Miracle-direktør vil køre sin bil tværs gennem demonstrerende Prosa-folkemængde

De strejkende Prosa-medlemmer blokerer for indgangen til CSC og spytter og slår efter vikarer, uden at Politiet griber ind. Det siger Miracle-direktør Mogens Nørgaard, der nu har meldt Politiet til Politiet - og som pønser på selvtægt.

Det kan ikke passe, at Politiet giver Prosa-medlemmerne frit løb til at chikanere de vikarer, som CSC har ansat til at overtage arbejdet for de strejkende.

Sådan kan en politianmeldelse fra Mogens Nørgaard, direktør for Miracle A/S, opsummeres. Og denne gang er det ikke CSC, der meldes til Politiet, men Politiet selv.

Læs også: Prosa melder CSC til politiet for identitetstyveri

Et par af Mogens Nørgaards medarbejdere arbejder i disse dage på CSC, fordi de er hyret til at fylde huller ud efter de 451 strejkende og lockoutede Prosa-medlemmer.

Men den form for hjælpende hånd til CSC er stærkt upopulær hos Prosa-medlemmerne, og Mogens Nørgaard skriver i anmeldelsen om, hvordan blokadevagterne fysisk forsøger at forhindre vikarerne i at komme ind til CSC på Retortvej. Vagterne råber og spytter efter vikarerne og har i et enkelt tilfælde slået en vikar, ifølge anmeldelsen.

Den form for fysisk overlast mod 'skruebrækkere' afviser Prosa dog.

»Der er ikke nogen, der bliver spyttet på eller slået. Men jeg kan godt forstå, at det er ubehageligt at gå forbi, for der står folk, man måske kender eller har været kollega med og råber 'fy for fanden',« siger Hanne Lykke Jespersen, næstformand i Prosa, til Version2.

Samtidigt har Prosa-medlemmerne også spærret adgangen for biler, så de ansatte må parkere langt væk og gå resten af vejen.

Den form for civil trafikregulering mener Mogens Nørgaard ikke er lovlig, og han vil derfor tage sagen i egen hånd og køre igennem blokaden i sin solide, svenske bil, skriver han.

Det er rigtigt, at det kan tage noget tid at komme ind, lyder det fra Prosa.

»Vi spærrer for adgangen, men ikke hele tiden. Det tager lidt mere tid at komme ind. Men politiet hjælper dem jo, og nu bliver de også kørt ind i busser,« siger Hanne Lykke Jespersen.

Ifølge Mogens Nørgaard er problemet dog, at der ikke er noget politi til stede til at stoppe Prosa-medlemmernes blokade om morgenen. Politiet ankommer systematisk hver dag, netop som Prosa-medlemmerne er på vej væk, skriver Mogens Nørgaard.

Det billede genkender Hanne Lykke Jespersen heller ikke. Og når Politiet er til stede, står betjentene ikke bare og kigger på, siger hun.

Generelt mener hun ikke, at man skal lægge for meget i Mogens Nørgaards anmeldelse.

»Vi tager ikke Mogens Nørgaard seriøst længere. Han kommer med alle mulige beskyldninger og gætter sig til en masse og har ramt forkert så mange gange,« siger Prosa-næstformanden.

Opdateret 15.36 med reaktion fra Prosa

Læs hele politianmeldelsen fra Mogens Nørgaard:

Kære Politi,

Jeg har et par medarbejdere, der skal arbejde på CSC dagligt, og de fortæller sjove historier om at blive spyttet på, skubbet rundt, og i et enkelt tilfælde også slået - dette gøres af de såkaldte blokadevagter fra PROSA m.fl. De stiller sig også ud og "dirigerer" trafikken og stiller sig foran biler, så de ikke kan komme ind gennem porten. En enkelt billist valgte at puffe til disse mennesker, hvilket medførte en politianmeldelse - det er god humor, synes jeg. Det synes I sikkert også inde i Politiet Eksternt billede.

Jeg har også fået gentagne meddelelser om, at de fire (eller hvormange der nu er) politifolk forholder sig passivt til dette - også det faktum, at civile IT-folk uden (må man formode) ret stor erfaring udi trafikregulering får lov til at udføre dette herlige hverv på Retortvej.

Nu har jeg så fået opklaret, hvordan hulen det kan være, at Politiet tilsyneladende ikke vil gribe ind overfor ulovligheder...

De er der ganske simpelt ikke.

Efter fælles aftale mellem indsatslederen fra Politiet og demonstranterne dukker politifolkene (inkl. indsatslederen) simpelthen først op på et aftalt klokkeslet (GODT op ad formiddagen), når demonstranterne ikke gider blokere mere.

Forleden havde indsatslederen sagt til de IT-folk, der stod og dirigerede trafikken på Retortvej, at "Det må I ikke", hvorefter han gik hen til demonstranterne og fik en kop kaffe og ikke foretog sig yderligere.

Endvidere kunne de idag (eller igår, jeg er ikke sikker) igen se, hvordan indsatslederen/politistyrken svinger ind på retortvej kl 0929, idet demonstranterne stopper med blokaden kl 0930. Når det er kl 10 de holder op dukker politiet op kl 0959.

Det vil jeg gerne anmelde. Jeg vil gerne bede om, at Politiet (inkl. den hyggelige og kaffedrikkende og åbenlyst sympatiserende indsatsleder) stiller op når demonstranterne stiller op (formodentlig fra kl 7). Og måske endda griber ind og forhindrer ulovligheder, inkl. trafikregulering foretaget af civile på offentlig vej.

Hvis det ikke sker vil jeg tage sagen i egen hånd og køre derind en dag - også hvis det betyder, at jeg skal køre ind i nogle af demonstranterne - hvis jeg gør det før Politiet dukker op kan der jo ikke ske mig noget. Og min bil er god, svensk og solid, så der burde heller ikke ske den noget.

Jeg har også mulighed for at lave trafikregulering foran fagforeningen PROSA's ejendom inde ved Åboulevarden. Det går jeg ud fra vil have samme, manglende konsekvens som den, der foretages på Retortvej?

Jeg ser frem til at høre fra jer.

Med venlig hilsen & Best regards -

Mogens Nørgaard

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (153)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Jarnis Bertelsen

Hmmm, kan jeg også melde politiet til politiet for ikke at foretage sig noget for at finde min stjålne cykel?

Hvis det ikke sker vil jeg tage sagen i egen hånd og køre derind en dag - også hvis det betyder, at jeg skal køre ind i nogle af demonstranterne

Er det tilladt at true med selvtægt? Endda i form af at køre demonstranter ned? Det forekommer mig at Jonny Hansen fra Greve fik en dom for noget lignende, men han førte det naturligvis også ud i livet...

 • 0
 • 0
#2 Jan Wagner Pedersen

Fin udmelding politiet gør altid intet for at håndhæve ro og ordren over for demonstranter.

Dog ville jeg ikke selv have forslået direkte at køre demonstranter ned, men hvis de opholder sig på kørebanen og ikke på fortovet, må det jo bare ses som et hændeligt uheld.

 • 0
 • 0
#3 Anders Christensen

Du kan godt klage over politiet, hvis du efter at du anmelder din cykel stjålet, ikke vil modtage f.eks stel nummer eller beskrivelse deraf. Andet kan de ikke rigtigt gøre i den slags sager.

Dette er noget HELT andet... Her sker der dagligt ulovligheder, hvor politiet KAN være tilstede og bringe orden, men vælger at forholde sig helt passivt.

Nu får jeg nok en del minusser, da jeg støtter politiet, og ikke ulovlig opførelse på offenlig vej...

 • 0
 • 0
#4 Marc Munk

Nja det kan vel ikke just påståes at være et uheld selvom det så skulle være et uheld efter den udmelding. Det er lidt en skam at han i den grad skæmmer sin anmeledelse med trusler.

Det kan som jeg ser det få 2 konsekvenser hvoraf konsekvens nummer 1 er næsten sten sikker:

1) Politiet tager det ikke seriøst

2) Han får en bøde for trusler

 • 0
 • 0
#5 Thomas Klemmensen

Hvis nu det havde været en flok unge, utilpassede, autonome, som havde spærret for adgangen til CSC. Så tror jeg nok at hele den danske politi-ledelse havde bekæmpet "opstanden" med vold og magt!

Men når det er de unge, utilpassede, autonomes indtørrede forældre, der står for overtrædelsen af ordensbekendtgørelsen, så holder politistaven pludselig op med at slå!

Hvis jeg var ung i dag og boede i København, så ville jeg nok være en smule fornærmet over den tydelige forskelsbehandling ordensmagten har udvist i den her sag!

 • 0
 • 0
#6 Thomas Alexander Frederiksen

Den form for civil trafikregulering mener Mogens Nørgaard ikke er lovlig, og han vil derfor tage sagen i egen hånd og køre igennem blokaden i sin solide, svenske bil, skriver han.

Selvtægt er heller ikke lovligt, og kvalificeret vold udført med motorkøretøj slet ikke. Men lad da endelig Mogens Nørgaard prøve - den sidste der kastede sig ud i den slags var Jonni Hansen, og han fik 1½ års fængsel og to års frakendelse af kørekortet for det.

 • 0
 • 0
#7 Bjarke Alling

For pokker! Hvordan i himmelens navn kan du finde på at true med at køre mennersker ned. Det er tindrene ligegyldigt om de demonstrere for det ene eller andet. Om du er enig eller ej. Håber for din egen anstændighed at du hurtigst muligt trække dine ord tilbage.

 • 0
 • 0
#8 Anders Hessellund Jensen

I en retsstat gælder loven selfølgelig for alle - også folk der strejker.

Loven gælder selvfølgelig også for Mogens Nørgaard, så man må da ikke håbe han har tænkt sig at ty til selvtægt eller begynde at køre folk ned. Det er virkelig dårlig stil (og uprofessionelt) at Mogens Nørgaard ligefrem truer med at køre folk ned. Men måske det er lovligt at foretage civile anholdelser af de mennesker som blokerer virksomheden?

Mogens kunne også overveje at indsamle dokumentation for hvad der foregår, og derefter ingive et civilt søgsmål og kræve erstatning i det omfang han har tabt penge på ulovlighederne.

Hvis medarbejdere begår ulovligheder der er til skade for CSC, så har CSC formentlig også hjemmel til at bortvise de pågældende. Hvis der er tale om decideret vold så er der næppe nogen tvivl om at CSC kan bortvise vedkommende.

Under alle omstændigheder sætter den slags opførsel CSC-medarbejdere i et meget dårligt lys. Det gør det ikke ligefrem nemmere at søge nyt arbejde hvis man gerne vil væk fra virksomheden.

 • 0
 • 0
#9 Michael N. Steen

Fin udmelding politiet gør altid intet for at håndhæve ro og ordren over for demonstranter.

Den bemærkning er der intet belæg for. Jeg husker eksempler, hvor politiet har slået hårdt ned på demonstranter. For hårdt har det i nogle tilfælde vist sig.

 • 0
 • 0
#10 Lars Hansen

Vagterne råber og spytter efter vikarerne og har i et enkelt tilfælde slået en vikar

Passer dette? Hvad er Prosa / de strejkendes version?

En enkelt billist valgte at puffe til disse mennesker

Kørte vedkommende ind i dem? Har det noget med spytteepisoden at gøre?

Man skal ikke forvente, at blive hilst velkommen, som skruebrækker. Men, ingen af parterne har ret, til at ty til vold, andet end i selvforsvar.

Gætter på blokaden af biler er til for at gøre det ubehageligt for skruebrækkerne, at skulle igennem menneskemængden, uden trygt at kunne sidde i deres bil.

Hvis der foregår noget ulovligt, må politiet jo stoppe det, hvis der indgives en anmeldelse. Medmindre de har bedre ting at give sig til. Synes det lyder noooget dramatisk med vold fra de strejkende.

 • 0
 • 0
#11 Morten Andersen

Synes virkelig denne sag viser hvor usympatisk en konstruktion fagforeninger. Utroligt at møde denne primitive opførsel selv indenfor relativt højtuddannede områder. Denne opførsel hører jo rejekoner til.

Den eneste model der fungerer er at hver enkelt ansat forhandler sin egen løn og vilkår med chefen, og dermed får løn som fortjent (jf. udbud og efterspørsel).

Fagforeninger indenfor IT, særligt dette eksemel fra CSC, har primært den konsekvens at dovne og uduelige kan få fyrstelige lønninger de ellers ikke ville kunne få, og endda et astronomisk langt opsigelsesvarsel ("tryghedsaftalen") - således at de kan fortsætte med at være dovne og uduelige. Vilkårene er iøvrigt helt ude af trit med branchen iøvrigt.

CSC har været dumme at acceptere disse vilkår, uden dog at kende detaljerne i hvordan dette er sket.

Jeg forstår ikke helt hvorfor folk påstår at vi i DK har en flexicurity model hvor det er let at "hyre og fyre". Jeg synes det er enormt svært - og dyrt - at fyre, og det er vel også derfor der er så mange tumper ansat mange steder, og at lønningerne ofte er omvendt proportionale med folks produktivitet.

Så er det sagt!

P.S. Jeg har ingen aktier i CSC eller lign. - er alm. lønslave.

 • 0
 • 0
#12 Deleted User

Som tilstedeværende ved morgenaktionerne på Retortvej, kan jeg ikke genkende et eneste af Mogens, postulater. Politiet dukker op, når trafikken blokeres, men deres tilstedeværelse er nok ikke så massiv, da det er gået op for dem, at der ikke finder vold sted. Der må være vigtigere ting for ordensmagten at foretage sig, end at flytte gående på fortovet.

I morges var de forbi Retortvej både kl 7.10 med skruebrækkerbussen, og jævnligt og løbende frem til kl 9.45 hvor de fleste af de aktionerende måtte videre til konfliktmøde.

Mogens, kør endelig forbi og speed op, der er masser af fotografer tilstede, som vil elske at få et godt billede af en mand, man ikke kan nå .....

 • 0
 • 0
#13 Anders Christensen

Meget enig i din pointe:

"Den eneste model der fungerer er at hver enkelt ansat forhandler sin egen løn og vilkår med chefen, og dermed får løn som fortjent (jf. udbud og efterspørsel)."

Hvis en virksomheder syer tøj og har 400 ansatte, og alle får den samme løn, så vil de være f.eks 50 der knokler igennem, 100 der arbejder som forventet, og 350 der arbejder sløvt. De får jo samme løn, så hvorfor anstrenge sig mere...

Hvis sammen virksomhed derimod havde særskilte lønninger, så ville de 50 blive belønnet for at de arbejdede effektivt, de 100 ville blive lønnet som forventet (middelt), og de 350 ville stå i en situation hvor de skulle overveje at få mindre end andre eller passe deres arbejde og derved blive mere effektive.

Personligt ville jeg foretrække at være under en fællesløn, da jeg er uduelig til at bede om mere, men har heldigvis en ledelse som bemærker ekstra insats og derved belønner automatisk.

 • 0
 • 0
#17 Kim Henriksen

At de ytre deres meninger foran CSC, og det er da også humor lige at lave en aktion som at bytte CSCs flag ud med et pirat flag, fred være med det.

Men, ligefrem at slå og spytte, hvis det var mig der blev udsat for det, ville jeg da have givet personen en på lampen.

 • 0
 • 0
#19 Brian Matzon

Den eneste model der fungerer er at hver enkelt ansat forhandler sin egen løn og vilkår med chefen, og dermed får løn som fortjent (jf. udbud og efterspørsel).

Jeg kan godt følge din tankegang, men den er ret naiv i forhold til arbejdsgiveren.

Fordelen er jo netop at når de ansatte står sammen som en gruppe, så kan de ikke blive "trynet" af arbejdsgiveren. Herudover er der jo også en del tiltag som man kan få igennem som en gruppe, som nok ikke, nødvendigvis, vil være en mulighed for den enkelte person.

At det så også kan kamme over og at magtfordelingen flytter fra virksomheden til fagforeningen er et helt andet problem. Den bør være et eller andet sted i midten.

 • 0
 • 0
#20 Casper Bang

Kæft et gedemarked. Jeg har netop meldt mig ud af Prosa, dét magtcirkus gider jeg godt nok ikke betale til. Folk kan selv forhandle løn efter evne sådan som det hører sig til, det er jo ikke samlebåndsarbejde dér her! Man fristes til at kalde dem overforkælede r..huller som resultat af en afsporet arbejdskamp der måske nok gav mening i 1920'erne, men ikke i dagens globaliserede Danmark, hvor vores aller største problem er at arbejdskraften er for dyr (set f.eks. i forhold til Sverige og Tyskland). Det virker for mig som om Prosa vil kampen for at berettige dem selv og dét har jeg altså godt nok et problem med.

 • 0
 • 0
#21 Deleted User

Jaja, søde Hanne. Da vi talte sammen i telefonen før vores møde for snart lang tid siden sagde du jo også til mig, at du ikke troede på den med sodavandspligt på de tre matrikler ude ved Femøren. Ved mødet sagde du dog så, at nu havde du checket det, og det var rigtigt nok.

Den med, at du ikke tager mig seriøst, dén tror jeg sgu' på :-). Det kan også forklare, at du og Niels Formand ikke har reageret på denne henvendelse til Politiet (som jeg sørgede for, at I fik en kopi af), endsige den mail jeg sendte til jer forleden, hvor jeg fortalte om de forskellige episoder derude. En af arrangørerne kontaktede mig dog hurtigt og beklagede episoderne og spurgte til, hvordan de forulempede gutter havde det. Det synes jeg sgu' er noget mere i orden end din manglende reaktion og benægtelse af fakta a la Erhard Jakobsen :-).

Disse informationer har jeg fra folk, der ikke er helt tabt bag en vogn, nemlig a) to af mine gutter, der godt kan holde hovedet koldt i en kritisk situation, b) Tam og andre, der ikke arbejder for mig, men som har fortalt mig om hændelserne med "bortførelse" og slag i siden, og c) nogle af dine strejkevagter, der har fortalt mig om det i detaljer. Jeg kan da også sagtens komme med flere detaljer, hvis du synes? F.eks. om nogle af de "kommunister" med røde trøjer, der blander sig (de der unge nogen, der stikker af, når de bliver anfægtet) - eller en eller to stilladsarbejdere, der også lige lånte jer en "hjælpende hånd" forleden?

Med hensyn til episoden med bilen, der kørte ind i en demonstrant og demonstranten, der politianmeldte det: 1) Det var en medarbejder fra HR-afdelingen, der sad i bilen. De er jo også kendt for at være superaggressive typer. 2) Der var naturligvis intet politi tilstede, da det var indenfor den aftalte blokadetid, hvor strisserne ikke reagerer, men så blev der sporenstrengs lavet en politianmeldelse af hændelsen af den stakkels blokadevagt, der havde opholdt bilen i meget lang tid.

Sig til, hvis du vil have flere detaljer, Hanne. Du burde måske selv være lidt mere derude om morgenen, hvor det foregår? Ikke, at jeg selv ville bryde mig om det (jeg er jo direktør, og bruger derfor ikke morgener overhovedet), men lige netop i disse dage ville det da være fint, hvis du selv var derude og så på tingene.

Mvh. Mogens

PS: Med hensyn til den med, at jeg vil begå selvtægt: Det er et ældgammelt trick, som specielt i Sydafrika har været meget brugt i de senere år. Hvis man ringer og siger, at der er indbrud i ens hus, så kommer Politiet ikke. Hvis man ringer og siger, at der har været indbrud i huset og at man heldigvis fik skudt og dræbt alle tre indbrudstyve, SÅ rykker Politiet ud med fuld styrke. Jeg regner derfor med, at det her måske kan få Politiet til at reagere - men det er absolut ikke givet. Der skal meget til at få Politiet til at reagere overfor deres egen forkerte opførsel, når det drejer sig om faglige konflikter. En ting, som mange har benyttet sig af i tidens løb.

PPS: Jeg har modtaget følgende svar fra Politiet på min mail:

Det bekræftes hermed, at Københavns Politi har modtaget Deres skriftlige henvendelse.

Deres henvendelse er videresendt til relevant afdeling for videre ekspedition.

Med venlig hilsen

Supervisor

Københavns Politi Servicecenteret, Politigården, 1567 København V Tlf. +45 3314 1448

 • 0
 • 0
#22 Jesper Larsen

Jeg er en af de konsulenter, som hver morgen skal på arbejde på Retortvej 8. Det er korrekt at der står en del lockout'ede (og siden mandag nu også strejkende) ved indgangen. Når man kommer bliver man spurgt om man er konsulent og hvis man (tør) svare ja, så få man et A5-ark med Prosa's udlægning af vikar-dommen (vikar vs. konsulent). I mandags havde virksomheden lukket porten for biler hele dagen, og posteret 6 vagtfolk bag porten. Dog kan jeg slet ikke genkende at der skullle være en ond tone, endsige spytteri og lignende. Jeg overhørte da også "vagtchefen" fortælle et par (nye?) vagtfolk at demonstranterne "opfører sig pænt". I betragtning af at CSC har tilbudt at holde løn, og ved forhandlinger fortalt at de i virkeligheden vil af med noget tryghedsaftale (så 900 kan fyres på andre vilkår end de aftalte og nugældende) så synes jeg at det forgår meget roligt.

 • 0
 • 0
#23 Glenn Dahlstrøm

nu er jeg også en af dem der skal ind hver morgen, og jeg kan godt genkende det Mogens beskriver. folk der med vilje går ind i en, skubber og smider ting ind i folks biler hvis de skulle ha været så dumme at ha vinduerne åbne i denne varme, der har også været slagsmål, og politiet gør bestemt intet, heller ikke da folk blev frihedsberøvet og ikke kunne få lov til at forlade matriklen.

"frihedsberøvelse, indespærring, tilsidesættelse af lokalfriheden, dvs. friheden til selv at bestemme sit opholdssted. At tvinge en person til at forblive på et forholdsvis afgrænset område i et ikke ubetydeligt tidsrum kan være strafbart som frihedsberøvelse i medfør af Straffeloven § 261"

så jo Hanne der foregår ulovligheder, men det er jo alt sammen i den gode sags tjeneste ikke. og sjovt du afviser det blankt når det på prosa møder har været fremme at der er folk hyret ind til at skabe lidt såkaldt sjov i gaden.

 • 0
 • 0
#24 Peter Olesen

Jeg har har sjældent været vidne til så stor en mangel på indsigt, som udvises af jer som bare sige god for den måde CSC ønsker at køre virksomhed på, og i særdeleshed jeg som fornægter Prosa for at leve op til deres ansvar, hvilket er at støtte deres medlemmer mod dårlige arbejdsgivere. Ved indførsel af a 100% individuel løn, vil langt de fleste få mindre i løn, da virksomhederne vil have lettere ved at spille ansatte ud mod hinanden. Yderligere vil det føre til at dynamikken mellem medarbejderne og den flade struktur som har gjort meget godt i Danmark også ryger fløjten. Selvfølgelig skal løn vise den indsats man gør, men jeg kan ikke komme i tanke om en privat virksomhed der ikke honorere dette. Fagforeninger er til for at støtte lønmodtagerne når disse presses uforholdsmæssigt meget af virksomhederne, hvilket vi i højere og højere grad ser herhjemme, pga de her amerikanske "union busters", samt hele tankesættet som springer ud af MBA uddannelse fra Harward. Det var i øvrigt dette tankesæt der fik os placeret i den så omtalte finanskrise.

 • 0
 • 0
#25 Mads Vanggaard

...PS: Med hensyn til den med, at jeg vil begå selvtægt: Det er et ældgammelt trick, som specielt i Sydafrika har været meget brugt i de senere år...."

Tricket med at skabe mediedebat omkring sig selv for herefter at skabe et produkt man kan sælge er vist brugt over hele verden. Simple tøser fra Paradise Island der smider tøjet popper op...

 • 0
 • 0
#26 Allan S. Hansen

Ved indførsel af a 100% individuel løn, vil langt de fleste få mindre i løn, da virksomhederne vil have lettere ved at spille ansatte ud mod hinanden.

Der er sikkert mange - måske "de fleste" - der vil få mindre i løn, men derimod vil de dygtige også have mulighed for at få mere i løn end deres mindre dygtige ansatte. Desuden vil individuel forhandling også kunne bruges til at individet selv kan forhandle om mere fritid frem for løn, mere fleksibilitet frem for løn m.m.

Kollektive forhandlinger tilgodeser bestemte segmenter, mens individuelle forhandlinger tilgodeser andre.

Nogle trives under kollektive forhandlinger fordi de ikke kan/vil/tør tage ansvaret for deres egen, mens andre demotiveres og bliver mindre produktive.

Der er fordele og ulemper ved begge.

Yderligere vil det føre til at dynamikken mellem medarbejderne og den flade struktur som har gjort meget godt i Danmark også ryger fløjten.

Hvordan vil du understøtte det postulat? Individuel eller kollektiv lønforhandlinger har intet at gøre med "dynamikken mellem medarbejdere og den flade struktur". Tværtimod så kan den skabe en laden stå til holdning hvor ingen gider præsterer yderligt fordi man netop ikke belønnes individuelt.

 • 0
 • 0
#27 Deleted User

For et par måneder siden, blev det eneste forslag om at "hyre bøller ind" fra et medlem på et PROSA medlemsmøde, fejet af bordet med overvældende flertal og store klapsalver.

Jeg vil opfordre alle som tror der udøves vold, til at møde frem og se for dem selv.

Så er spørgsmålet, hvem vil tage sagen om måneders mental vold mod medarbejdere under trussel om fyring, op til debat ? Trusler givet for oplæring af skruebrækkere, som nu er kendt ULOVLIG af arbejdsretten ...ja jeg spørger bare .....Mogens måske ??

 • 0
 • 0
#28 Deleted User

Bestemt enig...

Jeg tror Mogens har tilbragt for megen tid på Miracle-bryggeriet. Han virker stang-vissen i dag.

Ham gad jeg da godt nok ikke ha' som arbejdsgiver.

Gad vide hva' de 7-10 vikarer der pt. skraber penge hjem til 'biksen' (til 130.000,- /md) mon tænker.

Jeg ville græmme mig...

Men som andre skriver er det meste løgn - resten utroværdigt

 • 0
 • 0
#29 Glenn Dahlstrøm

Anders, jeg tror du selv skal prøve at møde op derinde, eller også skal du prøve at tage dine prosa briller af og se sandheden i øjnene. lige siden strejken trådte i kraft, er jeg hver morgen blevet skubbet til, folk der decideret er gået direkte mod mig for at give en skulder. og min eneste forbrydelse er at jeg har valgt en anden religion end jer prosa folk, og derfor stadig passer mit job. det er ikke den bedste måde at få sympati blandt jeres kollegaer.

 • 0
 • 0
#30 Anders Johansen

@Peter Olesen

Yderligere vil det føre til at dynamikken mellem medarbejderne og den flade struktur som har gjort meget godt i Danmark også ryger fløjten.

Vil det dét?

Jeg synes nu den lever i bedste velgående i min virksomhed, som for øvrigt slet ikke har nogen overenskomst... Og døren er åben for alle som vil have mere i løn, de skal bare kunne argumentere herfor...

 • 0
 • 0
#31 Deleted User

Hvis du er skruebrækker, får du en "kold skulder", for at passe VORE job - som bestemt ikke er dit !! Hvis du er fastansat, kan du 1) arbejde hjemme 2) blive lukket ind på lige (god og rolig) fod, med alle andre som ikke selvforskyldt må passe deres EGET job

Hvis du er uorganiseret, og har lukreret på VORE overenskomster uden at bidrage, så er det vel på tide at møde lidt modstand Skulle du være organiseret i HK, kan du jo klage til din fagforening !

PS: Jeg står der OGSÅ i morgen - et af stederne ! Hvor svært kan det være ? ;-)

 • 0
 • 0
#32 Niels Hartvig

Hvis det foregår er det så ikke nemmere at optage lortet og smide det på YouTube (eller Miracle.tv) og så få lukket den een gang for alle?

Hvis en kold skulder er fysisk og overlagt, så er det vold. Sker det organiseret, så er det jo organiseret kriminalitet. I brummen med dem. Velkommen til vesten!

 • 0
 • 0
#33 Deleted User

Har lige tjækket i CSC 'Personaleguiden' - kan bl.a. finde flere af Miracle-Mogens skruebrækkere, men besynderligt nok ikke én med efternavn Dahlstrøm

 • lidt tankevækkende, ikke?

@Niels Hartvig: Politiet havde sit Canon videokamera med i morges og det var klar til aktion. Men da vi jo er fredelige mennesker, kom det vist ikke i brug.

 • 0
 • 0
#34 Jens Wartenberg

Det lader til at der åbenbart foregår ulovligheder på Retortvej hver dag. Ulovligheder i form af at forhindre lovlig adgang og skubbe til folk.

Forslag om at optage det lyder som en god idé, men dem der i givet fald optager det risikerer måske også at blive skubbet til?

Tænk at voksne it-folk kan synke så dybt i 2011 :-( Jeg kan simpelthen ikke tro at det omfatter nogen af de dygtige og modne CSC'er jeg har samarbejdet med i årenes løb.

Og at politiet ser til den anden side kender vi desværre også fra bz-aktioner med hærværk på banker, 7-11 og MacDonalds.

At nogen nu truer med at begå tilsvarende ulovligheder "den anden vej" er jo ikke bedre. Man må vel håbe at det fra den side bliver ved truslen. Og at de aktionerende der aktuelt bryder loven snarest kommer på bedre tanker.

 • 0
 • 0
#35 Deleted User

tænker lige på mit sprog = det danske sprog, og funderer lidt over, hvad meningen egentlig er med: "Der sker ikke en rygende fis" ? "Han kører som en brækket arm" ? "De ligner en flok gæs i havsnød" ? "Du får den kolde skulder" ? Og forestiller mig: Mogens Nørgaard som sonderer de fredelige aktionerende i sin svenske bil, han speeder uregerligt op og laver dæk afbrænding, mens uskyldige forbipasserende på vej til børnehaven med deres børn vælter af frygt og ..hmmm ser sgu Mogens igen, give dem alle fingeren og forsvinde i en sky af selvforherligelse ......Hvad mon der menes med "en kold skulder" ?

 • 0
 • 0
#36 Glenn Dahlstrøm

Anders som CSC ansat så Passer jeg mit JOB ikke dit, og hvorfor skal jeg tvinges til at blive hjemme fordi i prosa folk har et økonomisk problem og ikke kan opføre jer som civiliseret mennesker, jeg har ikke noget problem med at i strejker og synes i blir uretfærdigt behandlet af firmaet i er sikkert i jeres gode tro, men jeg har et problem med at i tror hele verden drejer sig om jer og alle der ikke støtter op med fællessang og grimme T-shirts de skal overfaldes fysisk og verbalt, bare fordi de passer deres job.

@Jørgen nu ved jeg ikke om du er på strejke eller om du har adgang til intranettet for underligt nok kan jeg både finde mig selv der og i notes adresse bogen, og mit blå CSC kort siger sørme også at jeg har et personale nummer og har haft det en del år nu, så lidt tankevækkende at du ikke kan finde ud at slå op i personaleguiden,

 • 0
 • 0
#37 Peter Johan Bruun

Han var min helt...men det er hermed slut. Han er åbenbart blandt de der tror at 2+2 kan blive fem en gang i mellem, og at en uretfærdighed retfærdiggør en anden.

Men som jeg skrev i to af mine indlæg tidligt i denne konflikt (marts måned):

"Mogens: her har du nok stukket piben lidt for langt frem" og "Lad nu CSC få den arbejdskraft de fortjener".......

Når man så begynder at rationalisere igen, så kan man undre sig over hvorfor dette skridt er nødvendig for Miracle. I følge en artikel i COMON i dag, så er det lidt ligegyldigt med konflikten. Blandt andet indvendes det fra CSC at det ikke er nødvendigt at møde hos CSC, da man blot kan logge ind hjemmefra.SÅ er den slags trusler vel ikke nødvendige, og kun med til at forplumre billedet ??

Nogen der har et bud på hvorfor Mogens Nørgaard handler som han gjort ? Jeg har for svært ved at forså årsagen.

 • 0
 • 0
#40 Glenn Dahlstrøm

fordi jeg modsat mange af jer er rigtig glad for mit job som vmware mand i CSC, og har det godt med mine kollegaer, og med de udfordringer jeg blir stillet for hverdag, derfor søger jeg ikke væk. og der er ingen fagforening, der skal bestemme om jeg skal møde op på job eller ej, uanset hvor god en grund de mener de har. jeg er der også i morgen.

 • 0
 • 0
#43 Morten Andersen

Jeg kan godt følge din tankegang, men den er ret naiv i forhold til arbejdsgiveren.

Fordelen er jo netop at når de ansatte står sammen som en gruppe, så kan de ikke blive "trynet" af arbejdsgiveren. Herudover er der jo også en del tiltag som man kan få igennem som en gruppe, som nok ikke, nødvendigvis, vil være en mulighed for den enkelte person.

Det kan jeg slet ikke se - hvorfor skulle arbejdsgiveren kunne tryne medarbejderen mere end medarbejderen kan tryne arbejdsgiveren? Situationen er da helt symmetrisk. Føler man sig trynet af sin arbejdsgiver må man sige op og finde en anden.

I min optik så skal et job være en aftale ml. arbejdsgiver og arbejdstager som er til gensidig fordel. Begge parter er i konkurrence med andre parter. Derfor har parterne en interesse i at finde rimelige vilkår og få det til at fungere.

Nogen gange virker fagforeningsretorik som om det er bundet i en opfattelse af at arbejdsgiveren slet ikke ville gide have nogen ansat, hvis det ikke var pga. fagforeningens styrke. Men ikke sært at den slags underlige forestillinger trives i en halv-kommunistisk og røverisk stat som Danmark.

Og ja det kan fungere - jeg har f.eks. altid forhandlet min egen løn og aldrig været medlem af en fagforening (oh skræk!) :)

 • 0
 • 0
#44 Jørgen Larsen

Tænk at voksne it-folk kan synke så dybt i 2011 :-( Jeg kan simpelthen ikke tro at det omfatter nogen af de dygtige og modne CSC'er jeg har samarbejdet med i årenes løb.

Jeg aner jo i virkeligheden ikke, hvad der er op eller ned i denne sag. Den usikkerhed må gælde de fleste af os, som ikke selv var/er tilstede. Men den usikkerhed er Du tilsyneladende ikke belastet af?

 • 0
 • 0
#45 Morten Andersen

Hvorfor er det at IT folk ikke må strejke, mens det er en ren selvfølgelighed og acceptabelt for "håndværkere", som regelmæssig blokerer arbejdspladser ifm. strejker ? ;)

Jeg mener begge dele er lige usmageligt. Min generelle holdning til strejke vil afhænge af hvad der er indgået af kontrakter. Jeg er hverken i fagforening eller overenskomst, men jeg kan jo forhandle min egen løn. Men jeg har naturligvis ikke lov til "bare sådan lige at strejke", det er ikke en del af min ansættelseskontrakt, og hvis jeg gjorde det ville - helt rimeligt - få støvlen. Men hvis jeg er utilfreds med min løn kan jeg jo bare sige mit job op.

I en "fri" økonomi uden fagforeninger osv. ville jeg tro strejke/locke var sjældent, det er jo ikke i nogle parters interesse.

Når CSC-medarbejderne kæmper med næb og klør er det jo fordi de VED at deres vilkår er bedre end det de er værd. De kunne aldrig få dem på det frie marked, og nu prøver de så at bevare dem med trækøllen i stedet for. Ynkeligt er det og siger noget om landets tilstand.

Storshortning af danske statsobligationer tilrådes.

 • 0
 • 0
#46 Morten Andersen

Ved indførsel af a 100% individuel løn, vil langt de fleste få mindre i løn, da virksomhederne vil have lettere ved at spille ansatte ud mod hinanden. Yderligere vil det føre til at dynamikken mellem medarbejderne og den flade struktur som har gjort meget godt i Danmark også ryger fløjten.

Jeg forstår ikke hvorfor? Hvorfor skulle arbejdsgiver være i en bedre position end arbejdstager (i en situation uden fagforeninger)? Se mit indlæg ovenfor - jeg mener denne situation ville være helt naturlig og symmetrisk.

Hvis jeg tager økonom-briller på vil jeg tro, at når man forhandler som en gruppe vil man komme frem til en løn der svarer til gennemsnittet af hvad der er rimeligt for de enkelte individer. De dårlige vil således få for meget i løn, de gode vil få for lidt.

I CSC' tilfælde er noget gået galt, og alle som én får fyrstelige lønninger :D

 • 0
 • 0
#47 Kurt Brixen

Jeg tror ikke skruebrækkerne helt er klar over hvor upopulære de er. Derfor poster jeg lige et skriv, som tilskrives Jack London. Der er ikke ændret meget til i dag. I er stadig sådan:

"The Scab "After God had finished the rattlesnake, the toad, and the vampire, He had some awful substance left with which He made a scab. "A scab is a two-legged animal with a corkscrew soul, a water brain, a combination backbone of jelly and glue. Where others have hearts, he carries a tumor of rotten principles. "When a scab comes down the street, men turn their backs and Angels weep in Heaven, and the Devil shuts the gates of hell to keep him out. "No man (or woman) has a right to scab so long as there is a pool of water to drown his carcass in, or a rope long enough to hang his body with. Judas was a gentleman compared with a scab. For betraying his Master, he had character enough to hang himself. A scab has not. "Esau sold his birthright for a mess of pottage. Judas sold his Savior for thirty pieces of silver. Benedict Arnold sold his country for a promise of a commission in the British Army. The scab sells his birthright, country, his wife, his children and his fellowmen for an unfulfilled promise from his employer. "Esau was a traitor to himself; Judas was a traitor to his God; Benedict Arnold was a traitor to his country; a SCAB is a traitor to his God, his country, his family and his class."

 • 0
 • 0
#48 Jørgen Larsen

Jeg forstår ikke hvorfor? Hvorfor skulle arbejdsgiver være i en bedre position end arbejdstager (i en situation uden fagforeninger)? Se mit indlæg ovenfor - jeg mener denne situation ville være helt naturlig og symmetrisk.

Tænk jeg synes jo Du nærmere skulle stille spørgsmålet - hvorfor er arbejdsgiver så forhippet på, at slippe af med fagforeninger? Mon ikke det skyldes, at det sætter DEM i en bedre forhandlings position?

Eller som liberalisten Mogens Nørgård tidligere har udtrykt det:

Vi har lønninger i alle størrelser her i biksen, idét folk starter med den løn, som de får eller fik det forrige sted (så kan vi ikke beskyldes for at "stjæle" folk vha løn fra andre virksomheder).

Kilde: http://www.version2.dk/artikel/18543

Jeps, den frie konkurrence bør kun gælde arbejdstager ;-).

 • 0
 • 0
#50 Morten Andersen

Tænk jeg synes jo Du nærmere skulle stille spørgsmålet - hvorfor er arbejdsgiver så forhippet på, at slippe af med fagforeninger? Mon ikke det skyldes, at det sætter DEM i en bedre forhandlings position?

Kan ikke se det er et argument for noget som helst. Uanset om fagforeninger er af det onde eller gode vil arbejdsgiveren jo alt andet lige hellere være fri. Ergo, dit argument siger intet om hvorvidt fagforeninger er af det onde eller gode.

Jeg mener sådan set ikke fagforeninger skal forbydes. Men i den udstrækning de eksisterer skal de være operere 100% som alm. foreninger, og uden nogen form for juridisk særstatus. De skal naturligvis også overholde loven og følgeligt må de ikke blokere indgangen til virksomheder der står udenfor overenskomst osv. Men det står naturligvis deres medlemmer frit for indbyrdes at aftale at eks. ikke vil søge job hos virksomheder udenfor overenskomst.

I en sådan model vil en fagforening være et klassisk kartel i økonomisk forstand, og den slags har sjældent gode chancer for at overleve på et frit marked. Baggrunden er at de ikke tilfører noget. De hæderlige medarbejdere kan jo godt finde ud af få et job hos en arbejdsgiver, så hvorfor skulle de besvære sig med at være i en fagforening og dermed begrænse deres egne jobmuligheder? Eller indgå i en overenskomst indebærende samme løn som ikke-hæderlige kolleger? Dermed er incitamentet for virksomheder til at indgå overenskomster også væk, idet de hæderlige medarbejdere fortsat er til rådighed udenfor overenskomst. Løn og vilkår bliver automatisk rimelige da begge parter er i konkurrence med andre. Fagforeningen ville blot være et fordyrende mellemled.

Når fagforeninger tilsyneladende kan opnå noget i dag, skyldes det dels en juridisk særstatus, dels at virksomheder udenfor overenskomst chikaneres.

En skam de CSC-ansatte ikke tør forhandle egen løn ligesom mange andre gør :)

 • 0
 • 0
#51 Deleted User

at vore forældre ikke kan meget om IT, en skam at medarbejdere med stort potentiale ikke er fra nyere tid med individualisme og kæmpe ego, en skam Danmark ikke længere kender til "old fashion" og er bukket under for jantelov ("enhver er sig selv nok"), en skam at unge ikke har respekt for livkundskab, erfaring og viden, en skam "den danske model" ikke er på skoleskemaet .....en skam CSC ikke kender medarbejdernes virkelige loyalitet .....også for hinanden !

 • 0
 • 0
#53 Jørgen Larsen

Kan ikke se det er et argument for noget som helst. Uanset om fagforeninger er af det onde eller gode vil arbejdsgiveren jo alt andet lige hellere være fri.

Hvis fagforeningen er af det gode for arbejdsgiverne så ville de vel omfavne dem og aktivt arbejde for organisering af arbejdskraften? Men nu er det jo det stik modsatte der sker OVERALT, hvor store virksomheder som bl.a. CSC har mulighed for det. Det kunne jo godt lede til den mistanke, at de faktisk betragter fagforeninger som det onde (for arbejdsgiverne altså).

 • 0
 • 0
#54 Jørgen Larsen

@Anders Enegård Tror desværre også Du må indse, at tiderne ER en anden. Uanset om man kan lide det eller ej så er bevidstheden om fælles interesser og solidaritet (undskyld, skal nok skylle munden bagefter) en by i Rusland for mange. Det er desværre også et resultat af fagbevægelsens succes.

 • 0
 • 0
#55 Deleted User

... går på, at få dissidenter til at holde kæft, Anders. Hvis ikke de af sig selv tier med deres politisk ukorrekte budskaber, så prøver man typisk at true dem eller latterliggøre dem eller bare henvise til, at "sådan har det altid været, og nu bryder du idyllen omkring fagforeninger og de onde arbejdsgivere, og det er nok ikke klogt".

Derimod er "enhver er sig selv nok" noget, som fagbevægelsen og til dels venstrefløjen har svælget i. De tænker altid kun på at få fordele til deres medlemmer (hvilket i sagens natur sker på bekostning af f.eks. andre fagforbunds medlemmer, befolkninger i andre lande, kolleger, og - ikke mindst - arbejdsløse medlemmer af selvsamme fagforening. Men det har intet med Janteloven at gøre, som Morten så rigtigt påpeger.

"United we stand, together we fall", som Arthur Scargill sagde, da de walisiske minearbejdere igen, igen, igen strejkede og ikke ville levere kul til England. Og det fik han så ret i, og ingen har savnet hverken ham eller deres fagforening siden.

Det var samme budskab, som den stadigt overbeviste og ikke-reformerte DKP'er Hanne Lykke fra PROSA hyldede, da hun var med til at organisere typografernes og litografernes totale deroute i.f.m. Berlingske-konflikten. Jeg er ret sikker på, at hun er stolt af sin indsats dér den dag i dag. Men hun har jo også siden haft fede, fede jobs i fagbevægelsen, mens hun ikke liiiige har haft så meget tid til at snakke tingene igennem med alle dem, der blev arbejdsløse som følge af hendes absoluthed dengang.

Nu skal det så gentages, denne gang med IT-folk. Men prøv lige at kig tilbage på Berlingske-konflikten og fortæl mig, at I synes det var det rigtige at gøre? Dvs. at insistere på, at typografer og litografer fortsat havde ret til at bestemme alt og at computerne ikke måtte bruges til at skrive artikler direkte ind. Resultatet var bl.a. at der i TO ÅR efter konflikten hver dag mødte et antal typografer, som skulle opholde sig på præmisserne, men ikke måtte lave noget arbejde, hvorfor de satte sig til at drikke sig i hegnet kl syv om morgenen i et lokale uden vinduer - og det var Hanne Lykke og de andre rigtigt godt tilfredse med. Det var en sejr, mente de.

Det er altid noget lort, når man ikke vil se virkeligheden i øjnene. Når Mandag Morgen skrev for nylig, at IT-udviklere er fremtidens slagteriarbejdere, så er der noget om det. Løbet er kørt, og vi skal til at tænke smart og nyt i en fart.

Vi kan ikke stille uret tilbage og forbyde internationalisering og samarbejde på tværs af folk (hvilket jeg troede Nazistpartiet med Pia i spidsen var modstandere af, men nu viser det sig at være DKP'erne og andre Venstrefløjsfolk, der er det?!?), og vi kan nok heller ikke slukke for Indernettet som de gør i Iran og andre steder.

Så vi må redde, hvad reddes kan, hvad angår de IT-folk, der ikke er up-to-date, og så må vi ellers se at få os omstillet og omfavne den virkelighed, der alligevel omgiver os. Syerskerne i Herning-området blev massivt arbejdsløse, da man flyttede det hele til Portugal og Italien, men vi forventer vel ikke, at de jobs kommer tilbage?

På samme måde er de dyre og meget lidet produktive og ikke-tidssvarende folk hos CSC dømt til enten at skulle omstille sig lige så hurtigt som privatansatte har måttet gøre det i årtier - eller gå ud i arbejdsløshed, førtidshalløj eller det, der er værre. Den der med at kunne have ultrafede forhold uden konsekvens eller modydelser - det er noget, de skal se tilbage på med glæde og lidt vemod. Men så skal de også se at få tørret øjnene og komme videre.

Det er os andre, der har betalt for det ekstreme orgie i årtier derude, og vi burde sgu egentlig møde op og slå dem på næsen og forlange nogle af alle vore penge tilbage, som de har fråset i.

Det gør mig fan'me gal at tænke på, at ganske almindelige båndaber (det er ikke nedsættende ment, når jeg bruger den betegnelse, snarere tværtimod) tjener mere end alle mine folk og mere end jeg, og så til gengæld (for ligesom at kompensere lidt for den pissehøje løn) har meget, meget lavere arbejdstid og alle mulige tillæg og fede biler og intet ansvar. Mest fordi, det er os skatteydere, der har finansieret det bonanza derude. Hvorfor Fanden er der ikke nogle almindelige fagforeningsmedlemmer fra andre forbund, der bliver gale over det fråds med deres (relativt få) kroner, der har fundet sted derude på CSC?

Når romerne stod og kiggede på orgierne, så håber jeg de tænkte noget andet end "Orv, hvor jeg håber, at de kan blive ved med orgierne i paladserne".

Jeg håber de tænkte "Fuck, hvor har de det godt på vores bekostning".

Når jeg taler med folk derude, som tjener mere end mig, så er de dog også - på tomandshånd - villige til at indrømme, at det måske er lidt vel meget. Og de fortæller også, at de faktisk i mange år har været irriteret på alle de PROSA-folk derude, der benhårdt har spekuleret i at udnytte systemet til det yderste.

Men det er jo så nu de der misbrugere, der får lov til at hyle højest og tegne hele situationen. Det gør så, at tonen skærpes begge veje, og så har vi balladen.

Jeg vil hermed gentage mit oprindelige forslag til PROSA (som jeg ved man også har snakket lidt om på gangene derinde siden): Læg jer fladt ned på ryggen. Giv jer på alle punkter. Gå ind i den mest positive dialog med en arbejdsgiver, der nogen sinde er set. Drop alle fjendebilleder og lav jeres øjenfarve om til blå.

Kun på den måde kan I håbe på at bevare selve arbejdspladsen CSC. Ingen gider i dag - og ingen BEHØVER idag - at lade noget som helst ligge på en bestemt geografisk lokation. Alle lande er lige så gode som Danmark nu. Og hvis man kan se, at den her situation trækker ud i månedsvis, så er man pinedød nødt til at flytte hele skidtet et andet sted hen. Forestil jer, at I havde jeres IT-ting hostet i et mongo-bongo-land, hvor der var vilde strejker hele tiden (a la Frankrig til tider) - det gad I nok ikke i særlig lang tid, socialisme eller ej - og så ville I flytte det til et sted, hvor man kunne stole på forholdene.

Jo længere det her fjolleri trækker ud, jo højere er sandsynligheden for, at HELE CSC bliver flyttet, og ikke kun nogle arbejdspladser nedlagt.

Mvh. Mogens

 • 0
 • 0
#56 Deleted User

Hej Jørgen Larsen -

Jeg forstår ikke, hvad du mener med, at fri konkurrence kun skal omfatte arbejdstager?

Hvis man driver en biks er der da ikke noget man hellere vil end at give gutterne og gudinderne de fedeste lønninger og perks i branchen. Hvorfor skulle man ønske noget som helst andet?

Det er sgu da ikke sjovt at skulle fyre, skære ned, fjerne eksisterende perks, outsource og alt det andet møg, man løbende er nødt til, fordi danskerne er for dyre. Og hvis du selv havde ansvaret for en biks ville du være tvunget til akkurat det samme. Dén forståelse for den aktuelle og reelle situation synes jeg mangler mange steder i debatten.

Hvis du et øjeblik dropper DKP/venstrefløjs-fjendebilledet fra dengang man tegnede iværksættere som fede mænd med store direktører, der sex-misbrugte både drenge og piger mens de knoklede ved samlebåndet i meget støj og meget støv, og så i stedet tænker lidt over, hvordan de af dine venner, der har vovet pelsen og startet noget op selv, de egentlig ser ud og opfører sig - så ryger hele det dér fordomshalløj sig en ordentlig tur, ikke?

At vi ikke fremmer individuel grådighed (man får samme løn som forrige sted man kom fra) og til gengæld har Jysk Overskudsdeling (alle får lige meget, uanset stand og løn) er vel egentlig ikke så langt fra Økonomisk Demokrati (ØD) og andre socialistiske tiltag, er det?

Faktisk kunne jeg virkelig godt tænke mig at høre, hvorfor du er tilhænger af den vilde, uhæmmede individualisme og selvpromovering i forbindelse med både jobskifte og dagligt virke i en virksomhed? Det forekommer mig at være eksistentiel tomhed i forhold til at have et fællesskab.

Mvh.

Mogens

 • 0
 • 0
#57 Deleted User

Det er såmænd meget enkelt (det er de fleste ting):

Jeg siger det jeg mener, og jeg gør det aldrig ud fra en idé om, hvorvidt det gavner Miracle eller mig.

Jeg ser på sæt og vis dit indlæg som endnu en afart af Janteloven, der har til formål at få dissidenter til at holde kæft, og det synes jeg ikke er imponerende. Men det kan også være, at jeg misforstår dette, så sig til og lad os diskutere det.

Jeg har ikke nogle snedige bagtanker, der kan give mig flere penge på min konto. Som alle er enige om i debatten, så kan det da umuligt gavne min biks, at jeg siger disse ting i en situation, hvor de fleste danskere plejer at putte sig og lade højtråberne dominere med palaverdemokrati (de, der råber højest, får ret). Jeg siger blot, hvad jeg mener, også selvom det har negative konsekvenser. Det mener jeg er en pligt for os alle.

Så vil du naturligvis argumentere for, at det er uansvarligt af mig, da jeg er ansvarlig for en masse ansattes liv og helbred :-). Men jeg går så sandelig da også ud fra, at jeg kan udtale mig som person (hvad jeg altid gør) til voksne mennesker, uden at det udlægges som at samtlige 135 gutter og gudinder i Miracle mener det samme som jeg. For det gør de da bestemt ikke. Heldigvis. Det ville være røvkedeligt.

mvh.

Mogens

 • 0
 • 0
#58 Poul-Henning Kamp Blogger

Hvis man driver en biks er der da ikke noget man hellere vil end at give gutterne og gudinderne de fedeste lønninger og perks i branchen. Hvorfor skulle man ønske noget som helst andet?

Det afhænger en hel del af hvem "man" er.

Der er mange "bikse" der har helt andre prioriteter her i livet, f.eks er profitmaximering for ejerne, om nødvendigt, eller endog netop på bekostning af medarbejderne meget almindeligt.

Det er ikke i en lille biks som din at medarbejderne har brug for en fagforening til at beskytte sig, det er netop i de store bikse, som TDC, CSC osv. hvor hensynet til medarbejderne kun er linie 724 ud af de ialt 725 hensyn der tages.

Poul-Henning

 • 0
 • 0
#59 Deleted User

Har du røget for mange svampe, Anders Enegård? :-).

Voldsfantasier og tegneserieagtige skrækscenarier hører normalt til på teenageværelset og foran badeværelsesspejlet, når man prøver at finde på noget fedt man skulle have svaret ham, der gjorde én mundlam med en rammende bemærkning eller -tragtning, mens kæresten stod og hørte på :-).

Prøv- bare for sjov - at vende situationen om:

En flok fede, griske, nærsynede, pædofile, fartgale, morderiske, liderlige, stinkende rige direktører har besluttet sig for at lave en ulovlig blokade af den vej du skal bruge til at komme på arbejde (eller til skole med ungerne), fordi de er supertrætte af, at de ikke får mere i løn end programmørerne og båndaberne hos CSC.

De gider fan'me ikke det progressive skattesystem mere.

De vil fan'me have mere i løn fordi de løber større risiko hver dag og har mere bøvl og flere arbejdstimer, end de der hallunker, der bare sidder der og kan brokke sig over enten kunderne eller cheferne eller begge dele, men aldrig selv har skylden for noget som helst.

De står bare dér på vejen og spærrer og lader som ingenting (meget barnligt, synes du nok på dette tidspunkt) med ryggen til din bil, og sætter sig lidt nonchalant på køleren, mens en af dem (særligt ulækkert eksemplar med savl i mundvigene) banker bestemt og krævende på din rude, indtil du ruller ned, og kræver at få at vide, hvad du hedder og hvad dit ærinde ér.

Han nægter så iøvrigt at oplyse sit eget navn til dig.

Efter en halv time på den måde (og ikke en strisser i sigte, der gider tage sig af dette pis) gasser du hørligt op og dytter - men de fede, pædofile, Michael Jackson-agtige direktørsvin rører sig ikke.

De står bare det. De griner faktisk af dig og kalder dig fucking slavelort og spytter på din bil og kaster tennisbolde på bilen, så det giver meget høje drøn, der forskrækker dig og dine børn (det var vist kun tennisbolde de brugte derude forleden, var det ikke?)....

Til sidst kører du så laaaaangsomt bilen frem for at få flyttet de fede møgsvin af nogle griske direktører. Det kan alle sgu' da forstå! Det er da noget, du med sindsro kan fortælle til familiesammenkomsterne i årene der kommer - at du var i din gode ret til at køre frem, når de ulovligt og fuldt bevidst stod og spærrede for dig, intimiderede dig, udfordrede dig, prøvede at gøre dig bange.... det skal du sgu da ikke finde dig i.

De må virkeligt selv tage konsekvensen, de der stinkende rige møgsvin af nogle blodsugerdirektører....

Og Politiet - ja, hvor er de? De holder fanden gale mig med udsulterne, de få, de nedrige, de griske - altså med direktørerne. Så de viser sig bare ikke, heller ikke selvom man beder dem om det. For de sympatiserer i stilhed med røvhullerne og har en hyggenyggeaftale om ikke at rokke båden og først dukke op, når de dersens direktørfandener ikke gider blokere din vej mere.

Se, dét ville få dig op i det røde felt (og i feltet efter det røde). Og det er forkert, når du egentlig samtidig synes, at den slags metoder er OK.

Mvh.

Mogens

 • 0
 • 0
#60 Deleted User

@Poul-Henning: Jeg hører, hvad du siger. Jeg kan f.eks. ikke snuppe den rå kapitalisme, der ligger bag kapitalfondene, endsige de socialistiske fondsmonstre vi har skabt i vores midte (ATP, mv.), der nu styres politisk i stedet for efter, hvad der tjener indskyderne (de egentlige ejere og dem, der skal leve af pengenes afkast) bedst.

Rent Østeuropa, når der fra politisk hold kræves, at dine og mine beslaglagte penge bruges til politisk korrekte formål såsom vindmøller (ikke rentabelt), CO2-halløj (ikke-rentabelt) eller noget med iværksætteri og offentlige tilskud (slet ikke rentabelt).

Men når jeg prøver at tænke logisk (med fare for, at det viser sig ikke at være logisk - jeg står gerne skoleret, hvis du kan påvise dét :-) ), så kan jeg ikke forstå, hvorfor en bestemt størrelse af en virksomhed skulle medføre en bestemt adfærd. Hvordan kan dette være rigtigt, hvis ordet "størrelse" ikke har en præcis definition?

Med andre ord mindes jeg ALDRIG at have set egentlige, ordentlige beviser for noget som helst, der har med management eller andre kunstige ting at gøre i virksomhedssammenhæng.

Og jeg mindes da slet ikke at have set beviser (som i: noget, der er rigtigt og repeterbart, og som der ikke findes modbeviser for), når vi snakker antal ansatte, grader af fysisk og psykisk vold der skal anvendes afhængigt af antal ansatte per fagforening eller andet.

Taylor blev fyret på gråt papir fra Bethlehem Steel (efter at have fået den berømte kæmpestore ungarer til at løfte de kendte 16 tons), fordi man opdagede at han havde svindlet med måleresultaterne. Folk kunne fan'me ikke knokle sådan i dagevis selvom de fik mere i løn. Han blev afsløret for sin svindel, men forsvarede ikke desto mindre sine "resultater" under fanen "scientific management".

Mayo (med tesen "It's only humans" som modvægt til Taylorisme) snød også og udskiftede to af de seks damer, der stod og samlede glødepærer, med to andre kvinder, der kunne rubbe neglene noget mere - så han kunne bevise sin tese om, at man bare skulle ændre i arbejdsomstændighederne - så højnede det produktiviteten. Han blev afsløret for sin svindel, men forsvarede ikke desto mindre sine "resultater".

Siden har al det pjat med management (som er en kunstig og forkert ting) svinget mellem Taylor og Mayo i én uendelighed. Men det er fake hele lortet. Ingen rigtige, videnskabelige forskningsresultater findes. Der er ALDRIG fundet beviser for noget som helst indenfor den okkulte aktivitet, der kaldes "management".

Derfor findes der (i min optik) naturligvis heller ikke "regler" for, hvornår eller hvorfor man skal organisere sig i massehysteri-arrangementer eller ej.

Mvh.

Mogens

 • 0
 • 0
#61 Deleted User

Bryggeriet ligger nede ved Svendborg. Jeg bor i 2760 Målløs i Ballerup kommune. Det er min med-direktør Lasse og specielt hans geniale hustru Jette, der brygger. Det er derfor, det bliver så godt. Det ville det nok ikke blive, hvis jeg stod for det :-).

At du ikke vil arbejde i Miracle er helt i orden. Jeg føler mig heller ikke overbevist om, at gutterne og gudinderne ønsker en kollega som du, der kun tænker på at berige sig selv på andres bekostning, og kun tænker i DKP-agtige modsætninger mellem dem, der arbejder i biksen og dem, der arbejder i biksen :-).

Jeg synes, du skal søge "ly" i en eller anden multinational biks med en supermatrix-organisation, hvor du kan brokke dig til dine dages ende (det er efterhånden også de eneste steder, hvor de kan betale tårnhøje lønninger for meget lidt reel arbejdsværdi takket være deres brandbeskatning af deres kunder).

Jeg vil dog liiige gøre opmærksom på, at jeg siger, hvad jeg selv synes, og jeg beder ikke de andre i Miracle om at sige det samme eller have samme mening.

Faktisk har alle i Miracle fået besked på at gøre det, de synes er rigtigt i denne situation, ligesom de i øvrigt altid skal. Som om jeg behøvede at fortælle dem det :-).

Thi alternativet er værre. Du ved, dér, hvor folk skal handle kollektivt efter, hvad de hylende hunde og det højrøstede flertal råber taktfast til dem ligesom i Nazi-Tyskland eller i politiske partier.

Jeg bliver da også til tider kaldt de værste gloser af medarbejdere i vore interne mail-udvekslinger i biksen, og det synes jeg er fedt.

Hvis ikke medarbejderne tør at sige til mig, at de er uenige eller lodret uenige eller TOTALT uenige, så har vi da ikke noget, der minder om demokrati.

Mvh.

Mogens

 • 0
 • 0
#62 Poul-Henning Kamp Blogger

Men når jeg prøver at tænke logisk (med fare for, at det viser sig ikke at være logisk - jeg står gerne skoleret, hvis du kan påvise dét :-) ), så kan jeg ikke forstå, hvorfor en bestemt størrelse af en virksomhed skulle medføre en bestemt adfærd.

Det gør den heller ikke per definition, men det korrelerer meget ofte med størrelse og ejerformen.

Poul-Henning

 • 0
 • 0
#63 Deleted User

Det gør den heller ikke per definition, men det korrelerer meget ofte med størrelse og ejerformen.

Sikkert - men hvor ser man andet end påstande om den slags? Har du nogle kilder?

Da vi startede Miracle havde vi Lasse og mig og nogle medarbejdere. Da vi rundede 12 mand sagde nogle til os, at vi nok snart skulle til at lave et rigtigt organisationsdiagram. Det sagde de også, da vi nåede 30 og da vi nåede 60. Men vi kunne aldrig rigtigt få at vide HVORFOR det var nødvendigt, så jeg tror det mest er noget folk gør, fordi de er bange for ikke at gøre det samme som alle de andre. Nu har vi så rundet 130 og lavet mellemlederhalløj for nogle måneder siden, og så må vi se, hvordan det går. Men indtil da kunne vi pretty much undgå alt det, der havde med begrebet management at gøre, og det tror jeg har gjort mange ting simplere og billigere og fremfor alt nemmere for kunderne (som jo finansierer vores liv).

Mvh.

Mogens

 • 0
 • 0
#64 Poul-Henning Kamp Blogger

Sikkert - men hvor ser man andet end påstande om den slags? Har du nogle kilder?

Mogens,

Nu er du dum og LA-agtig at høre på.

Du kan jo bare kigge på Dyremoses aflønning hos TDC, holdt op imod hvordan medarbejderplejen under ham foregik, så behøver du vist ikke flere kilder.

En mand der ejer sin virksomhed har som regel mere langsigtede planer, end en mand der skal nå at malke andres virksomhed mest muligt hurtigst muligt.

Poul-Henning

 • 0
 • 0
#65 Peter Johan Bruun

Til Mogens

Husk på to ting, når jeg skriver:

1) Jeg er liberalist 2) Jeg skriver på programmørernes vegne.

Og så er jeg absolut ikke for janteloven, ej heller en udøver af den.

Men mine helte må på intet tidspunkt true andre med vold for at få synspunkter igennem de ikke har kunnet opnå ved normal agitation og virke.

Det er ikke til debat hos mig.

Mvh. Peter J. Bruun

 • 0
 • 0
#66 Casper Bang

Det er ikke i en lille biks som din at medarbejderne har brug for en fagforening til at beskytte sig, det er netop i de store bikse, som TDC, CSC osv. hvor hensynet til medarbejderne kun er linie 724 ud af de ialt 725 hensyn der tages.

Nu er jeg nysgerrig; hvilken lov siger at der er et omvendt proportionalt forhold imellem virksomhedsstørrelse og ordentlige forhold? Det lyder som naiv Walmart logik.

 • 0
 • 0
#67 Poul-Henning Kamp Blogger

Hvem (andre end dig) siger noget om omvendt proportionalitet ?

Hvis du endelig søger en proportionalitet, så skal du kigge på hvor ofte topledelsen taler til dig:

Det er over 20 år siden en Harward studerende dokumenterede at alle chefen hilste på om morgenen systematisk havde bedre arbejdsforhold og "compensation" andre andre i samme job der ikke sad så de blev hilst på.

Andre vidreførte undersøgelsen og fandt at medarbejderplejen er omvendt proportional med hvor mange ord du veksler med topledelsen på at år.

I yderste konsekvens er det langt nemmere at fyre nogen du ikke kender, end nogen du kender.

Poul-Henning

 • 0
 • 0
#68 Jesper Hansen

Besynderligt Glenn Slår jeg dit fornavn op, får jeg 2 hit i Personaleguiden. Dahlstrøm giver intet hit ...så-øh?

Det tog mig ikke mange sekunder at finde Glenn i C3 (det nye intranet du ved.. scaintranet og personaleguiden, er der virkelig nogen der stadig bruger det?), så prøv at søge igen. Hint: Dahlstrøm hedder Dahlstroem på C3.

 • 0
 • 0
#69 Christian Provstgaard

Fuld opbakning til Mogens Nørgaard herfra.

Alle de der forarges så voldsomt over MN's trusler skal huske på, at forbuddet mod selvtægt hviler på en 770 år gammel samfundskontrakt om, at borgeren afstår fra selvtægt mod til gengæld at kongen (staten) garanterer at hævde borgerens ret.

En genial ordning. Men hvis staten (ved politiet) bevidst bryder denne for samfundet så fundamentale kontrakt og nægter at hævde borgerens ret (vi har desværre i den seneste tid set flere eksempler på dette) så bortfalder naturligvis også borgerens forpligtelse til ikke selv at hævde sin ret (selvtægt).

Tilsyneladende er forståelsen for disse fundamentale samfundsbærende mekanismer ikke i tilstrækkelig grad til stede i politiledelsen idag - ulykkeligvis. Jeg håber at Mogens Nørgaards modige opråb kan skabe opmærksomhed om dette problem.

 • 0
 • 0
#70 Peter Johan Bruun

Christian : I er et par drengerøve der aldrig helt er vokset op, og I er uden tvivl stolte af det. I har ikke helt fulgt med i Jeres uddannelse, og det er I uden tvivl også stolte af.

Hvorfor afskaffer vi så ikke bare politiet ?

For som ægte liberalist har man jo lov til at gøre hvad man vil....eller hvordan var det lige med liberalismen og hvor var det den kom fra, og hvilke værdier er det egentligt det bygger på ?

Det I plæderer for med Jeres indlæg og breve, netop nu, er at afskaffe de menneskerettigheder som den Franske revolution har skabt. Den revolution er grundlaget for at vi kan leve i et frit samfund som vi gør i dag. Det er den samfundsmodel I har vendt Jer imod, så mit bud er at I er anarkister og ikke liberalister.

Mvh. Peter J. Bruun Liberalist og Programmør.

 • 0
 • 0
#71 Christian Provstgaard

"Det I plæderer for med Jeres indlæg og breve, netop nu, er at afskaffe de menneskerettigheder som den Franske revolution har skabt."

Sikke da noget vås. Læs mit indlæg igen uden dine vrede briller.

Det er lige modsat: Jeg plæderer jo netop for opretholdelse af retsstaten og at man netop IKKE (som blokadevagterne) kan "gøre hvad man vil".

Med lov skal land bygges!

Retsstaten er et fundament for menneskerettighederne og er i øvrigt meget ældre end den franske revolution som du synes at kreditere for disse.

Selvtægt er i sagens natur stærkt problematisk for de påståede forbryderes retssikkerhed - en grim og rodet affære for alle involverede, der jo i øvrigt altid ender med "den stærkes ret". Det er derfor en katastrofe hvis borgerne kun overlades valget mellem at lide uret eller begå selvtægt.

Jeg er i øvrigt ikke liberalist.

 • 0
 • 0
#73 Jan Wiberg

@Christian vedr indlæg kl 09:59:

Det gælder vel også modsat? Nu har politiet behandlet inder sagen i hvad...et år eller mere? uden at komme til en konklusion. Arbejdsretten er 3-4 måneder om at komme til en afgørelse når PROSA har indsigelser (vikar spørgsmålet), osv.

Jeg synes ikke nogen af parterne opfører sig sympatisk, men jeg synes for det første at det er rimeligt drastisk at begynde at tale om at bevidst legemsbeskadigelse og værre fordi man ikke kan komme forbi i sin bil. Jeg undrer mig så også over at man ikke lader til at holde CSC til samme standard (altså at lov skal overholdes).

Hvorfor er folk blevet så vrede på lige PROSA? CSC opfører sig da heller ikke hverken pænt eller ærligt IMO.

 • 0
 • 0
#74 Peter Johan Bruun

Hej Christian

Du skrev "Fuld opbakning til Mogens Nørgaard", med det mener du vel også til "key issue'et" her:

citat: >>Hvis det ikke sker vil jeg tage sagen i egen hånd og køre derind en dag - også hvis det betyder, at jeg skal køre ind i nogle af demonstranterne - hvis jeg gør det før Politiet dukker op kan der jo ikke ske mig noget. Og min bil er god, svensk og solid, så der burde heller ikke ske den noget.<< citat slut

At du kan bakke op om det, giver mig ikke andet valg end at tro hvad jeg skrev ovenfor, og jeg ligger ikke mine vrede briller, for intet andet end anarkisme kan retfærdiggøre et sådant synspunkt.

Mvh. Peter

PS et citat fra wikipedia vedrørende menneskerettighederne: >>Menneskerettighederne er 30 umistelige rettigheder , der er fastsat i FN's menneskerettighedserklæring og Den Europæiske Menneskerettighedskonvention. Disse rettigheder er umistelige og tilkommer ethvert menneske, i princippet fra naturens side (se naturret). Menneskerettighederne blev første gang formuleret under Den Franske Revolution som Erklæringen om menneskets og borgerens rettigheder, og lignende rettigheder kan findes i den amerikanske uafhængighedserklæring.<<

 • 0
 • 0
#75 Christian Provstgaard

@Peter:

Ja, jeg bakker op omkring hans trussel om selvtægt - jeg har vist også forklaret hvorfor jeg mener, at denne trussel er et berettiget opråb.

Jeg forstår ikke hvordan du kæder mit forsvar for retsstaten sammen med anarki. Men mon ikke det er noget med dine vrede briller som du ikke vil "ligge" fra dig!? :-)

PS: Om menneskerettighederne: Ja - dit citat fra wikip modbeviser jo din påstand om at menneskerettighederne er "skabt" af den franske revolution. De er "skabt" eller rettere udviklet gennem århundreder. Det ville du nok vide, hvis du havde "fulgt med i din uddannelse"! ;-) Kilden til menneskerettighederne er da i øvrigt irrelevant for denne sag.

 • 0
 • 0
#76 Peter Johan Bruun

OK, Så fik vi det på det rene. Du plæderer også for selvtægt, når du ikke synes retstaten kan bruges som dit personlige magtredskab.

Fra "Artikel 2" fra wikipedias omhandling af Den Europæiske menneskerettighedskonvention (http://da.wikipedia.org/wiki/Den_Europæiske_Menneskerettighedskonvention"):

citat: >>Artikel 2 beskytter enhver persons ret til sit liv. Artiklen indeholder undtagelser for lovlig henrettelse og død som følge af "magtanvendelse, der ikke går ud over det absolut nødvendige" under forsvar af sig selv og andre, arrestation af en mistænkt eller bekæmpelse af oprør og optøjer.<< citat slut

Håber du er i stand til at læse så lang en sætning korrekt.

Mvh. Peter

PS: Vi kan godt bevæge os bagud til oplysningstiden i Europa, men det var Den Franske Revolution der skabte menneskerettighedsdokumentet, og dermed den første "officielle" udgave af menneskerettighederne, version 1 so-to-speak, alt andet var beta udgaver.

PS2: Nu må du have mig undskyldt, jeg har en kunde der har opgaver der skal laves.

 • 0
 • 0
#77 Per Erik Rønne

Ved vi efterhånden ikke alle hvordan denne konflikt, der med en storlockout er fremkaldt af CSC, vil ende?

Har CSC i Danmark overhovedet kunder ud over staten?

Når konsekvenserne for statens virksomhed, som lønudbetalingerne ultimo måneden, står helt klare, vil staten kunne konstatere at CSC har brudt de indgåede kontrakter, og tilbageføre hele området til staten. I forvejen har det af VK-regeringen etablerede Statens IT overtaget 50% af de opgaver, som daværende finansminister Mogens Lykketoft for en halv million solgte til amerikanske CSC. Datacentralen blev amerikansk.

I USA har man kunnet se hvor fagforeningsfjendsk amerikanske virksomheder er, og CSC har åbenbart svært ved at vænne sig til europæiske forhold.

I øvrigt har jeg ikke den fjerneste sympati for de skruebrækkere, CSC betjener sig af.

 • 0
 • 0
#80 Lars Nierlsen

Med malle de egoer der arbejder inden for denne brance er jeg glad for at jeg ikke arbejder der.

Tænk engang hvor HELE arbejdsmarkedet var henne hvis der ikke var nogle regler mellem arbejdskøbere og arbejdssælgere.

Jeg tror det ville være det rene anarki(enhver er sig selv nærmest) ifølge min egen oversættelse.

 • 0
 • 0
#82 Deleted User

Som Mogens skriver flere steder, så er det hans egne holdninger, og ikke Miracles, som han udtrykker. Der er helt sikkert mange som er uenige med ham her på BV2C, nogle er sikkert enige - heldigvis har vi jo ytringsfrihed her i landet, både for Poul og for Per (og for Mogens).

Det som undrer mig lidt, når jeg ser hvor detaljeret man debatterer Mogens "selvtægtstrusler" - tror I virkelig han vil køre sin bil ind i andre mennesker? Eller er det for at understrege en pointe? Come on, guys...

Og hvorfor er der ingen som i samme detaljer debatterer den virkelige pointe: Hvad er det som sker med vores branche ift. det globale marked, hvor dygtige udviklere, supportere, operatører (engle oppe i skyen) står i kø idag i Kiev, Bangalore, Kazan, etc. til timepriser som er meget, meget lavere end vores. Det er helt uundgåeligt, at danske it-jobs vil sive ud af landet...

Hvorfor er der ingen (fx fagforingsfolk i debatten), som reflekterer over Mogens' reference til typograf-konflikten? Meget relevant sammenligning - hvorfor tror I denne sag ender anderledes? Same shit, different taste!

Dette er en tabersag for alle - Prosa, CSC, ja, måske Danmark generelt.

Hvor mange skal "dø" på princippernes hellige alter før de fornuftige og pragmatiske kommer igennem med de til tider lidt barske, men helt nødvendige, kompromiser? I wonder...

/Thomas (iøvrigt ansat i Miracle)

 • 0
 • 0
#83 Christian Provstgaard

@Peter:

"Så fik vi det på det rene. Du plæderer også for selvtægt, når du ikke synes retstaten kan bruges som dit personlige magtredskab."

Det var da helt utroligt som du misforstår mig. Om du ikke kan eller vil forstå min pointe kan jeg ikke gennemskue.

Jeg skrev:

"Selvtægt er i sagens natur stærkt problematisk for de påståede forbryderes retssikkerhed - en grim og rodet affære for alle involverede, der jo i øvrigt altid ender med "den stærkes ret". Det er derfor en katastrofe hvis borgerne kun overlades valget mellem at lide uret eller begå selvtægt. "

Hvordan kan du da påstå, at jeg "plæderer også for selvtægt" ??

Jeg bakker op når MN truer med selvtægt i en situation hvor staten nægter at hævde retten. (ja: truer - kun den allerstørste idiot tror jo, at han vil føre truslen ud i livet). Dette er IKKE at "plædere for selvtægt". Hvis du ikke fatter det kan jeg vist ikke hjælpe dig.

I øvrigt er det totalt misforstået at inddrage menneskerettighederne som du gør, idet de omhandler staters forhold til deres borgere og ikke sager borgerne imellem - hvor grove de end måtte være. Det kan du se, hvis du læser dine wikipediaopslag lidt mere grundigt.

 • 0
 • 0
#84 Glenn Dahlstrøm

hvorfor kommer i ikke bare over jeres selvmedlidenhed, og indser at i har haft det godt i en lang år række, men at de gode tider er overstået, det er faktisk ikke så dårligt med individuelt forhandlede kontrakter (for nogen ihvertfald) men forandringer kan jo være svære at sluge, når hele ens trygge verden blir vendt på hovedet og man pludselig blir konfronteret med at man måske ikke er guds gave til it branchen og at man nu skal til at yde for at gøre sig fortjent til vores pænne løn i CSC, vi har rigtig mange dygtige folk i CSC og også rigtig mange af jer strejker, men der er ingen der er uundværlige, hvad hjælper trygheds aftaler og høj løn hvis resultatet af denne konflikt blir at vi alle ender i arbejdsløsheds køen.

 • 0
 • 0
#85 Peter Johan Bruun

Aaaaarghhh, jeg havde lovet mig selv ikke at svare på flere indlæg....men det er nu vigtigt stof det her, so here it goes....

Thomas: jeg har stor respekt for Miracle, Jeres arbejde og grundprincipper, og som jeg har skrevet før, så var Mogens Nørgaard en af mine helte frem til og med i går.

Men men men: Hvad nu hvis "Sypigerne fra Herning" og "Typograf"-teorien ikke holder ? Har I bare i det fjerneste af Jeres sind overvejet den mulighed ?

Det kunne være at software udvikling ikke kan automatiseres, det kunne også være at virkelig opfindsomhed i sidste ende kun kan næres af ikke at være snæret af stramme bånd fra store virksomheder, og ikke været udviklet til en lav løn.

Jeg har personligt bevidnet beviser på at teorien ikke holder, men alligevel lever myten i sit nu tredje årti, uanset at Rejsekortet og Tinglysningen er soleklare eksempler herpå. Vi har aldrig været flere udviklere i DK, end nu, selvom salige Jakob Lyngsø fra IT Brancheforeningen udtalte det på primetime nyheds TV i starten af 90'erne, og den opfattelse har overlevet helt frem til nu.

Myten hæmmer vores eget IT potentiale i DK, programmørernes ordentlige løndannelse, samt skræmmer dygtige hoveder væk fra uddannelsesinstitutionerne samt ud af Danmark som sådan.

Få nu gjort op med den vrangforestilling !

Og slutteligt: JO, jeg har fattet pointen, men Mogens Nørgaards skrivelse er offentlig henvendt til selveste Politiet, og i den sammenhæng er den også at tage for pålydende. Derfor skal det brev, have de kommentarer med på vejen det har fået her. Det er netop essensen af Ytringsfrihed, ikke i et Diktatur, som Mogens Nørgaard også spøgende benævner sig selv som til tider....hans spøg og pointe i brevet er efter min opfattelse smagløst fremstillet.

 • 0
 • 0
#87 Deleted User

Selvfølgelig er det ikke sort/hvidt, og selvfølgelig vil der også i fremtiden være brug for dygtige udviklere/arkitekter/mv i Danmark, men...

Jeg har også erfaringer med it-oursourcing, og min holdning er, at det kun er et spørgsmål om at projekter og organisationer geares og modnes til at interere distribuerede teams. Vores branche er generelt stadig umoden, og outsourcing endnu mere, og ja, der har været katastrofale projekter - men hvis er det? Ikke de dygtige kolleger i andre lande, men mere processer og specs eller mangel på samme.

Pt. arbejder vi med et team af udviklere i Kiev, og de er ligeså dygtige, både som udviklere og analytikere som os. Og halvt så dyre - mindst!

At det så er en fordel at være onsite med de folk, som har domænekendskab er noget andet.

 • 0
 • 0
#88 Nicholas Colding

Mogens - du og din svenske bil er vist nogle sure gamle størrelser. Nyd sommeren og vær glad. Selv om du mener du er en meget vigtig person, der er hævet over andres ve og vel, så skal du opfører dig som en god borger og overholde lov og ret.

Venlig hilsen Nicholas Colding

 • 0
 • 0
#90 Claus Wøbbe

Nu har jeg prøvet at give 3 af Mogens Nørgaards indlæg en "thumbs up" med det resultat, at tælleren tæller en stemme ned!!?

Kan nogen forklare mig, hvordan det kan ske? Det tyder jo umiddelbart på simpel sabotage af stemmesystemet.

 • 0
 • 0
#91 Deleted User

at tro en hacker end gider pille ved stemmesystemet her, er jo lige så langt ude som manden i omtale selv.

Måske er det ganske enkelt fordi ingen (heller ikke CW) længere gider høre mere om, fra, eller til Mogens ?

Kan også bare være fordi Miracle´rnes tid er forbi.

Eller du kan prøve efter devicen "Try, try and try again"

 • 0
 • 0
#94 Martin Thorborg

I Danmark er der en naiv tro på at vi er bedre end alle andre og at den velfærd vi har er grundfæstet i en eller anden naturlov.

Jeg arbejder med programmører fra 4 forskellige lande og jeg kan roligt sige at de dygtige danske er dygtige, men det de er altså også i udlandet.

Vi har f.eks. nogle udviklere i Manilla og de er fuldt på højde med dem vi har i Danmark. De er lige så kreative, der er lige så arbejdsomme, lige så flinke, lige så servicemindede og med Skype og email er det stort set lige så let at arbejde med dem, som det er at arbejde med de danske.

Jeg kan sagtens forstå at CSC folkene er sure. De privilegier men med tiden opnår, dem vil man selvfølgelig ikke af med. Men udfordringen er, at med globaliseringen, så er der kun en vej og der er mere arbejde og mindre løn og længere er den ikke. Alternativt, så flytter jobs bare helt ud af landet og så er der slet ingen løn.

Så det her handler ikke om hvad der er rimeligt, det handler om hvad der er nødvendigt.

Og Mogens er måske en provo, man han har så inderligt ret og det er synd at mange ikke forstår det.

Jeg frygter at den dag alle forstår det, er den dag der ikke er noget tilbage...

De bedste hilsner

Martin Thorborg

 • 0
 • 0
#95 Deleted User

Lige præces, de er nemlig lige så dygtige i mange andre lande...og dét er netop vrangforstillingen: At vi tror vi er så helvedes gode til alting, og at indiske/phillipinske/ukrainske programmører ikke kan analysere & kode: Gu' kan de så!

Og med dét som udgangspunkt skal vi så til at finde vores plads i den globale it-verden - det er konflikten et bevis på, at det er der mange som ikke kan/vil acceptere...

/Thomas

 • 0
 • 0
#96 Mads Vanggaard

Du har ret Martin. Det er fint nok at Mogens er en provo - debat er godt. Han har blot den indgangsvinkel at han tjener penge på at sende hans folk til CSC som vikarer. Nu har han et problem med dem som han tager arbejdet fra skaber gnidninger.... Det er da det mest logiske udfald af hans stunt, så det må han da forventet da han skrev under på kontrakten. Så hvorfor nu råbe op i medierne om det?

Din kommentar om folk i udlandet er billigere og derfor må fok fatte at de skal ned i pris, for Danmarks skyld..... Det må da være CSC's fejl at de oprindelig har givet dem den høje løn og at de ikke langsomt har outsourcet jobbene langsomt som så mange andre firmaer.

 • 0
 • 0
#97 Martin Thorborg

Jo da, han kan forvente ballade, men han kan også forvente at vores kære politi opretholder ro og orden. Jeg syntes det er beskæmmende hvordan politiet lukker øjnene, sikkert som en form for solidaritet eller hvordan de nu ser det??

CSC har helt sikkert dummet sig, det er der ingen tvivl om. Men det jeg ser ske, er at de helt lukker den danske afdeling og fyrer alle. Og samtidig sender Danmark et signal til andre udenlandske virksomher, om at holde sig langt væk og det syntes jeg er synd for alle.

Vi må som danskere til at forstå, at vi både skal være kreative og arbejde smart og hårdt. Jeg kan ikke se at vi kan gøre det på anden måde på den korte bane.

 • 0
 • 0
#98 Mads Vanggaard

Hvis nogen kan bevise at der begås ulovligheder ala' vold så rejs en politisag. Tag et par billeder og kør sagen. Danmark har haft mange mange strejker med diverse gnidninger tilfølge. Der er intet nyt her. I de fleste sager har politiet holdt sig uden for, idet de ikke ønsker at blive parten som rydder op i en faglig kamp. Så igen - jeg er forundret over at nogen kan være overrasket over at politiet ikke gør noget.

CSC er en af de mest inkompetente firmaer til at udvikle nye systemer der eksisterer, så Danmark mister ikke meget hvis de smutter. Jeg tror dog at de bliver sålænge at de kan tjene penge. Hvorfor smække med døren for kunderne når man tjener penge? J

 • 0
 • 0
#99 Poul-Henning Kamp Blogger

Politiet i Danmark har historisk altid været meget påpasselige med at blande sig i politiske sager hvis der ikke var helt klare lovovertrædelser.

Det niveau af chikane Mogens og hans medarbejdere klager over foran CSC lyder temmelig præcist som det indvandredrenge klager over hver weekend foran diskoteker og værtshuse over det ganske land.

I begge tilfælde er politiet tvunget til at vurdere hvornår det hele bare ville blive værre hvis de blandede sig og "holdt med den ene part", mens de samtidig er klar til at skride ind, hvis det hele bliver meget værre hvis de ikke gør det.

Det giver rigtig god mening hvis befolkningen skal have tiltro til at politiet ikke altid "holder med de andre".

Hvis Mogens mener at dette niveau af chikane på grund af divergerende holdninger er helt uacceptabelt i vores samfund, ser jeg frem til at han og hans medarbejdere går aktivt ind i integrationsindsatsen (helst uden bilen), hvor der er så meget mere af denne uhyrlighed at tage fat på.

Poul-Henning

 • 0
 • 0
#100 Deleted User

Ikke for at negligere diskotekproblemet, men jeg synes nu at der er pænt stor forskel på ikke at blive lukket ind på et diskotek og ikke at blive lukket ind på sin egen arbejdsplads.

Hvis Prosamedlemmerne blokerer og/eller chikanerer så er det selvtægt, og selvtægt avler selvtægt, derfor skal det stoppes så tidligt som overhovedet muligt.

Normalt vil Politiet i tilfælde af moderat ulovlig opførsel ved demonstrationer bede folk om at stoppe deres foretagende, og hvis de ikke stopper eller senere gentager foreteelsen bliver de anholdt, måske afhørt, men sandsynligvis ikke sigtet. Dertil er det helt normal praksis at politiet møder op til demonstrationer helt fra starten uanset hvor lidt ballade de måtte forvente.

Hvis ikke Prosa demoen får samme behandling så er Politiet netop politiske, og det er et langt større problem end de umiddelbare konsekvenser af blokaden.

 • 0
 • 0
#102 Deleted User

alle relevante og ikke konfliktramte medarbejdere at arbejde hjemme til de igen hørte fra deres chef, dagen før strejken startede.

Det vil sige, at alle som arbejder hjemme, kan undværes på arbejdspladsen (løse opgaverne hjemmefra), mens alle som SKAL ind, er nødvendige for at drive virksomheden. Vores kamp handler netop om at forhindre virksomheden drives videre uden os, ikke mindst fordi CSC vedholder at benytte de ULOVLIGT oplærte skruebrækkere.

Derfor kan det umuligt undre nogen, at en blokade er en realitet. Vi startede under lockout i 3 måneder med virtuelle og meget fredelige konflikter og markeringer, CSC fortsatte med at trampe hen over os - nu er vi nok til at sige "tak for sidst" på begge lokationer, og stadig have nogen i overskud til at sondere de øvrige "lokationer".

Om samarbejdsniveauet nogensinde normaliseres, er næsten umuligt at forestille sig. Ikke mindst når en SDM (Service Delivery Manager) på en af CSCs store Accounts, stormer gennem de fysiske blokader, først i går ved at trampe hen over og ødelægge, de udlagte PROSA paraplyer på et smalt sti system, og idag, ved at benytte sin relativt lange statur, til fysisk at bryde gennem blokaden som ikke initielt gik til angreb - stod i vejen ja - men BLEV angrebet. Det er sørgeligt at sådan noget forekommer men var jeg den SDM, ville jeg arbejde hjemme under resten af konflikten, eller holde møder et andet sted, helt som ledelsen har gjort, nemlig til Engvej .... men vi er også der - det er fint at lege "kis pus" med hinanden - men vi gir ikke op når CSC så klart udnytter ulovligt oplært arbejdskraft ! Respekt bygger på gensidighed - den gensidighed smed CSC overbord for meget længe siden, vi har være "alt for flinke" til nu !

 • 0
 • 0
#104 Anders Christensen

de udlagte PROSA paraplyer på et smalt sti system

Hvis de ligger på stien og blokere, så er den eneste måde at komme ovre med, at træde på dem. Ikke noget unaturligt i det.

fysisk at bryde gennem blokaden som ikke initielt gik til angreb - stod i vejen ja - men BLEV angrebet

Hvordan skal man ellers komme igennem ? Hvis folk direkte står i vejen og ikke vil flytte sig, så er den eneste måde at komme forbi, at flytte dem. Når de står på offentlig grund, har de ingen ret til det, og derved udøver de selvtægt. Hvad havde du regnet med ?

 • 0
 • 0
#105 Deleted User

Jeg er en af en pæn del faktabloggere, på de konfliktendes side. Alle vore fakta er dokumenteret og godkendt af PROSA og de konfliktendes pressegruppe. Jeg vil sætte pris på, hvis du vil spørge konkret om de ting du mener er halve vinde ..så skal jeg svare udfra det fakta ark, som er udarbejdet og stadig bliver opdateret historisk set - ikke at jeg dermed ikke har egne holdninger og tilkendegivelser og ikke mindst oplevelser - men jeg besvarer meget gerne konkrete spørgsmål om konflikten !

 • 0
 • 0
#107 Jesper Hansen

Vores kamp handler netop om at forhindre virksomheden drives videre uden os, ikke mindst fordi CSC vedholder at benytte de ULOVLIGT oplærte skruebrækkere.

Kunne i så ikke lade være med at inddrage os andre som ikke er en del af jeres konflikt, i jeres blokader? Hvorfor skal jeg, som ikke har noget som helst med strejkeramt arbejde eller Prosa at gøre, blokeres fra at lave mit arbejde? Hvorfor skal jeg have af vide at jeg er et "skruebrækkersvin"?

I jeres kamp for at forhindre virksomheden i at køre videre, glemmer i lige at "i" ikke er hele virksomheden, og at der er mange hundrede andre der slet ikke er en del af det her, endnu ihvertfald.

Og nej, mit arbejde kan ikke udføres hjemmefra.

Jeg må vist også hellere skynde mig at sige jeg ikke har noget imod at i strejker. Men gør det på en måde så vi stadig kan se hinanden i øjnene efter strejken. Der er ingen grund til at uskyldige skal kaldes skruebrækkersvin for at udføre deres arbejde i helt andre dele af CSC.

 • 0
 • 0
#108 Anders Christensen

Et spørgsmål til dig Anders Enegård.

Hvad forventer DU ikke alle de andre, skal blive enden på alt det her ?

At CSC skal lukke deres danske afdeling, og sende arbejdet til udlandet, og gøre jer arbejdsløse ? Fordi du kan vel næppe være så naiv at tro at CSC ringer imorgen og siger "Ok, i får ALT hvad i peger på", også kan i komme tilbage hvor i vil blive modtaget med kys hånd ?

Jeg havde faktisk stor sympati for jer i starten af konflikten, men må desværre sige at jeg ikke har meget tilbage...

 • 0
 • 0
#110 Glenn Dahlstrøm

ingen anbefaldede mig at arbejde hjemmefra dagen før strejken, og hvis i vil ha respekt så bør i nok også selv opføre jer med respekt for jeres CSC kollegaer der ikke har samme religion som jer. Enhver handling har en lige modsatrettet reaktion, det må relativt intelligente voksne som jer da også kunne forstå. når i går ind og prøver at bestemme over folks frihed, og vi har faktisk friheden til selv at vælge om vi vil på arbejde eller ej, og det valg er der ikke nogen fagforening der skal tage fra mig personligt, hvis i stod i vejen for mig og prøver at begrænse min frihed, så ville jeg også trampe lige henover jer, jeres opførsel imorges på retortvej var tydeligvis for meget for jeres egen medlemmer hvis man skal tro på prosas eget forum. lige som i ikke kan li os fordi at vi passer vores job, lige så lidt kan vi li jer for den respektløshed i udviser hver morgen foran lågen. personligt håber jeg at ledelsen følger med i hvem det er der laver disse ting og fyrer jer på stedet når dette er overstået, for hvem vil ha jer som kollegaer bagefter sådan en opførelse.

 • 0
 • 0
#111 Deleted User

ville være skønt at kunne se forskel men desværre kan man så sige, er CSC endnu ikke nået til branding i panden, og har såvidt forlydende, udskiftet skruebrækkernes gule kort, de almindelige blå. Minder faktisk lidt om, at krigere gemmer sig blandt civile og derved udsætter civile for overgreb. Beklager det skal gå ud over dig, så meget som jeg beklager det uforskyldt er gået ud over 120 dygtige kolleger siden d. 9 februar og yderligere 330 siden d. 01 juni ....

 • 0
 • 0
#112 Glenn Dahlstrøm

@Anders ikke helt uforskyldt, i har engang taget valget om at melde jer ind i en fagforening, lev med jeres beslutning som voksne gør og indse at nogle gange så taber hesten man spiller på, og så er den ikke længere. men at i tror at hele verden drejer sig om jeres økonomiske selvskabte krise er jeres problem. i har alle ret til at strejke og gøre opmærksom på jeres tydelige uretfærdige behandling af det store multinationale firma CSC. men når i begynder at ty til fysisk selvtægt og skubber til nok mennersker, på et tidspunkt vil man skubbe til folk som skubber igen, personligt har jeg en meget lille tolerance for folk som jer, der tror at bare fordi i har et problem med en virksomhed at det hæver jer over landets love.

 • 0
 • 0
#113 Deleted User

Det er ok du har din holdning baseret på forhåbentligt, andet end hear-say fra diverse internet fora. Som jeg i øvrigt nævner andetsteds, undrer det mig at ingen har hørt eller set reelle politianmeldelser fra de forurettede, baseret på "alle de uhyrligheder", som vi (de konfliktende) tilsyneladende udøver. Du har vel ikke et øjeblik tænkt på, om det kan være rendyrket propaganda fra ledelsens side, helt efter køreplanen for union busting ?? Se afsnit 5.1 og 5.8 under "contents" ? Alt andet CSC har foretaget sig, er kørt efter dette. http://en.wikipedia.org/wiki/Union_busting

 • 0
 • 0
#114 Glenn Dahlstrøm

øhh nej det har jeg ikke et øjeblik tænkt, og som jeg også har skrevet tidligere i denne tråd, så har jeg oplevet det på min egen krop, men jeg er typen der sætter hårdt mod hårdt, og blir jeg skubbet til så skubber jeg tilbage bare lidt hårdere. du virker som et relativt fornuftig og intelligent individ, tror du helt ærligt selv at der ville ske noget som helst ved at politianmelde, skubberi ved en strejke. hvis du er af den overbevisning at selvfølgelig vil politiet tage dig seriøs og smide alle kræfter ind på dette, så har du vist haft meget lidt kontakt med den danske politistyrke at gøre i dit liv. men desværre virker du også til at ha fagforenings skyklapperne på og blindt tror på alt hvad profeten Hanne prædiker og derfor blindt tror på at der er da ingen af dine med strejke vagter der kunne finde på at genere ganske almindelige folk på vej til arbejde.

 • 0
 • 0
#116 Glenn Dahlstrøm

nu kan du ikke udtale dig om episoder du ikke har set, men du har da ellers brugt meget krudt på at feje alle beskyldninger om selvtægt og div. dårlig opførelse væk som ren ledelses propaganda.

så hvad er det lige du mener. 1: der er aldrig sket noget, og prosas strejke vagter har opført sig eksemplarisk.

2: der kunne måske godt være sket noget men du kan ikke udtale dig om det da du ikke har set eller har kendskab til det, og du derfor ikke har belæg for at feje dem blankt af bordet i dine andre indlæg i denne tråd.

 • 0
 • 0
#117 Deleted User

1) der er "sket noget" men ikke tilnærmelsesvis hvad PRO-CSC bloggere skriver om. Jeg har stået hver morgen og til nu set 2 af de såkaldte "episoder" og ingen af dem har været værd at nævne i en så tilspidset konflikt ! PROSA og vi medlemmer går IKKE ind for vold .... Og helt ærligt Glenn, der skal vel mere end lidt råben og nedladende blikke, til at kyse så stærke medspillere, som CSC tilsyneladende har indenfor... Hvis du er beklemt, hvorfor så ikke benytte CSC´s nye busservice ??

2) Hvis der påstås hændelser udenfor "mine vagter" eller på andre lokationer, kan jeg ikke vide hvad der er sket ...men jeg har oplevet gennem adskillige måneder, hvad ledelsen er i stand til og jeg er ikke et sekund i tvivl om, HVORDAN det er sket (læs union busting modellen) - alt er foregået efter en rød tråd trods ihærdige forsøg på benægtelse.....hvorfor så ikke benytte alt under "contents" som eks "dirty tricks" ? Vandalisme, hærværk og dødstrusler håber jeg er politianmeldt - HVIS, det er foregået - det vil så vise sig HVEM der virkeligt står bag hændelserne eller de falske anmeldelser ...

 • 0
 • 0
#118 Glenn Dahlstrøm

som skrevet tidligere så er jeg ikke beklemt ved situationen, jeg synes bare at du er fuld af lort når du det ene øjeblik nægter at der er sket noget og det næste så har du alligevel set noget, ikke noget der gavner troværdigheden i dine indlæg, men du synes vel også at målet helliger midlet og små episoder af fysisk magt anvedelse er helt i orden i det store perspektiv. så fordi ledelsen har trådt lidt på dig, så berettiger det jer at træde på menig mand i firmaet, som jo til at starte med nok havde jeres side, men den sympati er nok ved at rende ud i sandet. undskyld mig hvis jeg ikke lige kan se logikken i det, det er nok bare min begrænsede intelligens der ikke lige kan finde sammenhængen der. jeg er ikke bange for konfrontationen og er bestemt ikke kendt for at springe et slagsmål over skulle chancen byde sig, så jeg har ikke brug for en bus, men ellers tak for tilbudet. hvis i synes det er ok at begrænse min frihed så tager jeg mig også den frihed at trampe på jeres.

 • 0
 • 0
#119 Jesper Hansen

Vandalisme, hærværk og dødstrusler håber jeg er politianmeldt

Så røg du vist lige ud i ekstremerne ;)

Jeg husker specielt en episode som der også blev skrevet om på intranettet, hvor personen frabedte sig at der blev kastet halvtomme dåser mm ind i dennes bil. Jeg tvivler på det er blevet politianmeldt, for politiet ville for det første ikke kunne gøre noget, og for det andet er der ingen grund til at spille folk mere ud mod hinanden. Men de strejkende løber jo hellere risikioen og skærer alle over en kam og "stirrer ondt" (hvor ualmindeligt barnligt det end lyder så var det en af jer der udtalte det i et interview) og kalder folk for "skruebrækkersvin". Så skide være med om det er jeres kollegaer i står og sviner til - men forvent ikke at vi står forrest i køen til at ønske jer velkommen tilbage når konflikten er ovre.

Og:

Om samarbejdsniveauet nogensinde normaliseres, er næsten umuligt at forestille sig. Ikke mindst når en SDM (Service Delivery Manager) på en af CSCs store Accounts, stormer gennem de fysiske blokader, først i går ved at trampe hen over og ødelægge, de udlagte PROSA paraplyer på et smalt sti system

Men jeres tilsvininger af os andre kan ikke gøre noget ved samarbejdet?

Hvad lavede de paraplyer overhovedet der? Havde de nogen funktion, udover at gøre dagen sur for jeres kollegaer? Prøv at tænk over det.. Verden er ikke så sort hvid som du gerne vil gøre den til, vi er nogen der gladeligt går på arbejde og ikke er en del er jeres konflikt, prøv at lade os være i fred.

At i dagen efter spærrer vejen for selv samme person modsiger fuldstændig hvad du sagde tidligere:

ville være skønt at kunne se forskel men desværre kan man så sige, er CSC endnu ikke nået til branding i panden, og har såvidt forlydende, udskiftet skruebrækkernes gule kort, de almindelige blå. Minder faktisk lidt om, at krigere gemmer sig blandt civile og derved udsætter civile for overgreb.

Du kender tydeligvis personen godt nok til vide hvad hans rolle er, så hvorfor stille sig i vejen for ham? Jeg går ikke ud fra at han er en af de indlejede skruebrækkere?

 • 0
 • 0
#122 Jørgen Larsen

Mogens, først og fremmest tak for svaret. Det er som altid, om ikke andet, underholdende. Når Du skriver:

Hvis man driver en biks er der da ikke noget man hellere vil end at give gutterne og gudinderne de fedeste lønninger og perks i branchen. Hvorfor skulle man ønske noget som helst andet?

Så får det mig alvorligt til at overveje om vi to befinder os på den samme planet. Det er muligvis sandt for dig og Miracle, men vil Du helt seriøst påstå, at det er den væsentligste drivkraft hos CSC?

I min verden er det egentlig ikke så kompliceret. CSC og andre arbejdsgiver vil gerne have så lave lønninger som overhovedet muligt bl.a. af hensyn til konkurrenceevnen og ikke mindst aktionærernes overskud. Som lønmodtager vil jeg gerne have så høj en løn som overhovedet muligt bl.a. af hensyn til min familie. Når vi ikke er enige om den balance så lægger vi arm.

Mit problem med dine indlæg er så ment ikke, at vi er uenige eller har et forskelligt syn på verden og CSC. Heldigvis er der plads til os alle sammen - også til dem som guderne har opgivet.

Får danskere for høj en løn - måske. Kan Prosa vinde kampen mod et multinationalt selskab og dens danske håndlangere - næppe. Nogle finder dine stil forfriskende provokerende. Jeg finder den respektløs overfor de hundredvis af enkeltpersoner og familier, som lige nu sætter deres tilværelse på spil.

 • 0
 • 0
#123 Claus Wøbbe

Jeg er overbevist om at langt de fleste udenforstående undrer sig såre over, at politiet ikke sikrer folks adgang til arbejdspladsen.

At nogle mennesker, der er i konflikt med deres arbejdsgiver, kan finde på at opføre sig så skamløst overfor deres kolleger, som vi hører refereret, er sørgeligt. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, om disse mennesker mon er så stolte af deres opførsel, at de synes de fremstår som rollemodeller for deres børn?

Men at alle de, der har valgt ikke at være en del af konflikten, skal tvinges ind i den som gidsler, er komplet uacceptabelt i et retssamfund. Det er ganske enkelt chikane, og det skal politiet forhindre og sanktionere.

At PHK og andre kan sidde i deres elfenbenstårne og bestemme, hvad andre mennesker skal kunne tåle, er nedrigt.

 • 0
 • 0
#124 Jan Stampe Jensen

Øh. Lad mig lige få noget på det rene.

Der er tale om en strejke ikke?

Er der nogen kan henvise til en strejke som ikke har påvirket personer/firmaer/organisationer eller lignende som ikke var en del af strejken.

For hvis i kan henvise til en sådan strejke så må jeg godt nok sige at det er den mærkeligste strejke jeg har hørt om!

 • 0
 • 0
#125 Deleted User

Øh. Lad mig lige få noget på det rene.

Der er tale om en strejke ikke?

Er der nogen kan henvise til en strejke som ikke har påvirket personer/firmaer/organisationer eller lignende som ikke var en del af strejken.

For hvis i kan henvise til en sådan strejke så må jeg godt nok sige at det er den mærkeligste strejke jeg har hørt om!

Hvad er det et argument for? Hvis man ikke får hvad man vil have så skal man have ret til at chikanere folk eller hvad? At der er sket lignende ting før er da absolut ikke nogen undskyldning.

 • 0
 • 0
#127 Deleted User

Stop med at arbejde, så har du en strejke. Det er den helt fundamentale model. Hvis det ikke er nok så er det bare ærgerligt, og hvis ikke de strejkende er indstillet på at forlade deres job såfremt de ikke får deres vilje så er strejken sådan set mest af alt en tom trussel.

 • 0
 • 0
#128 Deleted User

Citat: 8.06.11 - Det er fuldstændig uacceptable forhold, som arbejdsgiveren CSC har budt deres ansatte. Det er i strid med alle danske traditioner og en meget principiel konflikt. Det er gigantvirksomheden som tromler den lille organisation. Derfor har vi valgt at bakke op om PROSAs lovlige strejke, fortæller forbundsformand Peter Ibsen.

http://www.politiforbundet.dk/Page-784.aspx?ProductID=PROD2084&PID=6359

 • 0
 • 0
#129 Jan Stampe Jensen

Okay. Det er måske mig der ikke er klar nok.

Det jeg opponerer imod er udtryk som "uskyldige bliver taget som gidsler". Eller at når der er blokade at forvente at man ikke vil opleve gener fordi man er uskyldig.

Jeg synes ikke om når det bliver fysisk så langt er jeg enig, men uskyldige vil altid blive generet ved en strejke.

Du siger lad være med at arbejde så har du en strejke. Og så mener du ikke at uskyldige ikke vil blive generet. Jeg går ud fra at uskyldige kunder ikke får deres varer/ydelser.

Så i en strejke vil uskyldige altid blive taget som gidsler.

Du må så gerne forklare den her "hvis ikke de strejkende er indstillet på at forlade deres job såfremt de ikke får deres vilje så er strejken sådan set mest af alt en tom trussel." For den forstår jeg så ikke.

 • 0
 • 0
#131 Deleted User

Det jeg opponerer imod er udtryk som "uskyldige bliver taget som gidsler". Eller at når der er blokade at forvente at man ikke vil opleve gener fordi man er uskyldig.

Det virker lidt omsonst at du opponerer mod et udsagn som du først lige selv har skrevet. Ingen indlæg før det jeg her citerer indeholder både ordet uskyldige og gidsler.

Jeg forventer så sandelig at folk bliver generet hvis der er blokade, hvilket er grunden til at jeg også forventer at Politiet forhindrer blokaden.

 • 0
 • 0
#132 Jan Stampe Jensen

Okay der står ikke uskyldige min fejl.

Men Claus Wøbbe skriver lige før mit indlæg

"Men at alle de, der har valgt ikke at være en del af konflikten, skal tvinges ind i den som gidsler, er komplet uacceptabelt i et retssamfund"

At jeg så oversætter det til uskyldige er min fejl. Jeg vil dog stadig påstå at de der ikke er en del af konflikten er uskyldige. Eller er du uenig med mig i det!

 • 0
 • 0
#133 Nikolaj Brinch Jørgensen

@Anders

Hvorfor tror du at det har været nødvendigt at udskrifte de gule kort som bæres af nogle af de midlertidige CSC medarbejdere, samt lave en busservice.

Kunne det have noget med Jeres behandling af de midlertidige CSC medarbejdere at gøre. Hvis du vil pege fingre af nogen fordi dette er sket, skal du nok pege den ind mod dig selv.

Desuden er retorikken om gule kort helt hen i vejret. Gule kort er ALLE ikke CSC fastansatte. Det indbefatter så vidt jeg ved også ISS personalet som laver mad, holder vagt og sidder i receptionen.

Jeg har desuden valgt at beholde mit gule kort selvom jeg blev tilbudt et "almindeligt" kort, og vil ikke tage bussen, da jeg ikke er een af dem i ikke kan lide, men en ganske almindelig konsulent der har arbejdet her på Retortvej i en lang periode, inden noget af det her konflikthalløj.

Dog er jeg blevet chikaneret (uden nogen vidste hvorfor at jeg var konsulent og ikke CSC'er), men da jeg brugte lidt tid på at snakke med de strejkende og fortalte dem hvordan det hang sammen, samt viste mit gule kort og alt det der (altså at jeg ikke havde noget at skjule og at jeg ja, var konsulent), var der ingen ko på isen.

I har en konflikt med ledelsen i CSC ikke medarbejderne. De blander sig ikke i Jeres konflikt, så det vilel måske være på sin plads ikke at blande sig i Deres arbejde.

 • 0
 • 0
#134 Maxx Frøstrup

Nu er jeg nok kommet lidt sent indover nyhedsstrømmmen på den her (åbenbart en 2 år gammel sag).

Jeg må indrømme at jeg fra tid til anden kommer lidt til at vælge side, det sjove ved det er at den side skifter lidt som kommentarene blæser.

Jeg vil gerne takke Anders for hans konsekvente Wiki link til Union busting. Og det siger jeg uden egentlig at vælge side, rimelig svært. Men nej tak.

Hele den her konflikt som heldigvis for mig er en kamp som ikke rammer mig direkte (I så fald ville jeg blive tvunget til at vælge side).

Hvorfor bliver jeg så ved med at følge med? Rimelig simpelt, det er min form for Se&Hør.

Hvad jeg får ud af det? I det her konkrete tilfælde får jeg den helt store rundtur i hvordan "trolls", "Forumhores" og ligende rent faktisk virker.

Jeg begynder stille og roligt at få et problem med min ellers så nydeligt naivitet, der er jo hele lag nedenunder det her. For dem som det giver mening for: Det er lidt som at dimension 3+, altså rigtigt forstå.

Tak skal I have.

Jeg håber I finder en løsning I alle er tilpasse med.

 • 0
 • 0
#135 Deleted User

Kære Anders Enegård -

Jeg hørte igår, at du og flere andre skriver under falske navne i denne og Computerworld-debatten. Det lyder underligt, så nu spørger jeg dig direkte: Hedder du reelt Anders Enegård, eller er det et nom de guerre?

Hvis jeg lige tager dit seneste indlæg her:

[qoote]Det er fuldstændig uacceptable forhold, som arbejdsgiveren CSC har budt deres ansatte. Det er i strid med alle danske traditioner og en meget principiel konflikt. Det er gigantvirksomheden som tromler den lille organisation. Derfor har vi valgt at bakke op om PROSAs lovlige strejke, fortæller forbundsformand Peter Ibsen.[/quote]

 • Næh, det er da ikke fuldstændigt uacceptable forhold, som CSC har budt deres ansatte. Hvorfor synes du det? De har haft de aller-aller-fedeste forhold overhovedet i IT-branchen i mange årtier, og nu er orgiet slut. Nu skal de f.eks. gå fra 35 til 37 timer om ugen, de skal gå over til aftrædelsesordninger, der er lig med funktionærloven PLUS tre måneder, og så videre. De skal i det hele taget bare til at nærme sig almindelige ansættelsesforhold, som alle andre arbejder under. Vauw.

 • Næh, det er da ikke i strid med ALLE (!!!) danske traditioner, at man vil genforhandle en overenskomst. Det er der da mange, der har gjort i tidens løb. Det er jo sådan set vel nærmest hele idéen med vores system - at man kan forhandle gensidigt.

 • Næh, jeg synes ikke det er en gigantvirksomhed, der tromler den lille organisation. PROSA har forhandlingsretten derude og har 1200 medlemmer, der har enorm magt derude. Og det dér verdensbillede med "de fremmede" kapitalister og "de fremmede arbejdere" - den form for racisme kan du godt gemme væk i Den Globale Landsby. Det er irrelevant, og gør bare os gamle endnu mere til grin i de unges øjne. Fordi det er ligeså ubrugelig retorik, som hvis man genfandt retorikken fra 60'erne omkring Vietnam-krigen eller demoen mod Verdensbanken :).

Og så er det da iøvrigt helt, helt, helt vildt, at et forbund for strissere støtter den ene part i en konflikt. Det er da nok derfor, politiet med vilje først dukker op 0929, når ulovlighederne er slut. Og kører forbi i patruljebiler, mens der foregår ulovligheder som de ser ske for øjnene af dem, uden at foretage sig noget. Det kunne jo være fordi deres almægtige fagforening støtter de stakkels demonstranter og ikke kan lide de fede, cigarrygende, børnespisende, pædofile amerikaner-udsultere og negerhadere fra den multinationale koncern (70'er-retorik) CSC.

Det er godt nok ikke rart, når samfundsinstitutioner, der skal opretholde lov og orden for alle borgere og understøtte et system, hvor alle skal kunne sige, hvad de vil og færdes i rimelig sikkerhed, aktivt støtter en part i en lovlig konflikt med penge og ord officielt. Det er godt nok et skråplan.

Mvh.

Mogens

 • 0
 • 0
#136 Martin Bøgelund

Mogens Nørgaard:

Og så er det da iøvrigt helt, helt, helt vildt, at et forbund for strissere støtter den ene part i en konflikt. Det er da nok derfor, politiet med vilje først dukker op 0929, når ulovlighederne er slut. Og kører forbi i patruljebiler, mens der foregår ulovligheder som de ser ske for øjnene af dem, uden at foretage sig noget.

Kære Mogens,

Hvis du kan bevise at strejkvagterne begår ulovligheder, er det nok på tide du samler dem sammen i en lille skotøjsæske nu. Ditto for din påstand om politiets manglende indgriben.

Jeg kan næppe forestille mig, at en travl og foretagsom person som du, har tid eller lyst til at bøvle med injuriesager.

Dette er ikke en stillingtagen i konflikten - jeg ser bare nødigt, at sagen kommer til at handle mere om Mogens "von" Nørgaards uheldige udmeldinger i pressen, end om selve essensen i konflikten.

 • 0
 • 0
#137 Anders Hessellund Jensen

Jeg kan godt forstå (ikke retfærdiggøre) det, hvis Anders Enegård skriver under falsk navn.

Mon ikke rigtig mange arbejdsgivere i dag lige googler deres jobansøgere? Hvem har lyst til at ansætte en person med den indstilling som Anders Enegård har?

Det er da for dumt at poste indlæg på nettet hvor man retfærdiggør ulovligheder som blokader mod ens arbejdsgiver. I hvert fald hvis man gør det under sit eget navn.

 • 0
 • 0
#138 Daniel H

Hej

Hvordan kan det være at det er så mange der er imod den måde prosa håndtere denne situation? Det er da i alle løn slavers interresse at prosa vinder denne sag, de ansatte i CSC bliver tvunget til at acceptere en forringelse af deres ansættelses kontrakter, det er da udelukkende CSC fejl hvis de har lovet nogle lange opsigelses perioder ja så hænger de på det medmindre medarbejderne er villige til at ændre det. Lige inden krisen var der mangel på IT folk og der har CSC jo nok lokket med nogle meget fordel agtige forhold så kan de ikke bare trække det tilbage når de ikke længere er krise.

CSC har lavet en fejl og så er det vigtigt at løn slaverne holder sammen mod de store og alt for magt fulde virksomheder.

PS jeg er ikke fan af vold og håber da heller ikke at prosas medarbejde slå eller skupper til folk da det ikke vil hjælpe dem i folkets øjne, der er igen der holder med en voldsmand.

 • 0
 • 0
#139 Jens Schumacher

Jeg tror jeg vil skrive en politi anmeldelse hvor jeg forklarer at jeg ser total lovløshed og anarki i form af flere hundrede lovbrydere på motorvejen hver eneste morgen. Så hvis politiet ikke fikser det montere jeg en raketstyr på min skoda og rydder E45 for anarkist svin.

Nu kan der være nogen der mener at fartsyndere ikke fortjæner samme bahandling som den flok kryptokommunistiske blokadevagter som står hos CSC. Men men men. 1. De står til nogenlunde samme bødestørrelse som de strejkende. 2. De bringer bevidst andres liv i fare.

Det må helt klart takseres til død og lemlæstelse ved selvtægt.

 • 0
 • 0
#140 Deleted User

Dog er jeg blevet chikaneret (uden nogen vidste hvorfor at jeg var konsulent og ikke CSC'er), men da jeg brugte lidt tid på at snakke med de strejkende og fortalte dem hvordan det hang sammen, samt viste mit gule kort og alt det der (altså at jeg ikke havde noget at skjule og at jeg ja, var konsulent), var der ingen ko på isen.

For en ordens skyld. Jeg ved, at den "chikane" Nikolaj omtaler, skete ved bagindgangen ved Kulbanevej og begrænsede sig til "stirrende blikke" og folk, der var op til flere sekunder om at rykke sig. Og som Nikolaj fortæller, var der heler ingen problemer, da han faldt i snak.

Jeg tillader mig denne korrektion, fordi Nikolajs brug af ordet "chikane" i lyset af Mogens Nørgaards rablerier kunne få det til at lyde langt værre, end det var.

 • 0
 • 0
#141 Mikkel Planck

Lad mig slå fast, at alle IKKE er interesseret i at Prosa vinder denne her (jeg er ikke, og ALLE er dermed udelukket). Jeg har selv tidligere begået mig hos TDC (før kapitalfondene), og selv oplevet hvor destruktivt nogle fagforeninger (dansk metal af alle!) kan varetage medlemmernes interesser, hvilket uden tvivl var til stor glæde for den del af arbejdsstyrken, der egentligt befandt sig bedst med at tingene blev gjort i morgen, på præcis samme måde som det blev gjort i går. Problemet er bare at det leder til en hamrende ineffektiv organisation, hvor innovation og tiltag der styrker organisation totalt bliver trampet under fode, hvilken jo ikke ligefrem styrker virksomhedens evne til at konkurrere. Resultatet blev en usmidig organisation, hvor omkostningerne var løbet fra produktiviteten.. til glæde for hvem?... de fonde der fik den for en slik, og derefter kunne fyre i bundter? Jeg er ikke enig i alt CSC har foretaget sig i denne sag, men dummehatten i den sag sidder altså på Prosa. Der er som om at de endnu ikke har forstået, at hvis de ikke rykker sig nu, så bliver deres medlemmers job flyttet til Indien eller et andet sted. Desværre er dette temmeligt symptomatisk for den brede del af fagbevægelsen, og på sin hvis kan man sige, at den har sejret sig selv ihjel, ved at sørge for vilkår der må sige at være unikke (sammenlignet med andre lande). Det var muligvis på tide at fagbevægelsen tog op til overvejelse, og kiggede på relevansen af deres krav... er sgu bange for at der ikke er mange specialiserede job tilbage i Danmark om få år, hvis ikke vi tilpasser os til virkeligheden derude i verden. Siden min oplevelse med organiserede folk i TDC, har jeg som udgangspunkt forsøgt at holde mig langt væk fra dem. Min oplevelse var at de var totalt uden for pædagogisk rækkevidde, og var argument-resistente over for andre holdninger end den organiserede udgave. Jeg har sågar hørt folk sige, at de ikke ønskede at arbejde med mig, jo mindre jeg blev organiseret... Mit svar: Held og lykke med jobsøgningen! Jeg kan levende forestille mig hvordan det er foregået ude ved Retortvej, og havde jeg arbejdet i CSC, og nogen havde handlet med vold imod mig, så havde de ærligt talt fået en på skuffen. Jeg syntes den opførsel er et udtryk for en enorm arrogance, der kun har til hensigt at træde andre folks holdninger under fode. Jeg kan kun frygte for arbejdsmiljøet når konflikten engang går over... Ville sgu have seriøst have svært med at samarbejde med folk, der har opført sig på den måde!

Anyways... Alle er altså ikke interesseret i at Prosa vinder!

 • 0
 • 0
#142 Deleted User

Jeg kan levende forestille mig hvordan det er foregået ude ved Retortvej, og havde jeg arbejdet i CSC, og nogen havde handlet med vold imod mig, så havde de ærligt talt fået en på skuffen. Jeg syntes den opførsel er et udtryk for en enorm arrogance, der kun har til hensigt at træde andre folks holdninger under fode.

En ting er, hvad du levende kan forestille dig; en anden ting er fakta.

Jeg har spurgt alle de folk, jeg har mødt (og jeg står der hver dag) og jeg har spurgt i alle mulige fora (også vores eget lukkede forum), om nogen har set noget. Holdningen er en stor afstandtagen fra den slags og adskillige har udtalt, at hvis noget sådan sker, vil de slet ikke være med i konflikten længere. MEN INGEN HAR OBSERVERET NOGLE VOLDELIGE EPISODER.

Vi har i fire måneder været "pæne", og vi har betalt en meget høj pris for vores pænhed, både økonomisk og menneskeligt. Til gengæld kan vi se os selv i øjnene, når det her er overstået.

Derfor irriterer det mig, når Mogens Nørgaard kommer med sine rablende historier om hans venner, der bliver slæbt væk foran politiet og den samlede presse, uden at nogen ser noget. Hvad med alle de overvågningskameraer, CSC har plastret grunden til med? Er der nogen, der seriøst tror, at CSC holder videooptagelser tilbage, der kunne hjælpe Mogens Nørgaard imod Prosa?

Folk, der kender Mogens Nørgaard, siger, han er en flink fyr, men jeg kender ham kun fra hans rablende angreb på alt og alle, der ikke arbejder i Miracle A/S, og jeg finder ham dybt usympatisk.

Jeg kan kun frygte for arbejdsmiljøet når konflikten engang går over..

Det er ganske rigtigt et meget stort problem. En union buster kan smadre en fagforening, men problemet er, at en fagforening er en forening af medarbejder, og man kan ikke drive en IT-virksomhed ved at smadre sine egne medarbejdere.

Jeg formoder, at efter massefyringerne, giver man den nuværende topledelse en fed bonus, og så kommer der en ny "blød og forstående" ledelse, der får opgaven med at lindre sårene og genopbygge firmaet.

 • 0
 • 0
#143 s_ mejlhede

Det er vel ikke for Prosa der strejkes for, men som forsvar for en god indgået trykhedsaftale, som giver en lang lønkompation ved fyring. Nu CSC skal fyre, prøvet de så, at ændre denne, istedet for at betale ved kasse 1. Hvis jeg var ansat ved CSC, ville jeg efter den behandling, vente på at blive fyret, og så bruge den kontraktlig indgået ret, til løn, mens jeg søgte mig et nyt job. I bund og grund handler sagen sefølgelig om fagforeninger, og danske arbejdsretslige regler, men det er også CSC forsøg på at komme ud af en kontrakt, med hvis ikke ulovlige, så uetisk metoder.

mvh

 • 0
 • 0
#144 Nis Fisker-Bødker

Lad mig med det samme bekende at jeg ikke sympatiserer voldsomt med Prosa.

MEN, jeg har aldrig læst noget så uprofessionelt fra en direktør, som fra Mogens Nørgaard. At starte et indlæg med "Jaja, søde Hanne" er virkelig at trække en debat ned i sølet.

Fordi Mogens ikke er enig med Hanne, kan han vel stadig fremstå professionel og gerne en smule distanceret, især i kraft af hans stilling? At bruge ironi - især skriftligt - er for lavt.

Ingen opbakning til Mogens herfra; håber han udøver selvtægt og bliver straffet for det.

 • 0
 • 0
#145 Deleted User

Hej Nis,

Læg mærke til, hvordan Hanne udtaler sig om mig og mine holdninger (som de nu engang er blevet hende refereret af journalisten) - hun prøver at lave klassikeren med at koble dét, at jeg er aktiv i debatten (og vedholdende) sammen med uvederhæftighed - ergo behøver hun ikke udtale sig specifikt, kan benægte alt, og feje det hele væk.

I gamle dage, hvor der var aviser og intet internet kunne hun bruge den slags metoder. I dag har man faktisk mulighed for at svare tilbage i de digitale medier, hvilket må siges at være demokratiserende i sig selv.

Og når hun taler ned til mig på den måde kan hun jo nok også godt tage, at jeg taler ned til hende med "Jaja, søde Hanne", tror du ikke?

For hun forestiller sig vel for Hulen ikke en Verden, hvor hun får lov at bruge metoder, som andre ikke må bruge mod hende og hendes, tror du? (Det var en joke, bare for at være helt klar).

Jeg oplevede en lignende adfærd, da jeg var med i en TV-udsendelse om et Krisecenter for Mænd i Horsens. Kommunen sendte hjemløse derhen. Politiet satte folk af dér, når de ikke havde andre steder at gøre af dem. Men ikke om kommunen ville lave en toilet, der dryppede ned i underetagen, selvom det var deres egen ejendom (som de ikke havde vedligeholdt i over 20 år). Til gengæld brugte de 100-vis af millioner på kunstpjat, det fine, fine koncert-halløj (det er jo en ARENA, ikke bare en sportshal, forstås), osv osv osv. Og jeg kunne fan'me ikke få dem til at lave det toilet - det havde de nemlig ikke penge til :-).

Så gik jeg til Ekstra Bladets Århus-redaktion, hvor de faktisk blev så oprigtigt gale, at de skrev ret bramfrit om forholdene. Så prøvede den bandit af en borgmester (Jan Trøjborg - en af de MEGET få politikere jeg fuldstændigt uden omsvøb vil betegne som et ægte, dumt svin) klassikeren med et voldsomt angreb i Horsens Folkeblad. Meget personligt, osv. Det viste sig så at være en fejl, heldigvis, for da verdenspressen nu havde skrevet om sagen (Ekstra Bladet), så turde Horsens Folkeblad også endelig skrive om det. Så det blev til et interview med mig og en del læserbreve i de kommende uger - og så holdt han sin mund. Men jeg tænkte dengang på, hvor ofte han mon var og er lykkedes med den bølletaktik?

Desværre duer aviser, blade og fjernsyn ikke til at give kunderne noget at skulle have sagt. Det er kun på nettet, og det giver muligheder for gode og dårlige ting. Men efterhånden som alt flyttes på nettet tror jeg det bliver bedre - så kan folk tage til genmæle, hvis de orker det, når noget er blevet sagt for énsidigt af journalisterne.

Mvh.

Mogens

PS: Hvorfor i Alverden må jeg ikke bruge ironi bare fordi jeg er direktør? Er der simpelthen regler i dit hovede for, hvilke sproglige virkemidler man må anvende alt efter ens stillingsbetegnelse? Der er da rigtigt mange direktører i dette land - bare tænk på alle iværksætterne - og det vil da blive fattigt, hvis man skal selv-censurere sig baseret på stilling eller navn eller tro eller arbejdsgiver. Er det vitterligt det du mener, eller har jeg misforstået dig?

 • 0
 • 0
#146 Deleted User

Hej Søren,

Det er vel ikke uetiske midler, når CSC starter med at sige, at de gerne vil ud af de nuværende forhold, fordi de er for dyre? Det er vel sådan cirka deres gode ret?

Noget af det mest interessante ved denne konflikt er - synes jeg - at når CSC bruger de midler, de har ret til at bruge, så er det DYBT chokerende for PROSA og mange andre danskere. At TÆNKE sig, at de brugte LOCKOUT! Det er jo DYBT forargeligt.

Det er vel sådan cirka ligeså forargeligt, lige så latterligt, lige så dumt, lige så uproduktivt som at bruge strejker, er det ikke? Når folk taler løs om den danske aftalemodel og dette HELT unikke og fantastiske arbejdsmarked vi har - så er det som om de ikke aner, at der findes regler for begge parter, vedtaget af begge parter, accepteret af begge parter, i denne forunderlige pas de deux af en aftalt tranedans med træsko.

Hvis man vil have regler må man også acceptere modpartens brug af disse regler og ikke klynke, som f.eks. ham fra Politiforbundet, der var helt ude i flæbehjørnet over, at en arbejdsgiver brugte SÅ voldsomme metoder mod de stakkels, forfulgte medarbejdere. Det mener jeg er seriøst hykleri og ikke så meget andet. Hvis det så endda var spil for galleriet, men det tror jeg desværre ikke. Jeg tror, at fagforeningerne har vokset sig så store og selvfede og almægtige, at de tager som givet, at de kan slippe afsted med næsten hvad som helst. Det kan de så tilfældigvis også i Politiforbundet, men det er en anden sag :-).

Iøvrigt er din holdning ("hvis jeg ikke kan beholde de fede goder jeg allerede har, så vil jeg bare prøve at udnytte systemet max og suge penge ud af kassen og skide på, at det går ud over mine kolleger") nok en af grundene til, at ret mange interessante jobs bliver flyttet til steder, som ikke nødvendigvis er billigere, men hvor folk bare evt. kunne tænkes at være glade for at have et spændende og vellønnet job.

Jeg er bange for, at der er en del, der er ligeså superegoistiske og ligeglade med arbejdspladser i Danmark som sådan, som du er. Det er ikke engang bare utaknemmelighed. Det er heller ikke bare forkælethed. Det er arrogance og ligegyldighed og egoisme, ikke?

Mvh.

Mogens

 • 0
 • 0
#147 Deleted User

Hej Michael,

Eksemplerne på ulovligheder jeg er kommet med er gode nok, og du kan jo også se, at flere har stået frem her i debatten og bekræftet lignende og andre metoder. Jeg har endda nævnt navne for at være mere præcis. Du er meget velkommen til at ringe til mig (mobil 53 74 71 00) for at få detaljerne med alle navnene, hvis du er interesseret - dem vil jeg ikke udbasunere her i et offentligt rum.

Overvågningskameraer må ikke filme på offentlig vej, så selvom CSC var villige til at frigive sådanne klip, så måtte de ikke. Jeg må heller ikke etablere fjernovervågning af blokaden fra et andet sted på Retortvej med henblik på at kunne dokumentere de narrestreger der sker derude. Og det er vel egentlig i bund og grund en god ting, synes du ikke?

At det så har vist sig, at Politiet nu pludselig godt kan være tilstede fra morgenstunden (kl 7) efter al denne ballade synes jeg er superdejligt. Også herligt, at det rent tilfældigt falder sammen med min politianmeldelse af politiet, ikke? :-).

Hvis vi to kendte hinanden/var venner, og du blev udsat for banditstreger, så ville jeg også hjælpe dig alt, hvad jeg kunne. Hvis du arbejdede for mig ville jeg ligeledes gøre hjælpe, hvis du blev udsat for banditstreger. Også selvom det ville have nogle sjove, personlige konsekvenser for mig. Så simpelt er det.

Det er dejligt, at du intet har set. Det glæder mig. For hvis du havde, så havde du jo været nødt til at gribe ind overfor dine egne kolleger, og det er ikke velset de fleste steder, når det først går løs.

Mvh.

Mogens

 • 0
 • 0
#148 Deleted User

Hej Martin -

Idéen med min politianmeldelse af politiet var vel sådan cirka også at få lejlighed til at fremføre sagerne og dokumentere mine udsagn.

Det er jo ikke så svært: Man kan se ud af loggen, hvornår Politiet har været til stede, og man kan se ud af data fra bilen, hvornår patruljebiler har trillet forbi området. Og man kan bede dem, der har fortalt om skubberi, spytten og andre sjove tiltage, fortælle hvornår og hvordan det skete, og hvordan de pågældende bøller så ud.

Men indtil videre har jeg desværre ikke hørt fra Politiet. Jeg kan dog konstatere, at de nu er tilstede derude fra morgenstunden, og at de beder de strejkende om at flytte sig over på det modsatte fortov. Det KUNNE antyde, at jeg MULIGVIS - rent teoretisk - havde en SMULE ret i blot nogle få af mine HELT vilde og frit opfundne påstande. Men det er nok at gå for vidt :-).

Og ligesom alle andre er du velkommen til at ringe til mig (mobil 53 74 71 00) og få detaljerne, med navne, osv. - jeg vil bare ikke udbasunere det her på offentlige medier. Du kan også få numrene til de folk, jeg snakker om, så du kan spørge dem om flere detaljer, hvis du er interesseret?

Mvh.

Mogens

 • 0
 • 0
#149 Deleted User

Så får det mig alvorligt til at overveje om vi to befinder os på den samme planet. Det er muligvis sandt for dig og Miracle, men vil Du helt seriøst påstå, at det er den væsentligste drivkraft hos CSC?

I min verden er det egentlig ikke så kompliceret. CSC og andre arbejdsgiver vil gerne have så lave lønninger som overhovedet muligt bl.a. af hensyn til konkurrenceevnen og ikke mindst aktionærernes overskud. Som lønmodtager vil jeg gerne have så høj en løn som overhovedet muligt bl.a. af hensyn til min familie. Når vi ikke er enige om den balance så lægger vi arm.

Mit problem med dine indlæg er så ment ikke, at vi er uenige eller har et forskelligt syn på verden og CSC. Heldigvis er der plads til os alle sammen - også til dem som guderne har opgivet.

Får danskere for høj en løn - måske. Kan Prosa vinde kampen mod et multinationalt selskab og dens danske håndlangere - næppe. Nogle finder dine stil forfriskende provokerende. Jeg finder den respektløs overfor de hundredvis af enkeltpersoner og familier, som lige nu sætter deres tilværelse på spil.

Jeg har i tidens løb fået en del spørgsmål af formen "Er du ikke bange for, at bliver sure på dig?", hvortil jeg altid har svaret: "Hvordan lyder det, når et firma bliver vredt? Taler det med DYYYB stemme eller med fistelstemme?" - Firmaer kan ikke blive sure. Folk kan.

Og store bikse som CSC eller IBM eller Microsoft eller Oracle kan måske i sig selv ikke føre en politik, der giver fede ting til deres medarbejdere - men det kan mennesker. For CSC og andre bikse består af en masse mennesker, hvoraf nogle også har management- eller ledelsesroller, og disse mennesker er helt generelt mindst ligeså søde og rare og gode mod børn og dyr som du og jeg. De får også en masse forslag fra deres folk om, hvad der kunne være sjovt, fedt, lærerigt eller bare samlende for medarbejderne nu og i fremtiden. Og de lytter garanteret med mindst lige så meget sympati og forståelse som du ville gøre. Og hvis man er vicevært for et multinationalt foretagende vil man da også gerne gøre folk glade og sende signaler ud i markedet om venlighed og overskud, og derfor bruges der mange penge på den slags, når man har råd til det.

Sidespring Begynd: Med hensyn til overenskomster hos CSC er der så den finte, at PROSA har haft held til at kombinere (additivt, som man siger nu om dage :-)) det mest fordelagtige fra SAS-overenskomsterne, Datacentral-overenskomsterne, etc., således at man f.eks. BÅDE har overarbejdsbetaling OG afspadsering ifm arbejde uden for normal arbejdstid.

Det har så åbenbart været rigtigt fedt for dem, der har været med til gildet og spist af overflødighedshornet, men det har godt nok været meget meget lidt fedt for de af os, der har finansieret orgiet som skatteydere eller har måttet se på, at der er blevet taget ALT for mange penge for CSC-systemer leveret til offentlige og private kunder. Faktisk har det været mig en kilde til megen irritation over årene (hvilket jeg så heller ikke har lagt skjul på :-)). Sidespring Slut.

Så kombinationen af venlige mennesker i alle lag af organisationerne og vilde overenskomster, der bare SKAL blive bedre og bedre hvert år i fagforeningernes optik, kan alt i alt drive det for langt ud, som vi har set her.

Ledere og managers arbejder i en virkelighed, hvor medarbejderne overhovedet ikke er tvungne til at være der, endsige lave noget urimeligt. Marx fik jo ret - arbejderne ejer nu selv produktionsmidlerne, nemlig deres hjerne.

Jeg synes ikke det klæder nogen at have simple konspirationsteorier a la fagforeningerne har det, hvor verdensbilledet er noget med onde mænd (altid mænd! Hvor er de onde kvinder henne?), der lurer i skyggerne og har ENORM og USET magt på tværs af kontinenterne, og bare gerne vil udnytte, udsulte, udsuge og udbytte stakkels, forsvarsløse familieforsøgere, der kæmper dagligt for at få en hverdag til at hænge sammen med 25 timers arbejdstid (plus overarbejde), en étværelses jordhule og ingen såler under skoene, fordi de skal gå 42 km til og fra arbejde.

Jeg tror ikke på sådan et verdensbillede, og tit er forklaringerne meget simplere:

Måske har CSC det kæmpe problem, at de har givet underskud i fem år, er for dyre for kunderne (det skal Guderne vide!), for langsomme til at reagere - og skal overleve i et marked, hvor vi andre har måttet lave voldsomme tilpasninger på priser og andre ting i de sidste tre år?

Så kan man vælge to veje: At holde stædigt fast ved sine historiske fordele, indtil biksen lukker (det hedder vist selvoptimering) eller tilpasse sig som vi andre har måttet gøre det for ikke at miste arbejdspladser til udlandet.

Mvh.

Mogens

 • 0
 • 0
#150 Martin Bøgelund

Mogens Nørgaard:

Idéen med min politianmeldelse af politiet var vel sådan cirka også at få lejlighed til at fremføre sagerne og dokumentere mine udsagn.

Fint - just making sure...

Hvad var så ideen med at true med påkørsel af strejkevagter?

Der er brugt - efter min mening - alt for meget krudt på din udførelse af "kunststykket", og indholdet i selve konflikten er så rykket lidt i baggrunden.

Hvis du kan godtgøre at strejkevagternes og politiets opførsel i højere grad nu er en del af [i]indholdet[/i] i konflikten, har jeg intet problem med at du fyrer dine beskyldninger af.

Og ligesom alle andre er du velkommen til at ringe til mig (mobil 53 74 71 00) og få detaljerne, med navne, osv. - jeg vil bare ikke udbasunere det her på offentlige medier. Du kan også få numrene til de folk, jeg snakker om, så du kan spørge dem om flere detaljer, hvis du er interesseret?

Jeg vil bestemt ikke sovses ind i den konflikt, så jeg har ingen interesse i det faktiske bevismateriale - fronterne er trukket skarpt op, og det kan være svært at skille "sabelraslen" fra faktiske kampe, set her fra sidelinien.

Derfor min anmodning om at holde substansen bag anklagerne parat.

 • 0
 • 0
#151 s_ mejlhede

" Hej Søren,

Det er vel ikke uetiske midler, når CSC starter med at sige, at de gerne vil ud af de nuværende forhold, fordi de er for dyre? Det er vel sådan cirka deres gode ret? " Ja, også må de betale, den extra løn som der er indgået kontrakt om, når de fyrer deres medarbejder. De har jo indgået en bindende aftale, med en trykhedegaranti, som udvider de ansattes løn betaling efter en fyring.

Du siger de gerne vil ud af den, det forstår jeg da godt de gerne vil, når der nu skal gøres brug af den. Forstået sådan at CSC planlægger at fyre en stor del af deres stab i Danmark, og der for vil kommer til at betale større beløn i løn ved en evt. fyring ind funktionærloven foreskriver. De har altså udvidet nogen af betingelser i funktionærloven.

Men som du skriver de vil gerne ud af en kontrakt, så står der i en kontrakt, hvad du skal gøre for det, ellers er det kontrakt brud, og du skal betale erstatning, som her nok bliver den løn som de har lovet.

Funktionær loven er jo en kontrakt af samme type, er der nogen her som vil acceptere at være ansat i et firma i 10-20 år, og der have arbejdet mange timer over, nogen gange i interessetimer, mens en lønarbejder vil have fået fuld løn kompation. Det gør man jo fordi man har en bedre kontrakt ind lønarbejderen. (Løn, pension OG OPSIGELSE PERIODE) Hvis man så en dag blev fyret så fik du besked fra din arbejdsgiver, at nej, den funktionær kontrakt rykker jeg i stykker, den glæder ikke længere, du er bare ansat som normal lønarbejder, og har ingen krav på løn ved fyring. Så tror jeg der var mange, selv venstre og konservative Ingienøre som ville blive en lille smule gnaven.

Det er sådan jeg ser på sagen, ikke en kamp mellem fagforening og arbejdsgiver, men om en enkelt arbejdsgiver som ikke vil overholde en indgået aftale.

" Iøvrigt er din holdning ("hvis jeg ikke kan beholde de fede goder jeg allerede har, så vil jeg bare prøve at udnytte systemet max og suge penge ud af kassen og skide på, at det går ud over mine kolleger")

Selv om du nok ikke ved hvad min holdning er, da du ikke kender mig, men dit argument her, glæder vel også.

Det kan man vel også sige om dem, som møder ind i stedet for de strejkende, det går vel udover deres kolleger. Eller Men så bør vi vel også også afskaffe barsel, hvorfor skal jeg betale for andres folks børn, de kan jo bare betale selv, i stedet for at suge fra min kasse. Eller Hvorfor skal man have fradrag for pension, du spare jo op til dig selv, når du ikke betaler skat, tager du jo fra kassen.

Men det er jo en diskurtion om offentlige kasser og høre ikke ind her, hvor vi har en lønkonflikt. Som man også ser med efterlønnen og pension, er der svært at at fjerne goder som man først har fået. Jeg synes at vi skulle holde den diskution helt ude af denne tråd.

Med venlig hilsen Søren

PS. At sagen så er mere vigtiger for nogen, forstår jeg godt, jo tætter man er på sagen jo mere betyder det jo. Men at andre ikke kan holde en høj "debat etik", behøves ikke betyde at man selv ikke prøver. Dette er ikke tiltænkt en specifik person, vi kan alle ramme under bæltestedet i kampenshede.

 • 0
 • 0
#152 Nicolai Rasmussen

Hvis en virksomhed ikke er konkurrencedygtig pga. omkostningsbasen (læs: løn), så skulle den måske se på om den gør tingene på den rigtige måde.

Udefra ser det ud som om der er et stort marked for at gøre IT projekter færdige til tiden. Det ser også ud som om dårlige projekter i IT branchen (Amanda, løn til offentlige, etc.) kunne undgås ved at virksomhederne strammede op (både kunder og leverandører). I stedet for at fokusere på at sætte folk ned i løn, kunne man fokusere på at skabe merværdi for kunden. Så skifter fokus fra at det skal være billigt, til at det skal være lønsomt. Men det er klart at hvis man fokuserer på at det skal være billigt, så er lønnen en afgørende parameter.

Min pointe er at det er ligegyldigt hvor billig arbejdskraften er ved produktion af træhjul til hestevogne og moustachevoks. Produkterne er ikke redningen for vores arbejdsmarked. Engang var producenterne af disse produkter i en tilsvarende situation, deres afsætning var presset, og det var svært at få økonomien til at række. Er der nogen i dag der vil mene at den rette løsning den gang, var at kæmpe for retten til at arbejde for en lavere løn i den hellige konkurrenceevnes navn? Nej vel.

Hvis CSC har et problem med løn og ansættelsesvilkår kunne det skyldes at der er et ledelsesproblem. Det ville jo ikke være et problem for ledelsen at lade alt nyskabelse ske under andre præmisser i et datterselskab. Efterhånden som de urimelige taburetklæbere (Prosa medlemmer), bliver overflødige som moustachevoks, så forsvinder de. Hvis det derimod handler om at de urimelige taburetklæbere er dem der faktisk leverer alle de innovative produkter, og gerne vil tage sig betalt for det, så er det måske ikke så urimeligt endda.

 • 0
 • 0
#153 Gert Madsen

Det er interessant at man snakker om typografer og syersker i sammenhæng med strejke og udflytning af arbejdspladser.

Typograferne strejkede - og forsvandt. Syerskerne strejkede ikke - og forsvandt.

Er der nogen der tror at arbejdspladserne for typografer stadig havde eksisteret, hvis ikke de havde strejket ?

Er det ikke nærliggende at antage at en masse PROSA-arbejdspladser flytter til Indien ? Og at dette sker uanset om der ryger penge til aftrædelsesordninger for CSC ansatte eller de går til diretørbonusser ?

 • 0
 • 0
#154 Thomas Klemmensen

Er der nogen der tror at arbejdspladserne for typografer stadig havde eksisteret, hvis ikke de havde strejket ?

Er det ikke nærliggende at antage at en masse PROSA-arbejdspladser flytter til Indien ? Og at dette sker uanset om der ryger penge til aftrædelsesordninger for CSC ansatte eller de går til diretørbonusser ?

Jeg tror helt sikkert, at arbejdspladserne ryger ud af landet! Med de ordningerne der har været omtalt indtil videre for personer der udfører opgaver ifm. vedligehold, drift og udvikling, så er det helt uundgåeligt at opgaverne kan løses meget billigere i udlandet.

Men derfor tror jeg stadig ikke på PROSAS projekt. Det er prosas svanesang vi er vidne til.

Hvis PROSA have fået forhandlet en aftale hjem der minder om det der er fremlagt nu, så ville de stadig have haft foden indenfor hos CSC. Mit bud er at CSC vil gøre ALT hvad der er i deres magt for at få lavet en HK-aftale!

Så for dem der strejker nu, så er der da en stor risiko for at de mister jobbet lige meget om CSC eller PROSA vinder kampen! Så jeg forstår da godt at de der føler sig mest truet hellere vil kæmpe for de ordninger de har nu end at kæmpe for at CSC, som virksomhed i DK, bliver rentable.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere