Mobilproducenter enige om universel oplader

I 2012 skal langt de fleste mobiltelefoner bruge den samme oplader. En række af de største mobilproducenter er blevet enige om en fælles standard.

Fra 2012 skal langt de fleste mobiltelefoner kunne bruge den samme universelle oplader. Det skal fremover være slut med mobilproducenternes egne opladere til fordel for en fælles standard.

En række mobilselskaber og mobilproducenter er blevet enige om en fælles standard, som skal oplade mobiltelefoner via Micro-USB.

Standarden støttes af blandt andet LG, Motorola, Nokia, Samsung og Sony-Ericsson samt flere store teleselskaber heriblandt 3 og Telenor.

Blandt de mobilproducenter, som endnu ikke har tilsluttet sig, er Apple, HTC og Research In Motion. De producerer imidlertid mobiltelefoner til teleselskaber, som er med i samarbejdet, heriblandt AT&T, T-Mobile og Vodafone.

Udover at gøre det muligt at bruge den samme oplader til flere forskellige mobiltelefoner, så skal standarden også sikre mere effektive opladere. Opladerne skal således kunne opnå en firestjernet energimærkning i den mærkningsordning, som mobilproducenterne tidligere er blevet enige om.

Samtidig forventer mobilproducenterne at kunne halvere antallet af opladere, som skal fremstilles årligt, fordi flere enheder vil kunne dele den samme oplader.

Micro-USB har indtil videre begrænset udbredelse, men anvendes af visse mobiltelefoner, digitalkameraer og MP3-afspillere. Selvom USB er en standard, så er strømforsyning og dermed opladning via USB kun standardiseret for tilslutning til en egentlig USB-vært som eksempelvis en pc.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Torben Mogensen Blogger

Det har været et krav i kina siden 2007...

Dette har nok også været en væsentlig delårsag til beslutningen. Hvis firmaerne alligevel skal lave modeller, der kan oplades med mikro-USB, for at sælge i Kina, så kan man ligesågodt gøre det for alle modeller. Og ved at lade det ligne en aftale om miljøvenlighed, kan man gøre en dyd ud af nødvendigheden.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere