Flere overfører penge via mobilbanken end netbanken

Mobilbanken har nu overhalet netbanken for første gang, når danskerne skal overføre penge. Det sker i stigende grad med smartphone og tablet frem for på computeren.

I juni måned var antallet af pengeoverførsler foretaget på smartphones og tablets for første gang på niveau med antallet af pengeoverførsler foretaget på computere. Det viser nye tal fra Bankdata, der leverer it til 11 danske pengeinstitutter og dækker hver tredje bankkunde.

Nordea udtalte allerede for et år siden, at dens mobilbank får flere besøg end den traditionelle netbank, men dengang foregik pengeoverførslerne dog hovedsageligt på computeren, og det har ændret sig nu. Fra andet kvartal 2012 til andet kvartal 2015 er antallet af mobile pengeoverførsler, ifølge Bankdata, steget med 871 pct., hvorimod antallet af netbanksoverførsler foretaget på en computer kun er steget med 68 pct. i samme periode.

Læs også: Danske Bank: 1,9 millioner danskere bruger MobilePay

I en pressemeddelelse forklarer underdirektør i Bankdata, Poul Erik Osmundsen, udviklingen med en ændring i vores teknologiske vaner;
»Danskerne kan og vil meget mere på deres mobil og tablet end for blot et år siden. Vi ser en klar tendens til, at folk vælger mobile enheder frem for computeren til at tjekke løn og overføre penge.«

Det er ikke kun antallet af mobile pengeoverførsler, der er steget markant. Antallet af unge under 18 år, der nu har adgang til net- og mobilbank, er vokset med over 3.000 pct. siden juni 2005. Bankdata anslår, at der i Danmark i dag er ca. 3 mio. aktive brugere af mobil- og netbank i Danmark.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Kenneth Schack Banner

er Swipp og mobilepay agtige løsninger medregnet eller snakker vi alm bank overførelser? Altså hvor man indtaster reg + konto nr?

Jeg overfører nemlig ikke penge med reg + konto nr så meget mere.. jeg bruger mobile pay.. men på den anden side, man har jo aldrig kunnet betale nede i butikkerne med reg + konto nr ;)

  • 0
  • 0
#2 Ole Kaas

Jeg må indrømme at jeg først rigtig kom igang med at bruge min banks mobil app efter de stolt kunne proklamere at netbank designet nu var "opdateret" til at ligne designet i app'en. Kort sagt har man ikke længere glæde af den meget større skærm og man skal bøvle med nested mouse-over menuer (aaarg!).

Så kom jeg endelig igang med mobilen og mobil-designet virker meget bedre hér. Endvidere kan jeg glæde mig over ikke at skulle bøvle med hverken java-opdatering, java-applets og papkort. Desuden er der andre (daglige) småting der er blevet lidt nemmere.

Så det er ikke underligt at flere bruger mobil-bank der er nemmere frem for net-bank som i det daglige ikke byder på bedre funktionalitet.

Så kan man spekulere over om sikkerheden er god nok: pinkode til at logge ind og sms-kode når der skal føres penge væk fra mine konti.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere