MIT-forskere revolutionerer wifi

6 kommentarer.  Hop til debatten
Et forskerhold fra MIT løfter sløret for system, der skal gøre trådløst internet tre gange hurtigere og fordoble rækkevidde for signal.
25. august 2016 kl. 09:00
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Mange benytter deres smartphones og tablets til at logge på trådløse netværk, hvilket forværrer trafikken på netværkene, som til tider oplever overbelastning.

Det problem mener forskere fra det amerikanske tekniske universitet Massachusetts Institute of Technology (MIT) muligvis at have løst. Det skriver MIT News.

Med systemet MegaMIMO 2.0 kan forskerholdet sende data tre gange hurtigere end på eksisterende systemer, mens rækkevidden for signalet fordobles.

Det betyder, at kæmpe koncerter, konferencer og store sportsbegivenheder kan få forstærket og hurtigere internet med det nye system.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forsøg, hvor researcherne afprøvede MegaMIMOs præstationsevne, viste nemlig, at systemet kunne løfte bærbares dataoverførsel med 330 pct.

Transmittere skal tale sammen

»I dagens trådløse verden kan du ikke løse udfordringen med manglende trådløse frekvenser ved at kaste flere transmittere efter problemet, fordi de alle stadig vil forstyrre hinanden,« udtaler Ezzeldin Hamed, en ph.d.-studerende, der er hovedforfatter på den nye rapport om emnet, og fortsætter:

»Svaret er at få alle de adgangspunkter til at arbejde med hinanden samtidig for effektivt at bruge de tilgængelige frekvenser.«

MIT-systemet, som er på størrelse med en konventionel router, kommercialiseres efter sigende inden længe.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
25. august 2016 kl. 15:37

Når de taler om koncereter o.lign. gætter jeg på, at det er fordi fokus er på problemet med mange klienter pr. m^2 (eller pr. m^3), hvor Meru ellers har været blandt de bedste (lidt på bekostning af hastigheden i andre brugssituationer). Problemstillingen kendes også fra skoler, og især fra skriftlig eksamen med internetadgang.

I boligblokke kan man vel i princippet gå tre veje: (1) Et selvstændigt og indbyrdes uafhængigt net pr. bolig, der så har det med at kollidere da de ikke holder sig inden for boligens mure og ingen sørger for at koordinere kanalnumre osv., (2) et stort fælles trådløst net for hele blokken, med en controller der prøver at tilgodese alle, men hvor sikkerheden i forhold til dataindbrud fra andre beboere er svag, (3) en løsning hvor en controller styrer det hele som i (2), men hvor boligerne har hvert sit SSID og subnet eller på anden vis holdes ude fra hinanden som i (1).

Med løsning (2) og (3) kan en teknologi som den omtalte måske gøre gavn.

4
25. august 2016 kl. 12:44

Bare en fordobling af række viden i en bolig blok, kan give 8 gange mere "støj" fra andre bruger af samme teknologi. Samt den forøget hastighed, er spist af et større forbrug.

De her teknologi "hop" som vi høre om fra tid til anden, inden for Ram, Cpu, Gpu, Wifi, Lan, Fiber, TV og alt muligt andet, er bare en del af den teknologisk udvikling, der lige som Moores Lov. Giver os alle sammen mere og mere datakraft, båndbrede, eller alt muligt andet over tid, til en billigere og billigere penge.

2
25. august 2016 kl. 09:42

Revolutionerende. Trådløst wifi uden ledninger, gennem luften.

Hvorfor er der specielt fokus på "kæmpe koncerter" og "store sportsbegivenheder"? Hvad med generelt i det offentlige rum, i større kontorlandskaber mm.? Og generelt til husstande? - Jeg ville da gerne slippe for at skulle have fem accesspoints på forskellige kanaler til at forsøge at råbe højere end naboens, for bare at have et nogenlunde signal i hele min bolig og have.

1
25. august 2016 kl. 09:15

Wi-fi gennem ledninger er tilsyneladende ikke omfattet.