Mistænkt CSC-hacker idømt to års fængsel i Sverige

Gottfrid Svartholm Warg er blevet idømt to års fængsel for sammen med en bekendt at have hacket sig ind i blandt andet Nordeas systemer på en mainframe hos it-leverandøren Logica.
20. juni 2013 kl. 12:00
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Pirate Bay-medstifter Gottfrid Svartholm Warg er blevet idømt to års fængsel for hacking ved en domstol i Sverige. Det oplyser de svenske domstole ifølge en pressemeddelelse.

Gottfrid Svartholm Warg er også én af de hovedmistænkte i sagen om hackingen af en mainframe hos CSC i Danmark, hvor hackere fik adgang til blandt andet politiets kørekortsregister.

Både Gottfrid Svartholm Warg og en bekendt var i Sverige tiltalt for at have brudt ind i en mainframe hos it-leverandøren Logica, der i dag hedder CGI, hvor de skaffede sig adgang til Nordeas netbanksystemer og stjal penge fra blandt andet en dansk kommune.

De to nægtede sig skyldige med den begrundelse, at de mente, at deres pc'er kunne være blevet misbrugt til hackingen ved hjælp af fjernadgang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den forklaring købte dommeren imidlertid ikke, men mente, at anklagemyndigheden havde redegjort for, at beviserne på de to tiltaltes pc'er samt blandt andet deres udtalelser på forskellige forummer tilsammen var bevis for, at de to var skyldige.

Begge er nu dømt for flere tilfælde af it-indbrud, og Gottfrid Svartholm Warg er ligeledes dømt for bedrageri. Gottfrid Svartholm Warg er idømt to års fængsel, mens den anden tiltalte i sagen er idømt et års betinget fængsel.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger