MIT-forskere har skabt ‘hacker-sikker’ trådløs teknologi til smart-gadgets

11. juni 2018 kl. 13:35
MIT-forskere har skabt ‘hacker-sikker’ trådløs teknologi til smart-gadgets
Illustration: jamesteoh/Bigstock.
Forskere er i gang med at udvikle en teknologi, hvor datapakker kan sendes på en vilkårlig, unik radiofrekvens langt hurtigere end hidtil set.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Trådløse teknologier er altid udsat for sikkerhedstrusler, og med tidens omfang af trådløse smart-gadgets er problemet blevet endnu mere markant. Men nu er der kommet et nyt tiltag fra MIT - Massachusetts Institute of Technology, som skal gøre smarte netopkoblede enheder meget vanskelige at hacke.

Det skriver EurekAlert.

Den nye løsning, som altså retter sig mod Internet of Things-enheder (IoT), benytter sig af noget, der kaldes ‘trunking’. Det er en løsning, som indebærer at sende datapakkerne – som hver indeholder tusindvis af individuelle bits – på en vilkårlig, unik radiofrekvens, således at hackere ikke kan identificere én bestemt datapakke.

Lynhurtig trunking

Teknologien er ikke ny, men i sin nuværende form har den den svaghed, at hele datapakker bevæger sig så langsomt, at de bliver sårbare over for hackere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

MIT-forskerne forsøger at løse det problem ved at udvikle en radiosender, hvor hver enkelt informationsenhed, altså 1 eller 0, benytter sig af trunking hvert mikrosekund.

Til sammenligning tager det ifølge forskerne omkring 612 mikrosekunder at sende én hel datapakke over en enkelt kanal med en normal BLE-sender (Bluetooth Low Energy), som ofte bruges til IoT-enheder.

MIT-forskerne oplyser, at en hacker kun behøver et mikrosekund for at identificere frekvensen, og da datapakken er undervejs tilpas lang tid, kan man nå at overskrive dataene i resten af datapakken.

Med den nye løsning skulle det altså gå for hurtigt, til at hackere kan nå at følge med – og det skulle altså gøre kommunikationen med det trådløse enheder meget mere sikker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den RF-sender, som forskerne har skabt, skifter hurtigt mellem en lang række forskellige RF-kanaler og sender informationen for én bit for hvert ‘hop’ mellem kanalerne. Forskerne har også udviklet en kanalgenerator, som vælger vilkårlige kanaler til at sende hver bit hvert mikrosekund.

Derudover har de udviklet en trådløs protokol, som understøtter den nye lynhurtige trunking-teknologi, som er et alternativ til de almindelige wifi- og Bluetooth-løsninger.

Forskerne præsenterer den nye teknologi på IEEE Radio Frequency Integrated Circuits Symposium-konferencen, som løber af stabelen på søndag.

Artiklen er fra digi.no

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger