MIT kortlægger Irmas hærgen real-time med ny tjeneste

Ny tjeneste vil vise real-time uploads af vanddybder og billeder efter orkanen Irma.

MIT's Urban Risk Lab har lanceret open source-tjenesten RiskMap.us, der skal bidrage til at skabe overblik over oversvømmelserne i det sydlige Florida i forbindelse med orkanen Irmas hærgen gennem staten. Det fortæller The Verge.

It-projektet er etableret for at give borgere og beredskabsfolk mulighed for at få opdatering i realtid. Data baserer sig på uploads fra borgerne, som kan sende observationer ind fra Twitter, Facebook eller Telegram.

Konkret kan brugerne uploade deres geografiske placering, vanddybde, beskrivelse og billeder til tjenesten.

Herefter vises brugerens indberetning på kortet, som herefter kan deles på de sociale medier.

I øjeblikket dækker testudgaven af riskmap.us kun Floridas Broward County, som ligger lige nord for Miami - det er også her, hvor byen Fort Lauderdale ligger.

Både Broward Countys embedsmænd og MIT har indskærpet, at kortet alene skal formidle information, og at personer, der har brug for hjælp, skal kontakte 911.

Projektet er etableret i et samarbejde mellem Broward County og MIT.

MIT testede også systemet i Indonesien under en oversvømmelse tidligere i år. Her uploadede 300.000 brugere data via en integration med Ubers app.

Man har også planer om at lancere en lignende tjeneste i Indien i efteråret, og generelt håber MIT at kunne rulle den digitale korttjeneste ud til flere amerikanske områder og tilføje flere sociale medier »i den nærmeste fremtid«.

Snapchat blev anvendt i forbindelse med Harvey-orkanen i Houston. Her kan brugerne nemlig se uploads fra afgrænsede geografiske områder og dermed følge med i konsekevnserne af orkanen. Snapchats geolokation og tidsstempling af uploads sikrede en præcision med hensyn til, hvad tid og hvorfra de pågældende billeder kom.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere