker fra mobilen

5. september 2011 kl. 10:4412
Mere end 50.000 tjekker hver dag kontoen via netbank på mobilen hos Danske Bank. Det svarer til 14 procent af alle netbank-login, og tallet vokser hele tiden.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den er altid lige ved hånden, og du kan logge ind uden at bruge engangskoder fra papkortet.

Der er flere fordele ved at bruge en mobilapplikation til netbanken, og det har kunderne i Danske Bank i den grad opdaget. Hver dag logger mindst 50.000 ind via Danske Mobilbank.

»For et år siden havde vi ikke netbank på mobilen, så vi er gået fra 0 til 50.000 om dagen på ét år,« siger Peter Schleidt, it-direktør i Danske Bank, til Version2.

Tilsammen er det 14 procent af alle login i bankens netbank, som nu sker via mobilapplikationen, og tallet vokser hastigt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi havde ikke forventet, at det ville gå så stærkt. Antallet af login via mobilbank stiger med 15 procent om måneden. Hvis væksten fortsætter på den måde, så vil mobilbanken om et år være større end den traditionelle netbank. Men det er nok rent hypotetisk,« siger Peter Schleidt.

Lige nu stiger antallet af smartphones i danskernes hænder nemlig voldsomt, med omkring 1,6 millioner styk i omløb, men den udvikling vil flade ud på et tidspunkt, når markedet bliver mættet.

Projektet med Mobilbank har også været lærerigt for banken, fordi der var en helt anden kontakt med kunderne undervejs i udviklingen end tidligere.

»Vi har lært, hvor vigtigt det er, at noget ser godt ud og er nemt at bruge. Det var også rigtigt vigtigt for vores kunder, at det blev nemmere at logge på. Vi har fået kunderne med i udviklingen og hørt deres mening, meget mere end tidligere,« siger it-direktøren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skete blandt andet med en kampagne på Facebook, hvor brugerne kunne komme med ideer til mobilbanken og stemme andres ideer op ad listen. Et farvel til NemID-papkortet blev en klar nummer ét, og det fik Danske Bank derfor fikset ret hurtigt.

Udviklingen af applikationen er i øvrigt slet ikke slut. Der er sat godt med mandetimer af til at forbedre den løbende.

»Der er kommet en ny version hver tredje måned, og det bliver vi ved med fremover,« siger Peter Schleidt.

Mens mobilbanken har taget en mærkbar bid af andelen af login på netbanken, samt fået antallet af logins til at stige generelt, fordi det er blevet nemmere, følger andelen af transaktioner i mobilbanken ikke med i samme tempo.

I dag er det cirka fem procent af alle transaktioner – altså for eksempel en kontooverførsel – der sker via mobilbanken.

»Vi har nu omkring 200.000 betalinger om måneden via Mobilbank, og antallet af transaktioner stiger også med 15 procent om måneden. Men kunderne bruger mest Mobilbank til hurtigt at kigge, hvad der står på kontoen,« siger it-direktøren.

12 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Fortsæt din læsning

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
12
9. september 2011 kl. 00:15

De har en udmærket netbank og mobilbank, hvor man ikke behøver engangskoder for at logge ind. De har haft det i et stykke tid.

11
6. september 2011 kl. 15:12

Der findes altså banker som ikke bruger SlemID ..

Det kunne være man skulle skrive og spørge dem om deres andre betingelser og om de har tænkt sig at skifte til SlemID nu eller i fremtiden.

Jeg har idag Nordea og de er sgu noget tunge at danse med så kunne tænke mig at skifte alligevel.

Nogen der ved om de her banker har et samarbejde med andre pengeinstitutter så man f.eks kan gå ind i bank-x og sætte penge ind på sin konto ?

Spørger fordi det ville være lidt træls ikke at kunne sætte penge ind uden at skulle til Slagelse, Ebeltoft eller lign.

3
5. september 2011 kl. 12:36

"Det skete blandt andet med en kampagne på Facebook, hvor brugerne kunne komme med idéer til mobilbanken og stemme andres idéer op ad listen. Et farvel til NemID-papkortet blev en klar nummer ét, og det fik Danske Bank derfor fikset ret hurtigt."

Det citat kan vi jo så lige lade stå lidt...

2
5. september 2011 kl. 12:36

Og hvis NemID ikke havde krævet Java, så havde mange flere kunnet bruge den almindelige netbank på deres mobil/tablet - helt uden en særlig app!

5
5. september 2011 kl. 14:40

Du kunne jo prøve at tilgå mobil.danskebank.dk

7
6. september 2011 kl. 10:53

Den første bank der bryder SlemID monopolet og tilbyder netbank uden SlemID har en ny kunde her.

8
6. september 2011 kl. 11:25

Den første bank der bryder SlemID monopolet og tilbyder netbank uden SlemID har en ny kunde her.

Er tiden ikke ved at være moden for at åbne en gammeldags sparekasse?

Dels skulle den ikke være underlagt Nets monopolet ("NemID" samt ublu betalingsafgifter), dels skulle den i opbygning være non profit og kundeejet.

Selvfølgelig vil der være nødvendigt med medarbejdere, som skal have en anstændig løn, men ingen mulighed for at spille med kundernes penge.

Sparekassen måtte ikke være børsnoteret.

Sparekassen måtte ikke beskæftige sig med spekulation og aktiehandel - de kunder der spiller på børsen gør det på ejet ansvar.

Sparekassen måtte ikke spekulere i ejendomme.

Sparekassen måtte ikke indgå engagementer over en vis størrelse, ligesom de ikke måtte have firmakunder der har f.eks. mere end 10 ansatte.

Det er et krav til sparekassen kunder at de ikke laver fiktivt kundeforhold, hvor engagement spredes ud over flere banker.

Etc.

9
6. september 2011 kl. 11:34
  1. Oikos bruger ikke NemID endnu jævnfør denne tråd:https://www.version2.dk/comment/176904#comment-176904 - første kommentar

  2. Jeg hørte om en sparekasse med en direktør på halvtid i nyhederne fra en af tv2-regionerne. Jeg mener det var i Midt/Vest. Alting foregik i bøger, på den gammeldags facon.

4
5. september 2011 kl. 13:03

Ja, det er en mærkelig beslutning med Java. Tysklands største bank kører også med et challenge-response system som NemID, men det er implementeret i Javascript, så det virker over hele linien.

1
5. september 2011 kl. 12:06

...hvis de havde en app til Symbian.