Miracle anklager Prosa for at misbruge offentlige registre

16. juni 2011 kl. 08:4417
Miracle anklager Prosa for at misbruge offentlige registre
Illustration: Jesper Stein Sandal.
Vold, trusler om vold, afhøringer og ikke mindst Prosamedlemmers misbrug af offentlige registres oplysninger om CSC-vikarer får nu konsulenthuset Miracle til at trække sine medarbejderne væk fra Retortvej.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Konsulenthuset Miracle, der stiller vikarer til rådighed for CSC under konflikten, trækker nu sine folk væk fra CSC-hovedkvarteret på Retortvej.

»Desværre er vi nu kommet i en situation, hvor vi ikke længere kan forsvare at have vore folk gående hos CSC. De personlige trusler er blevet for store,« skriver Miracle i en pressemeddelelse, der er underskrevet af den samlede direktion.

Det fremgår ikke af meddelelsen, om vikarerne fremover i stedet blot vil arbejde ud fra alternative lokationer, eller om Prosas blokade af skruebrækkerne rent faktisk har haft den ønskede effekt.

I pressemeddelelsen beskylder Miracle Prosamedlemmer for uretmæssigt at udnytte deres adgang til statslige registre. Der er formentlig tale om udtalelser i retning af »Vi ved, hvor du bor.«

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi oplever deciderede ulovligheder (vold, trusler om vold, afhøringer, viden fra statslige registre om vore medarbejderes private bopæl, mv.) ved porten på Retortvej,« skriver Miracle.

Miracle har gentagne gange bedt politiet hjælpe med at sørge for medarbejdernes sikkerhed, men har været stærkt utilfreds med politiets indsats. Dette affødte blandt andet en anmeldelse af politiet til politiet for ikke at håndhæve landets love, og i samme anmeldelse truede Miracle-direktør Mogens Nørgaard med at køre sin »solide svenske bil« ind i den demonstrerende folkemængde.

»Ikke engang en stærkt provokerende mail fra den ene af os, i frustration over, at Politiet ikke gør deres pligt og beskytter borgerne, har ændret på situationen,« som det lakonisk hedder i pressemeddelelsen.

»Vi må konstatere, at samfundet/Politiet ikke vil forhindre den form for overgreb, og vi har ikke længere noget valg. Vi trækker vore medarbejdere væk fra Retortvej med virkning fra i dag, torsdag den 16. juni 2011, kl. 0800.«

Samtidig trækker Miracle sin anmeldelse af politiet til politiet tilbage.

»Vi beklager meget, at vi er tvunget til at tage dette skridt, og vi er kede af, at vi ikke kan få lov til at udføre vores lovlige arbejde hos vores kunde CSC,« slutter pressemeddelelsen, der er underskrevet af administrerende direktør Lasse Christensen, salgsdirektør Steen Knudsen og administrerende direktør Mogens Nørgaard.

17 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
16
17. juni 2011 kl. 06:23

Jørgen: "Hvis det blot var i nærheden af sandheden, så har vi som nation et meget større problem, end CSC konflikten."

Enig. Sagen i sin gribende enkelhed er, at politiet jævnligt passerer Retortvej og Kulbanevej, og at de derfor har et langt mere nuanceret billede af, hvad der foregår, end Mogens Nørgaard.

I øvrigt har Mogens Nørgaard i månedsvis benægtet, at han havde vikarer ude hos CSC. Nye læsere kan starte her.

17
17. juni 2011 kl. 10:16

Det er jo noget vrøvl. Politiet ved ikke noget som helst om hvad der foregår hvis de bare kører forbi i en politibil i ny og næ. Folk laver selvfølgelig ikke noget snavs hvis der er synligt politi til stede.

De eneste der ved noget om hvad der foregår OG som har lyst til at udtale sig om evt. ulovligheder er de mennesker det går ud over.

I øvrigt er det mit indtryk at CSC-Prosa konflikten har tiltrukket nogle usympatiske typer fra den lidt mere ekstreme venstrefløj, som deltager i blokaden, og som IKKE har noget problem med at anvende (mild) vold og trusler. Hvis man bliver udsat for ubehageligheder i forbindelse med konflikten er der altså ikke nogen grund til at antage, at det er CSC-ansatte eller PROSA-medlemmer der står bag.

14
16. juni 2011 kl. 23:11

Jeg tror ikke at politiet er habil og objektiv nok til at tage imod en anmeldelse. De har jo valgt side og har ikke interesse i at komme til bunds i anmeldelser som skader en fagforening som deres eget forbund støtter. "Something's rotten in Denmark" quote Shakespeare

15
16. juni 2011 kl. 23:24

@Peter Nilsson, Det er - burde Du vide - noget vrøvl. Hvis det blot var i nærheden af sandheden, så har vi som nation et meget større problem, end CSC konflikten.

12
16. juni 2011 kl. 22:29

hmm det var ikke meningen at lave så kæmpe en overskrift, det får man åbenbart ved at bruge havelåger...nå men jeg syntes version2 debatterne er spild af tid, nu var det bare lige fordi at jeg syntes at Morgens bliver hængt lidt ud og det har han ikke fortjent.

13
16. juni 2011 kl. 22:49

@Peter Nilsson - Nu har jeg ikke en jordisk chance for at vide, hvad der er op og ned i den sag. Det må i virkeligheden også gælde dig og mange andre læsere.

Men det forekommer mig lidt besynderligt, at Mogens Nørgaard ikke anmelder sagen til politiet. Han plejer jo ellers ikke at holde sig tilbage - hvad stopper ham? Næppe hensynet til PROSA, vel?

11
16. juni 2011 kl. 22:27

#Jørgen - det har altid imponeret mig at folk som læser version2 og deltager i debatten altid er så kloge så de kan undvære hovedet.

Selvfølgelig er der en ansvar, jeg hører ikke at PROSA tager afstand fra disse ting og fagbevægelsen har altid haft lidt ry for at hive grofilen frem når de legale metoder ikke fungerede.

Det troede jeg bare var noget man praktiserede for 30 år siden, men det ser ud til der er noget om at man benytter sig af chikane for at presse virksomheden til at indgå en bedre aftale.

9
16. juni 2011 kl. 16:59

Jeg syntes desuden at politiet har et stort problem med deres troværdighed i denne sag og selvom jeg ikke går ind for selvtægt, men når politiet ikke er fair så er det desværre det som der kan ske. Politiet mister sin berettigelse når det misbruger sin autoritet eller hvis det tager parti og kom ikke og bild mig ind at når deres fagforening kommer med sådan en udmelding at politiet så kan finde ud af at håndtere sit arbejde professionelt og objektivt.

8
16. juni 2011 kl. 16:53

Det er mit indtryk at de strejkende PROSA folk er gået over stregen. Jeg har været medlem af den fagforening i mange år og altid haft et godt indtryk af den, men jeg må indrømme at jeg ikke længere kan stå inde for det de går og laver. Derfor har jeg taget konsekvensen og udmeldt mig. Iøvrigt er jeg ikke i tvivl om at fagbevægelsen kan finde på at bruge ufine metoder som hærværk etc....bare det at de forsøger at forhindre ikke strejkende at komme på arbejde er tankevækkende og at man bruger udtryk som "skruebrækkere" lyder direkte uintelligent....nu håber jeg sgu ikke DKP'erne kommer efter mig...he he...kan godt følge Mogens og forstå han er frustreret.

1
16. juni 2011 kl. 09:14

Så Mogens Nørgaard mener ikke længere, at politiet har opført sig i strid med landets love, og at anmeldelsen var en fejl? Eller var anmeldelsen fra starten bare (et useriøst) spil for galleriet?

3
16. juni 2011 kl. 09:33

Hvis det virkelig er tilfældet at vikarer er blevet spyttet, truet og udsat for vold, hvorfor foreligger der så ikke en politianmeldelse af selve episoden, folkene som strejker? Kan man ikke melde folk der strejker eller sådan noget? (ja svaret er vel indlysende, jeg forstår bare ikke hvorfor det skal gøres på sådan en akavet måde!)

6
16. juni 2011 kl. 13:14

@Version2: Jeg har ikke skrevet, at PROSA-fok har misbrugt adgang til registre. Jeg har heller ikke sagt det. Nogen har udnyttet deres adgang til at skaffe en ikke-registreret adresse på en af mine medarbejdere. Så for en gangs skyld synes jeg faktisk ikke, at det I skriver er korrekt.

@Klaus: Korrekt. Politiet skal tvinges af politiske kræfter til at gribe ind overfor ulovligheder ifm arbejdskonflikter, fordi deres eget forbund (Politiforbundet) er utroligt stærke. Tillidsfolkene fra den forening er de mest frygtede på de fleste stationer - ingen betjente vover at være uenige med dem, da det med det samme stopper deres karriere. Det er ikke noget jeg finder på, men noget to-tre strissere har fortalt mig i tidens løb. Derfor tør ledelsen i Politiet aldrig gøre noget, som kan gøre Politiforbundet sure. At vi så har den absurde situation her, at de aktivt - på deres hjemmeside - tager MEGET side til fordel for PROSA (samtidig med at de skulle være ALLE borgeres garant for bøllebeskyttelse) giver en ret giftig cocktail. De mødte vist nok op som de skulle dagen efter min politianmeldelse, men så holdt det op igen. Surprise.

@Thomas: Det er ikke mig, der forstår at komme i pressen. Det er pressen, der kan lide at skrive om disse ting og læserne der elsker at læse om noget kontroversielt (som rigtigt mange ting efterhånden er i vores land). Jeg har så sandelig adskillige gange prøvet at skrive til både pressen og PROSA-bosserne for at få dem til at stoppe ulovlighederne fra Støttegruppen. Jeg har videresendt den trusselsSMS jeg (og andre, bl.a. en journalist fra ComputerWorld) har modtaget fra anarkisterne (Libertære Socialister) i Støttegruppen, komplet med nummeret - 30 22 48 10 - som det sendes fra, og som officielt tilhører LS. Jeg har prøvet at ringe tilbage på nummeret for at snakke med LS selv. Jeg har foreslået møder med de lockoutede (det turde koordinationsudvalget ikke, idet de frygtede for min sikkerhed, hvis jeg mødte op). Jeg har sendt ALT muligt til Niels og Hanne inde i PROSA, og til Line i Enhedslisten (som kommer sammen med nogle af dem privat qua deres fælles DKP-fortid) i et forsøg på at få stoppet ulovlighederne. Http://DerSkerIkkeEnSkid.dk

@Adam: Nej, dét tager du 100% fejl. Den pågældende medarbejder har IKKE en adresse, der kan findes noget som helst sted, heller ikke af mine hårde kodekarle, som for sjov har prøvet indenfor den sidste time for at komme dette argument i forkøbet. Hans adresse er ikke offentlig tilgængelig. Punktum. Og i går aftes modtog han i sin postkasse derhjemme et brev i en PROSA-kuvert. Den har han så valgt at bede Politiet afhente uden at åbne det selv. Jeg har så talt med folk, der ved noget om dette, og det er med stor sikkerhed ikke CPR-registret, der er blevet anvendt, da det er et mainframesystem, hvor alt bliver logget (og hvor det er svært, selv med administratorkæmpestore rettigheder, at slette sporene). Det må være nogle andre registre, der er blevet anvendt. Det kan jo så heller ikke være nogle af de lockoutede eller strejkende, eftersom de ikke har adgang til noget som helst hos CSC mere. Det må derfor være nogle med adgang til statslige registre OG til det system, som flere gange åbent er blevet nævnt i Version2-debatterne som kilde til oplysninger om konsulenter.

@Malik: Nej, for man skal have navn på, og ulovlighederne foregår ofte på fortovet (lidt væk fra porten, hvor CSC lovligt kan videoovervåge), og det sker i grupper, der skubber (og forvirrer) individerne. Et godt eksempel er en episode den 1. juni, hvor en af mine venner helt tilfældigt, da han ville skubbe sig igennem mængden, der spærrede ham vejen, fik en rigtig dejligt hård albue i sine ribben to gange af noget, han tror var en stilladsarbejder - men som hastigt forsvandt i mængden. Det kan man faktisk ikke politianmelde. Og kollektive straffe har vi et lidt anstrengt forhold til i vores lovgivning (hvilket jeg for det meste synes er en god ting).

@Mark: Nej, min politianmeldelse var seriøst ment - og de har skrevet til mig, at de vil tale med den konkrete indsatsleder. Men hele pointen er jo, at han kun gør det, som han liiiige netop skal, fordi hans eget forbund er meget imod CSC og meget for PROSA - så hvis han går for hårdt til anarkisterne og stilladsarbejderne i Støttegruppen, så koster dem ham internt. Så er han kapitalistlakaj i Politiforbundets optik (eller hvad for nogle ord de bruger nu om dage :-) ). Og efterhånden som det går op for mig, hvor rådden den konstellation er (med en fagforening - der ikke er neutral overfor ulovligheder - som organiserer dem, der skal beskytte os alle sammen), jo mere er det gået op for mig, at Politiet formentlig hellere vil bruge tid på at se, om de kan sigte mig for noget - hvilket vil være helt OK - og at jeg ligeså godt kan droppe den vej igennem systemet. Jeg har aldrig kunnet lide, at Politiet undersøgte sig selv (heller ikke, når folk jeg er dybt uenige med, har klaget over det). Og som det monopol de jo er foreslår de ingen alternativer, når monopolet ikke virker: Det er ulovligt at begå selvtægt (fornuftigt nok så længe nogen beskytter ALLE borgere som værende lige for loven, men straks mere problematisk, når bestemte grupper pludselig står uden beskyttelse). Det er ikke lovligt for f.eks. vagterne indenfor porten (fra G4S eller hvad de nu hedder) blot så meget som at hjælpe folk igennem bøllerne. Og Politiet fraråder på det KRAFTIGSTE, at folk hyrer private vagtfolk til opgaver, som Politiet burde tage sig af. Og de advarer også på det KRAGTIGSTE, at folk blander sig i bøllestreger, fordi de risikerer at blive skadet. Og så videre og så videre og så videre. Fint med et magtmonopol, så længe det vitterligt er til for alle borgere i alle situationer, hvor de trues. Men når det forvrænges af interne særinteresser med store pengebeløb til rådighed, så bliver det et problem i et retssamfund.

Mvh.

Mogens

10
16. juni 2011 kl. 20:33

@Mogens Nørgaard: Du ved selvfølgelig godt, at hverken PROSA eller de strejkende går ind for vold eller trusler. Det udelukker selvfølgelig ikke, at enkelt individer i misforstået 'solidaritet' går over stregen. Men det kan Du altså ikke klandre PROSA eller de strejkende for. Men det er selvfølgelig smart, at Du sammenkobler PROSA og den modtaget SMS trussel. Men ville det ikke være mere rigtigt, at Du anmeldte sagen til Politiet?

NB: Er der i øvrigt ikke tjenester på nettet som tilbyder muligheden for at sende SMS med et fake afsender nummer?

4
16. juni 2011 kl. 09:38

Er som regel nok til at finde ud af hvem folk er og hvor de bor.

Hvis man tror der skal offentlige registre til den slags, ja, så er man da godt nok IT analfabet. Eller bare en stor Homer Simpson-lignende abe.

5
16. juni 2011 kl. 10:24

Man bliver så træt af Hr. Nørgaard, men han forstår da at komme i pressen.

7
16. juni 2011 kl. 16:11

Det er næppe et PR stunt, at Miracle vælger at trække der folk væk fra adressen.

De er et selskab, og de skal som alle andre tjene penge. Så det er ikke med deres gode vilje at de gør det, men hvis man oplever chikane så er dette desværre muligheden man er nødt til at overveje....

2
16. juni 2011 kl. 09:27

Han mener vist bare at politiet formentlig ikke vil være i stand til at underøge sig selv i denne situation

Fra meddelelsen: "I lyset af ovenstående ser vi derfor heller ingen grund til, at Politiet efterforsker vores politianmeldelse af Politiet. Vi tvivler på, at Politiets egne undersøgelser af dem selv vil føre til overraskende konklusioner for nogen parter."

Den er i fuld længde på forsiden her:www.miracleas.dk