Mobilbrowsing firdoblet til hele 0,078 procent

3. september 2008 kl. 14:114
Internetsurfing fra mobiltelefonen vokser hastigt i Danmark. På fire måneder er andelen af besøg på danske websider fra mobiltelefoner mere end firdoblet, men udgør dog stadig en meget lille del.
Artiklen er ældre end 30 dage

Det er stadig et papirtyndt stykke af internet-kagen, som mobiltelefonerne står for. Men andelen vokser hurtigt, i takt med at 3G-mobiltelefoner og websider, der er tilpasset mobiltelefonernes små skærme, breder sig.

Fra marts til juli i år er andelen af mobiltelefon-besøg på de mest populære danske websider mere end firdoblet. Helt præcist er stigningen fra 0,017 procent til 0,078.

Tallene kommer fra den statistik, som Foreningen af Danske Interaktive Medier (FDIM) fører for danske online-medier. Da opgørelsen er sket ud fra skærmstørrelse, inkluderer tallene også browsing fra for eksempel iPod Touch, som kan bruges til internetsurfing via trådløst netværk.

Den heftige stigning skal tages med det forbehold, at sommerferien giver anledning til mere mobilbrowsing end resten af året, fordi flere tager på landet og nøjes med internetadgang via mobilen. Således var der også sidste år en stigning i besøg fra mobiltelefoner i juli måned.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
3. september 2008 kl. 16:05

Både Version2's og Ingeniørens mobilhjemmesider er dog IKKE særligt brugbare på en iPhone. Teksten er simpelthen alt for lille, og hvis man zoomer ind er man nødsaget til at scrolle horizontalt.

3
3. september 2008 kl. 17:37

Nu har jeg ikke selv prøvet en iPhone, men kan du ikke som i alle andre browsere sige at tekst størrelsen skal forstørres?

Syntes det er lidt pjattet at alle sites skal lave en normal webside, en mobil side og så selvfølgelig også lige en side til iPhone brugere.. Tænk hvis alle mobilproducenter skulle have specielle sider til deres mobilbrowsere.. Puuiiihh, sir jeg bare..

4
3. september 2008 kl. 18:01

Jeg syntes det er lidt tragikomisk at store aviser og andre store sites reklamerer med iPhone versioner af deres sites, til telefonen som netop skulle kunne vise som en 'rigtig browser'...

Desværre er der også nogen mobiler der insisterer på at ignorere media=handheld stylesheetet og konsekvent forsøger at rendere siden med standard stylesheetet.

Nå, men det cirkus er vel ovre om nogen år, og uanset om man bruger en computer eller en mobil til at gå på version2.dk, så får man et fornuftigt resultat..

Måske...