MitID Erhverv klar efter forsinkelse: 340.000 virksomheder skal skifte til ny løsning

12. oktober 2022 kl. 11:551
MitID Erhverv
Illustration: Pressefoto/Digitaliseringsstyrelsen.
Cirka 35.000 virksomheder og foreninger vil hver uge året ud modtage en invitation til at tilslutte sig det nye MitID Erhverv.
Artiklen er ældre end 30 dage

Udrulningen af MitID Erhverv, der erstatter NemID medarbejdersignatur for cirka 340.000 virksomheder, begynder i dag.

Det skriver Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse.

MitID Erhverv samler NemID medarbejdersignatur og brugeradministrationen fra Virk i en samlet løsning, når medarbejdere eller foreningsmedlemmer i virksomheder, offentlige myndigheder og foreninger eksempelvis skal tjekke Digital Post, indberette barsel eller underskrive digitalt på vegne af virksomheden eller foreningen.

MitID Erhverv har som følge af dets afhængighed af NemLog-in3-projektet været ramt af problemer. NemLog-in3-projektet blev forsinket og fordyret og fik dermed et 'rødt trafiklys' i Statens It-råds statusrapport fra efteråret 2021.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Projektet er forsinket med tre måneder og fordyret med 13,4 mio. kr. efter projektet fik nyt aktstykke i 1. halvår 2021. Afvigelserne skyldes, at det har været nødvendigt at indgå tillægsaftale med leverandør. Tillægsaftalen betyder, at det resterende projekt opdeles i flere delleverancer, og at de højest prioriterede delleverancer blev rykket længere ud i andet halvår 2021,« lød det dengang i statusrapporten.

Alle virksomheder og foreninger med op til tre NemID medarbejdersignaturer vil i indeværende år modtage besked om at tilslutte sig MitID Erhverv. Det svarer til, at Digitaliseringsstyrelsen resten af året inviterer cirka 35.000 virksomheder og foreninger om ugen til at tilslutte sig MitID Erhverv. Denne gruppe udgør cirka 90 pct. af de organisationer, der skal overgå til MitID Erhverv.

Store virksomheder med flere end tre medarbejdersignaturer samt offentlige myndigheder vil blive inviteret til at overgå til MitID Erhverv i starten af 2023.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger