Minister vil smiley-mærke kunstig intelligens i sociale medier

25. maj kl. 09:563
Minister vil smiley-mærke kunstig intelligens i sociale medier
Illustration: Bigstock/bigtunaonline.
»Jeg forestiller mig en udvidet smileyordning, hvor man se, hvilke sociale medier der indeholder kunstig intelligens, hvor man kan se, at ens børn kan føle sig sikre, hvor der er ordentlig aldersverifikation, og hvor man ikke sikrer sig ordentligt mod skadeligt indhold,« lyder det fra kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M).

En ny smileyordning, der blandt andet skal markere, hvilke sociale medier der indeholder kunstig intelligens og tilstrækkelig efterlevelse af aldersverifaktion, kan være på vej.

Det fortæller kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) til DR. Samtidig oplyser han, at han er i kontakt med tyske og franske kolleger om muligheden for en mere effektiv aldersverifikation.

Læs også: Efter ChatGPT-forbud: Italiens datatilsyn vil undersøge flere AI-værktøjer

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udmeldingen kommer efter, at det er kommet frem, at Snapchats integrerede chatbot, My AI, detaljeret kan vejlede børn i at udføre selvskade.

Læs også: Vestager håber på AI-aftale inden 2024: »Hvis teknologien igen overhaler os, vil det kræve et stort arbejde at komme tilbage på omgangshøjde«

»Jeg forestiller mig en udvidet smileyordning, hvor man se, hvilke sociale medier der indeholder kunstig intelligens, hvor man kan se, at ens børn kan føle sig sikre, hvor der er ordentlig aldersverifikation, og hvor man ikke sikrer sig ordentligt mod skadeligt indhold,« siger Jakob Engel-Schmidt til DR.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
26. maj kl. 19:29

Smiley-ordning.....

Ikke andet end symptombehandling med en medicin, som meget hurtigt vil miste sin effekt.

Jeg vil foreslå ministeren - og alle andre, som tager AI-problemet alvorligt - at bruge nogle timer i påsken til at se dette nye interview, hvor Yudkowsky uddyber sine advarsler om snarlig udslettelse af alt liv:

https://www.youtube.com/watch?v=_8q9bjNHeSo

Jeg vil opfordre ministeren - og alle andre - til at se det for deres børns skyld... Det skylder vi dem: At bruge 3 timer på faktisk at sætte sig ind i, hvad den aktuelle AI-udvikling indebærer, inden man freder det.

2
25. maj kl. 14:24

Idealet ville nok være både regulering og mærkningsordning. Men findes der nagelfaste, objektive metoder til at tjekke, hvor AI hænger ud /har leveret indhold? Hvis ej, så vil alle tiltags succes afhænge af leverandørernes gode vilje og moral. Ad historien om tobaksindustri, olieindustri, kemikalieindustri (PFAS), fødevareproducenter osv. Hvilken indsigt og regulering ville være dér, hvis der ikke fandtes kemiske analysemetoder mv?

Kunne ellers være lidt interessant at se afsløring af AI-spor/chatbots ol. på diverse sites, også med tilbagevirkende kraft, på Ing&co. inkl.

1
25. maj kl. 11:01

Ikke andet end krumspring for at undgå at se problemets alvor i øjnene (så kunne man jo blive nødt til at genere BigTech og erhvervsliv - uha uha): Reguleringen vil aldrig kunne følge med - der er ikke andet at gøre end at sige STOP!

https://time.com/6266923/ai-eliezer-yudkowsky-open-letter-not-enough/

Ganske om Vestager, der i dag i TV2News har travlt med at træde vande og love regulering. Men ikke for meget regulering.

Og IT-branchens talsmand, som samme sted har travlt med at snakke om "etisk AI" og "afvejning af borgeres rettigheder og erhvervslivs interesser".

NEJ! Der er ikke noget etisk ved at afveje menneskerettigheder ift. erhvervslivets interesser. Det er i sit inderste en uetisk tilgang.