Misbrug af betalingskort udgør stærkt stigende andel af internetkriminalitet
Misbrug af betalingskort udgør en stigende andel af kriminaliteten på nettet, viser en ny offerundersøgelse foretaget af Det Kriminalpræventive Råd.
Omkring 105.000 danskere oplevede, at deres kortoplysninger blev misbrugt til at hæve penge eller bestille varer over nettet sidste år. Det er langt størstedelen af det samlede antal ofre for kriminalitet på nettet, og sammenlignet med 2009 er andelen tredoblet.
Det er især 16-29-årige med en mellemlang eller lang videregående uddannelse, der er udsatte for at få misbrugt deres betalingskort, skriver Det Kriminalpræventive Råd i en pressemeddelelse.
»Det kan måske lyde overraskende for nogle, at de yngre og veluddannede er mere i risiko for at blive snydt, men det handler formentlig om, at de handler langt mere på nettet. Den anden mulighed kan være, at de oftere handler på udenlandske sider, hvor vi ved, at det meste af svindelen foregår,« siger analytiker i Det Kriminalpræventive Råd Jon Lund Elbek i forbindelse med pressemeddelelsen.
I undersøgelsen blev 6.000 respondenter spurgt, hvorvidt de inden for de seneste tolv måneder har været udsat for en række forskellige former for internetkriminalitet.
I alt havde 4,5 procent været udsat for kriminalitet på nettet, og langt størstedelen var udsat for misbrug af deres betalingskort.
Gennemsnitligt mistede disse ofre omkring 6.000 kr., hvoraf de fleste har fået tabet dækket af deres bank eller forsikringsselskab. Det samlede tab ved misbrug af danske betalingskort udgjorde i 2016 omkring 350 mio. kroner.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.