Mislykket software-installation udløste militært Airbus-styrt

Et spansk militærfly af typen Airbus A400M styrtede i maj og dræbte fire besætningsmedlemmer, formentlig fordi en række kritiske filer var blevet slettet under en software-installation kort forinden.

Det var en utilsigtet sletning af kritiske filer, der førte til, at et militærfly af typen Airbus 400M-fly for lidt over en måned siden forulykkede nær den spanske by Sevilla og dræbte fire besætningsmedlemmer.

Det skriver BBC.

Ifølge de spanske myndigheders undersøgelse af logfilerne tyder meget på, at det var filer indeholdende parameterværdier, som var nødvendige for, at de enkelte motorers computere kunne afkode sensordata fra motorernes moment.

Læs også: Når en selvkørende bil skal vælge mellem at ramme et barn eller to pensionister: Hvad er programmørens ansvar?

Sletningen skal være foregået under en software-installation kort inden flyets første flyvning. Tre af motorernes computere havde fået slettet de kritiske filer, og som en konsekvens heraf drejede flyets propeller for langsomt rundt til at kunne holde det i luften.

En lang række lande, hvis militære styrker råder over flyet, har siden ulykken valgt at grounde flyet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Bent Jensen

Nogen faste parameter i ROM, som ikke kunne slettes eller overskrides, uden at hele enheden skulle skiftes. Når dette skete, skulle den nye enhed så sikkerheds godkendes. Så kunne sådan noget måske undgås. Når software kan slå ihjel, ved så lille en fejl, så er det ikke programørnende eller den der udskifter softwaren der fejler Den sidste måske bare den billigste ufaglært som er lejet ind, af det billigste firma. . Selv om de måske ikke har overholdt alle regler, så er dette en systemfejl, ikke en personfejl.

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere