Ministerium viser interesse for USB-Linux

Flere uddannelsesinstitutioner har vist interesse for Linux Sticken, som danske Linos netop har lanceret. Også Undervisningsministeriet har henvendt sig.

Ifølge producentens eget udsagn, så har flere uddannelsesinstitutioner henvendt sig efter det danske enkeltmandsselskab Linos i tirsdags lancerede Linux på en USB-stick.

»Der er mange skoler, der har kontaktet os, fordi produktet er interessant i forhold til afholdelse af eksamener på elevernes egne computere, sådan at de ikke kan få adgang til deres harddiske,« siger direktør i selskabet Jimmy Thomsen til Version2.dk.

Det er nemlig kun, når en bruger er logget ind som administrator, at der er adgang til lokale harddiske via sticken. Administrator passwordet kan ændres ved at køre et lille program, første gang Sticken sættes i en computer.

Det er ikke bare skoler, der har vist interesse for produktet.

»Jeg er faktisk også blevet kontaktet af Undervisningsministeriet. Men det er ikke sådan noget med, at de springer ud i det. Nu vil de lige undersøge det, og bestille prøver på det,« siger han.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Gert Agerholm

Jeg synes at ideen med en USB løsning i forbindelse med eksamen er meget smart, det løser mange ting.

Man må så bare håbe at den elektroniske eksamen ikke kræver et MS produkt installeret. Jeg har set ting kører i Firefox, men stadig under Windows.

Dette er et meget godt argument for at satse på system uafhængige løsninger.

  • 0
  • 0
#2 Ib Erik Söderblom

Som jeg har skrevet andet sted, så synes jeg at det er et godt initiativ og ønsker Jimmy og Linos held og lykke med det. Men nyt er det altså ikke ! Damn Small Linux er f.eks selvskrevet til sådan noget, men også andre, f.eks. Linux mint og Ubuntu kan afvikles problemfrit fra en USB - stick. Og lader sig problemfrit installere, hvilket er nok så væsentligt.

Prøv f.eks. at tage et kig på www.pendrivelinux.com

Det allerbedste ved Linos er, at det åbenbart har åbnet øjnene hos en masse mennesker og institutioner. For den præstation alene, fortjender Linos succes !

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere