Mistænkt for CSC-hacking stadig bag tremmer

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Den 20-årige it-konsulent, der er sigtet for at trænge ind i politiets it-systemer hos CSC, har fået forlænget sin varetægtsfængsling yderligere fire uger.

90 dage har en 20-årig it-konsulent foreløbig siddet varetægtsfænglet, sigtet for at bryde ind i CSC's mainframe og tiltvinge sig adgang til blandt andet politiets kørekortregister samt 10.000 politifolks e-mail-konti.

Læs også: 20-årig, københavnsk it-konsulent anholdt i CSC-hackersag

Den 20-åriges varetægtsfængsling blev torsdag forlænget i yderligere fire uger. Oprindelig skulle han have været fremstillet i dommervagten på Frederiksberg, men Version2 erfarer, at den 20-årige i samråd med sin forsvarer samme morgen frivilligt valgte at lade varetægtsfængslingen forlænge, så en tur i retten blev sparet.

Læs også: Mistænkt for CSC-hacking stadig fængslet

Den 20-årige er sammen med den svenske medstifter af The Pirate Bay, Gottfried Swartholm Warg, sigtet for i perioden 7. april 2012 til 27. oktober 2012 uberettiget at have tiltvunget sig adgang til CSC's mainframe ved at benytte en 'ukendt sårbarhed.'

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Morten Jensen

"Den 20-åriges varetægtsfængsling blev torsdag forlænget i yderligere fire uger. Oprindelig skulle han have været fremstillet i dommervagten på Frederiksberg, men Version2 erfarer, at den 20-årige i samråd med sin forsvarer samme morgen frivilligt valgte at lade varetægtsfængslingen forlænge, så en tur i retten blev sparet."

Det koster jo penge at føre en straffesag foran systemet. Hvis man har stærk mistanke til at man taber sagen alligevel, så kan man vel lige så godt spare sig den regning.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere