MobilePay sladrer om hemmelige telefonnumre

Mens det umiddelbart bliver stadig sværere at slå telefonnumre op i offentlige dataset, som Krak, har en ny, ufrivillig spiller meldt sig på registerbanen.

Den er hurtigere at slå op i på mobile enheder, har 2,4 millioner telefonnumre indkodet og de fleste af disse er sammenkoblet med person- eller firmanavne.

Og så er det slet ikke meningen, at den skal bruges som opslagsdatabase.

Læs også: Simpel og succesfuld MobilePay-app udkommer nu på norsk

Appen MobilePay fra Danske Bank opfordrer sine 2,4 millioner brugere til at opgive deres rigtige navn ved oprettelsen. På den måde sikrer man sig, at man overfører penge til den rigtige person, når man bruger den mobile betalingsløsning. Derfor er det essentielt for funktionaliteten af applikationen, at det opgivne navn er korrekt. Helst også med efter- og mellemnavne.

Det gør dog også, at man ved at indtaste et nummer, der er tilmeldt MobilePay, kan se, hvem nummeret tilhører. Også hvis det er hemmeligt.

Læs også: Nu bliver det muligt at optjene rabatter i butikkerne med MobilePay

Metoden virker naturligvis ikke den anden vej rundt, men med så omfattende en database, der ikke kan tage højde for hemmelige numre, uden at det går ud over konceptet i sig selv, er det hemmelige nummer blevet betydeligt mindre hemmeligt.

Vil man undgå, at folk slår en op enten før, under eller efter et opkald, kan man dog fortsat skjule sit nummer.

Vil du nu begynde at skjule dit nummer? Og er du lige så tilbøjelig til at tage telefonen, når det er et skjult nummer, der ringer dig op?

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Henning Wangerin

... har ikke den store chance for at blive besvaret hos mig.

Jeg hader alle de avissælgere og analyseinstitutter der forstyrer folk i tide og utide.

Personligt faldt mængden af opkald gevaligt efter at jeg fik fjernet mit nummer fra telefonbogen, men jeg kan ikke se at jeg har givet dem lov til at ringe mig op da jeg i tidernes morgen oprettede nummeret og puttede det i telefonbogen.

Og det er yderst sjældent at jeg slår nummervisning fra når jeg ringer ud, af samme årsag.

/Henning

 • 3
 • 0
#5 Søren Rønsberg

Jeg hader alle de avissælgere og analyseinstitutter der forstyrer folk i tide og utide.

Du kan komme på Robinsonlisten, så må de ikke kontakte dig.

Det er ikke nok (fra Robinson-siden): Analyseinstitutter og godgørende foreninger må stadig kontakte dig, selvom du er registreret på Robinsonlisten. Vil du også framelde dette, skal du kontakte de enkelte analyseinstitutter og foreninger og bede dem om at lade være med at kontakte dig.

 • 0
 • 0
#6 Jørgen L. Sørensen

Analyseinstitutter og godgørende foreninger må stadig kontakte dig, selvom du er registreret på Robinsonlisten.

Ja, desværre. Jeg synes dog ikke de ringer så tit - og heller ikke det er et stort problem. Jeg meddeler dem blot at jeg ikke ønsker at snakke med dem --- og hvis de ikke kan finde ud af at afbryde forbindelsen kan jeg :-0

Personligt tager jeg altid telefonen også selv om nummeret ikke bliver vist - som regel kun med et hallo uden at jeg præsenterer mig. Så er det op til den anden part at komme med oplysninger.

 • 0
 • 0
#7 Kenneth Schack Banner

Hvordan afviger mobilepay sig fra Swipp på dette område? Hvad med Apple pay?

En nyhed der ville batte er at facetime på iphone bl.a. ikke skal bede om tilladelse til at bruge mikrofon eler kamera... og kan vidst heller ikke begrænses til wifi... og man kan ikke deaktivere video opkald.. eller alm opkald og kun bruge video.. det er en artikel..

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere