Mobilselskaber indfører dræberknap til smartphones i USA

Fremover vil så godt som alle smartphones i USA have en kill switch, der gør stjålne smartphones ubrugelige.

En række smartphone-producenter og teleselskaber er nu indgået i en fællesaftale om at indføre en dræberknap eller kill switch i alle nye smartphones. Det skriver Epn.dk

En dræberknap gør det muligt at slette alt data på sin smartphone, i tilfælde af at den er blevet stjålet. Samtidig sikrer funktionen også, at den stjålne smartphone fremover er ubrugelig.

Bag den nye aftale står velkendte selskaber som Apple, Google, Samsung, Microsoft, Motorola, Nokia, HTC og Huawei sammen med de fem største teleselskaber i USA.

Aftalen forpligter selskaberne til at udstyre alle smartphones efter juli 2015 med den såkaldte dræberknap-funktion.

Det er en aftale som kommer i kølvandet på en stærk stigning af smartphone tyverier i USA. Derfor håber man nu på, at en dræberknap kan ødelægge markedet for stjålne smartphones, ved at gøre telefonerne ubrugelige.

»Denne fleksibilitet giver forbrugerne adgang til de bedste funktioner og applikationer, som dækker deres unikke behov, mens det også beskytter deres smartphones og den værdifulde information, de indeholder,« siger Steve Largent, direktør i erhvervsorganisationen CTIA - The Wireless Association.

Ifølge Jakob Willer, direktør for brancheforeningen Teleindustrien, er der ikke nogen planer om at indføre en lignende aftale i Danmark.

»Det er ikke noget, vi var drøftet i brancheregi. Muligvis har selskaberne selv gjort sig vervejelser om det,« siger han i et skriftligt svar til Jyllands-Posten.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Mikkel Knudsen

Nu siger jeg ikke, at de vestlige regeringer nogensinde kunne finde på at opføre sig på samme måde, som regeringer i f.eks. Tyrkiet, Ukraine og i de mellemøstlige lande, som særligt var involverede i Det Arabiske Forår, men-

Kan den her funktion på nogen måde misbruges til at lukke for telefonerne hos dissidenter, demonstranter og andre samfundsutilfredse hippier?

 • 6
 • 0
#3 Deleted User

Mon ikke det bare komme til at virke som Aples eksisterende løsning via iCloud? Dvs. at det er den enkelte bruger der kan deaktivere en stjålen telefon samt sørge for at man ikke bare kan gendanne den med frisk firmware.

Mig bekendt er det ikke lykkedes at hacke den løsning. Hverken så man kan finde en vej uden om og heller ikke, så man kan slette andres telefoner. Men selvfølgelig kan det lade sig gøre, hvis man via de sædvanlige metoder får adgang til folks iCloud-konto.

 • 3
 • 0
#4 Brian Hansen

Hvis det kommer herhjemme, og det offentlige kommer til at få en finger med i spillet, så tror jeg INGEN kan forestille sig præcist HVOR galt det kan gå! :-D Det er i forvejen alt for nemt at ringe ind og udgive sig for en anden, hvis man så kan forestille sig at man kan ringe ind og få en mobil spærret eller slettet, så er fanden da løs :-)

 • 4
 • 3
#5 Morten Lund

Der står ingen steder at der er tale om en central killswitch. Dette er blot en aftale om at alle mobil telefoner skal udstyres med det. Det er allerede godt på vej. Alle Android telefoner har en remote lock and wipe funktion (https://www.google.com/android/devicemanager) og Apple har deres Find My iPhone(http://www.apple.com/icloud/find-my-iphone.html) så det eneste der mangler er at de bliver udbygget med en lille hardware del gør telefonen ubrugelig efter tyveri.

Men altid sjovt at se at det første der bliver snakket om er konspirations teorier.

 • 2
 • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere