MobilePay sladrer om hemmelige telefonnumre

25. november 2015 kl. 06:459
Mens det umiddelbart bliver stadig sværere at slå telefonnumre op i offentlige dataset, som Krak, har en ny, ufrivillig spiller meldt sig på registerbanen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den er hurtigere at slå op i på mobile enheder, har 2,4 millioner telefonnumre indkodet og de fleste af disse er sammenkoblet med person- eller firmanavne.

Og så er det slet ikke meningen, at den skal bruges som opslagsdatabase.

Appen MobilePay fra Danske Bank opfordrer sine 2,4 millioner brugere til at opgive deres rigtige navn ved oprettelsen. På den måde sikrer man sig, at man overfører penge til den rigtige person, når man bruger den mobile betalingsløsning. Derfor er det essentielt for funktionaliteten af applikationen, at det opgivne navn er korrekt. Helst også med efter- og mellemnavne.

Det gør dog også, at man ved at indtaste et nummer, der er tilmeldt MobilePay, kan se, hvem nummeret tilhører. Også hvis det er hemmeligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Metoden virker naturligvis ikke den anden vej rundt, men med så omfattende en database, der ikke kan tage højde for hemmelige numre, uden at det går ud over konceptet i sig selv, er det hemmelige nummer blevet betydeligt mindre hemmeligt.

Vil man undgå, at folk slår en op enten før, under eller efter et opkald, kan man dog fortsat skjule sit nummer.

Vil du nu begynde at skjule dit nummer? Og er du lige så tilbøjelig til at tage telefonen, når det er et skjult nummer, der ringer dig op?

9 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
9
26. november 2015 kl. 04:16

Hvorfor denne artikel nu. Det er da ikke en nyhed? Jeg har brugt "funktionen" i over et år. Hvad er nyheden?

8
26. november 2015 kl. 04:14

Apple Pay bruger slet ikke et telefonnummer?

7
25. november 2015 kl. 18:07

Hvordan afviger mobilepay sig fra Swipp på dette område? Hvad med Apple pay?

En nyhed der ville batte er at facetime på iphone bl.a. ikke skal bede om tilladelse til at bruge mikrofon eler kamera... og kan vidst heller ikke begrænses til wifi... og man kan ikke deaktivere video opkald.. eller alm opkald og kun bruge video.. det er en artikel..

6
25. november 2015 kl. 15:24

Analyseinstitutter og godgørende foreninger må stadig kontakte dig, selvom du er registreret på Robinsonlisten.

Ja, desværre. Jeg synes dog ikke de ringer så tit - og heller ikke det er et stort problem. Jeg meddeler dem blot at jeg ikke ønsker at snakke med dem --- og hvis de ikke kan finde ud af at afbryde forbindelsen kan jeg :-0

Personligt tager jeg altid telefonen også selv om nummeret ikke bliver vist - som regel kun med et hallo uden at jeg præsenterer mig. Så er det op til den anden part at komme med oplysninger.

5
25. november 2015 kl. 15:14

Jeg hader alle de avissælgere og analyseinstitutter der forstyrer folk i tide og utide.</p>
<p>Du kan komme på Robinsonlisten, så må de ikke kontakte dig.

Det er ikke nok (fra Robinson-siden): Analyseinstitutter og godgørende foreninger må stadig kontakte dig, selvom du er registreret på Robinsonlisten. Vil du også framelde dette, skal du kontakte de enkelte analyseinstitutter og foreninger og bede dem om at lade være med at kontakte dig.

2
25. november 2015 kl. 11:05

... har ikke den store chance for at blive besvaret hos mig.

Jeg hader alle de avissælgere og analyseinstitutter der forstyrer folk i tide og utide.

Personligt faldt mængden af opkald gevaligt efter at jeg fik fjernet mit nummer fra telefonbogen, men jeg kan ikke se at jeg har givet dem lov til at ringe mig op da jeg i tidernes morgen oprettede nummeret og puttede det i telefonbogen.

Og det er yderst sjældent at jeg slår nummervisning fra når jeg ringer ud, af samme årsag.

/Henning

1
25. november 2015 kl. 07:11

Den metode har jeg anbefalet længe til de af mine venner der ofte handler på DBA og så videre. Det er en nem måde at tjekke, om sælgers navn stemmer overns med mobilnummeret.