Miracle-ansat Prosamedlem driller egen fagforening med konflikt-app

Et meget omtalt 'trusselsbrev' fra Prosa har fået Miracles studentermedhjælper til at udvikle et spil, hvor man skal forhindre Prosamedlemmer i at forlade kontoret.

»Du finder bare på noget.«

Det var svaret fra Miracles direktør Mogens Nørgaard, da studentermedhjælpen Frejdie Søndergård-Gudmandsen spurgte ind til, præcis hvilken app direktøren havde forestillet sig, hun skulle udvikle til Windows Phone 7.

Så det gjorde hun.

»Jeg havde været på en kode-camp, hvor jeg lærte at lave et spil med nogle fisk, der svømmer forbi. Og her i Miracle har der jo været en del fokus på hele Prosa/CSC-konflikten, så jeg tog udgangspunkt i det 'trusselsbrev', som Prosa har sendt til en række virksomheder ? også selvom jeg selv er medlem af Prosa,« fortæller Frejdie Søndergård-Gudmandsen til Version2.

»Rent retorisk syntes jeg ikke det var et skide smart træk at sende uspecifikke trusler ud på den måde. Så jeg tænkte lidt over, hvad det mon kunne være, og sådan dukke ideen til spillet op,« siger hun videre.

Kort fortalt går spillet ud på, at man som Miracle-medarbejder - for at forhindre realiseringen af denne uspecifikke trussel - har til opgave at sørge for, at Prosa-medlemmerne ikke slipper ud af deres kontorer. Derfor spiller man en Miracle-medarbejder, der har til opgave at sørge for at Prosa-medarbejderne ikke undslipper deres kontor. Dette gøres ved at klikke på de jakkesætklædte mænd.

Hvis 10 medarbejdere når at undslippe, slutter spillet med følgende skærmbillede:

Hvis man til gengæld er fiks på fingrene og når at redde 70 medarbejdere fra Prosa-truslerne, er præmien i bedste Miracle-stil naturligvis noget, der kan stille tørsten:

Frejdie Søndergård-Gudmandsen fortæller, at hun i alt har brugt omkring fem timer på projektet.

»Selve koden tog ikke mere end et par timer at skrive, men så har jeg også brugt en del tid på at lave grafikken. Jeg ved godt, at det er enormt fjollet, men det er altså, hvad mine programmeringsevner rækker til,« siger hun.

Du er selv medlem af Prosa. Hvorfor vælger du at kritisere din egen fagforening på den måde?

»Jeg ser brevet som et 'show of force' og ikke som et 'det bør I ikke gøre-brev'. Den slags trusler og magtkamp synes jeg ikke hører nogen steder hjemme. Miracle og Prosa har tidligere haft godt samarbejde, blandt andet med at give arbejdsløse et kontor og et netværk, så jeg så hellere noget mere løsningsorienteret frem for trusler.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere