MIT dropper samarbejde med Huawei og ZTE

Illustration: Veja / Bigstockphoto.com
Amerikanske Massachusetts Institute of Technology dropper samarbejdet med ZTE og Huawei.

Massachusetts Institute of Technology (MIT) har meddelt, at den amerikanske uddannelsesinstitution ikke vil indgå i fremtidige samarbejdsprojekter med de kinesiske televirkosmheder Huawei og ZTE. Desuden meddeler MIT, at man ikke vil forny eksisterende samarbejdsprojekter med virksomhederne.

Det oplyser Financial Times med henvisning til et brev offentliggjort på MIT's hjemmeside med associate provost Richard Lester og vice-president for forskning Maria Zuber som afsendere.

I brevet bliver der talt om, at samarbejdet med visse lande kræver særlig omhyggelighed. Rusland, Saudi Arabien og Kina, herunder Hong Kong, er på listen over lande, som MIT har et særligt øje på i forhold til samarbejde.

En unavngiven kilde, der støtter MIT finansielt, peger overfor Financial Times på, at MIT er under pres fra den amerikanske regering til at droppe samarbejdet med de kinesiske televirksomheder.

Som flere vil vide har blandt andet Huawei, der er leverandør af central teleinfrastruktur, de senere år været beskyldt for at kunne bruges af styret i Kina til spionage mod Vesten.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere