Den er hurtigere at slå op i på mobile enheder, har 2,4 millioner telefonnumre indkodet og de fleste af disse er sammenkoblet med person- eller firmanavne.
Og så er det slet ikke meningen, at den skal bruges som opslagsdatabase.
Appen MobilePay fra Danske Bank opfordrer sine 2,4 millioner brugere til at opgive deres rigtige navn ved oprettelsen. På den måde sikrer man sig, at man overfører penge til den rigtige person, når man bruger den mobile betalingsløsning. Derfor er det essentielt for funktionaliteten af applikationen, at det opgivne navn er korrekt. Helst også med efter- og mellemnavne.
Det gør dog også, at man ved at indtaste et nummer, der er tilmeldt MobilePay, kan se, hvem nummeret tilhører. Også hvis det er hemmeligt.
Metoden virker naturligvis ikke den anden vej rundt, men med så omfattende en database, der ikke kan tage højde for hemmelige numre, uden at det går ud over konceptet i sig selv, er det hemmelige nummer blevet betydeligt mindre hemmeligt.
Vil man undgå, at folk slår en op enten før, under eller efter et opkald, kan man dog fortsat skjule sit nummer.
Vil du nu begynde at skjule dit nummer? Og er du lige så tilbøjelig til at tage telefonen, når det er et skjult nummer, der ringer dig op?

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.